Whatsapp’s nieuwe emoji’s komen ons wel heel bekend voor

Whatsapp zou volgens de eigen gegevens miljarden gebruikers hebben, welke elke dag berichten versturen via de app. Bij berichten horen natuurlijk emoji’s en Facebook vond het blijkbaar tijd om Whatsapp van zijn eigen emoji’s te voorzien. Hoewel  “eigen”  hierbij wel een groot woord is, aangezien de Whatsapp emoji’s behoorlijk veel lijken op die van Apple. 

Android gebruikers krijgen binnenkort ook iOS emoji’s (soort van)

De nieuwe emoji’s zijn opgedoken in een bètaversie van Whatsapp. Ze zijn niet exact hetzelfde als de iOS emoji’s, maar de overeenkomsten zijn te groot om gewoon te negeren. Aan de andere kant zijn emoji sets ook onderworpen aan onderzoek en is er een reden dat bepaalde poppetjes en uitdrukkingen worden gebruikt. In ieder geval kunnen Android gebruikers, welke jaloers zijn op de iOS emoji’s, binnenkort ook bijna dezelfde poppetjes gebruiken.

Nieuwe Whatsapp emoji's
Foto: Emojipedia

Emoji’s? Animoji’s zijn het nu helemaal

Maar binnenkort zullen iPhone X gebruikers natuurlijk weer snerend neerkijken op de normale emoji’s, aangezien de nieuwe animoji’s het dan helemaal gaan worden. Tijd dus voor Android om ook alvast bezig te gaan een eigen versie van Face ID om bij te kunnen blijven met de nieuwe uitdrukkingsvolle poppetjes. Want waarom zou je standaard poppetjes gebruiken, wanneer je je eigen gezichtsuitdrukking zou kunnen overbrengen.

Animoji

Bekijk de nieuwe Whatsapp emoji’s in de bètaversie

Voorlopig wachten we echter nog op de nieuwe emoji’s en kun je ze al meteen bekijken door je op te geven voor de Whatsapp bèta. Deze kun je downloaden via Google Play, maar je moet wel goed bedenken dat het om een testversie van de app gaat, wat betekent dat er nog fouten in kunnen zitten en dat je whatsapp zou kunnen crashen. Je helpt Whatsapp wel weer om alle fouten eruit te halen en je kunt alvast met de iOS emoji’s spelen.

Via: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters