WhatsApp gebruikt nu end-to-end encryptie op alle platformen

Whatsapp versleutelt vanaf nu alle berichten die je via de chatapp verstuurt, mits je de nieuwste versie hebt.

WhatsApp

WhatsApp versleutelt vanaf nu alle soorten communicatie binnen de app, of je nou Android, iOS, Blackberry of Windows gebruikt. Dat betekent dus dat externe bronnen niet zomaar jouw berichten of telefoontjes kunnen onderscheppen en meelezen, want alleen jij en de ontvanger hebben de sleutel om je gesprek te ontcijferen. Verder merk je niks van de encryptie van je berichten en kun je zoals normaal verder chatten.

Whatsapp oprichters
De oprichters van Whatsapp

Whatsapp bèta

Dankzij de laatste versie van WhatsApp Beta wisten we al dat de functie er aan zat te komen, zoals we een aantal weken terug al schreven. In de bèta moest je de versleuteling echter zelf in je instellingen aanzetten, terwijl het nu gewoon standaard voor iedereen is. Dat hebben de makers van de app bekend gemaakt in een uitgebreid interview met de bekende techsite Wired. Zelfs WhatsApp kan niet bij jouw berichten komen, wat een opvallende beslissing is in het licht van de recente rechtszaak tussen Apple en de FBI.

Het wordt steeds normaler dat Amerikaanse inlichtingendiensten bedrijven als Twitter, Reddit en Facebook kunnen forceren om informatie over hun gebruikers te overhandigen, tot de grote onrust van de eerdergenoemde partijen. Encryptie is een effectieve manier om je gebruikers te beschermen en dus hun privacy te waarborgen.

Open Whisper Systems

De end-to-end-encryptie is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Open Whisper Systems, bekend van de versleutelde chatapp Signal. Het maakt dus niet uit of je een Windows Phone, iPhone of Android smartphone gebruikt, mits je maar de nieuwste versie van de chatapp hebt (2.16.1).  Er is zelfs een code die je als extra controle kunt vergelijken met de code van je gesprekspartner, zodat je helemaal zeker weet dat je berichten niet in de verkeerde handen vallen.

Whatsapp versleutelingWhatsapp versleutelingWhatsapp versleuteling

Nieuwe versie

Zolang nog niet iedereen naar die versie is overgestapt zullen er dus nog steeds onversleutelde berichten verstuurd worden. Open Whisper Systems geeft in een uitgebreide blogpost echter aan dat gebruikers met de oude versies van Whatsapp uiteindelijk geen berichten meer zullen kunnen sturen naar gebruikers met de nieuwere versies. De functie wordt de komende dagen naar alle platformen uitgerold.

Bron: Wired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters