'WhatsApp een miljard keer gedownload uit Google Play Store'

WhatsApp heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De messaging-app is meer dan een miljard keer gedownload uit de Google Play Store. Bij dit getal zijn niet de vele miljoenen gebruikers op iOS, Windows Phone of een van de andere softwareplatforms geteld. Het gaat alleen om Androidgebruikers.

WhatsApp voorzien van iOS7-update photo

Het aantal wordt sinds kort vermeld onder de app in de Google Play Store. WhatsApp valt nu in de zeldzame categorie apps die tussen 1 en 5 miljard downloads hebben gezien. De enige andere apps die dit aantal halen, zijn die van Google zelf, en Facebook. In totaal zijn er vijf apps die de miljard downloads over zijn gegaan: Gmail, Google Maps en YouTube voorop. Omdat WhatsApp van Facebook is, wordt deze hele top-vijf door slechts twee bedrijven bezet, Google en Facebook.

Bij het getal zijn wel wat kanttekeningen te maken. Er moet bedacht worden dat niet alle mensen die de app downloaden, hem ook echt gebruiken en het getal van een miljard dat genoemd wordt in de Play Store geldt niet per apparaat, maar per account. Dus het feitelijke aantal gebruikers kan lager zijn, want iedere gebruiker installeert WhatsApp opnieuw op een nieuwe telefoon en zo kom je snel aan een aantal downloads per persoon. De statistiek van de Play Store meldt ook niet hoeveel keer de app weer van een toestel wordt verwijderd.

Bron: Mobiflip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arnold Jansma -

  Uit jouw 5% kan je geen conclusie uit trekken. Tuurlijk weet google hoe vaak van een account whatsapp is verwijderd of geinstalleerd.

 2. iRobot -

  "De statistiek van de Play Store meldt ook niet hoeveel keer de app weer van een toestel wordt verwijderd."

  Bij mij haalt misschien slechts 5% van de geïnstalleerde apps een langdurig gebruik. De. Meesten gaan er direct weer af.

   1. Quasimodo -

    Zeker, maar het zet de miljard android downloads wel in een ander daglicht.
    Er schijnen 700 miljoen actieve gebruikers te zijn elke maand. Incl. andere platforms. Ik schat dat er zeker 500 miljoen android gebruikers van zijn. Het blijven enorme aantallen.

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters