Nieuwe Whatsapp feature helpt je met stalken van vrienden

WhatsApp heeft een opvallende functie geïntroduceerd. Het is nu namelijk in de bèta-versies van de app mogelijk om in real time te bepalen waar je vrienden zijn.

WhatsApp

WhatsappWhatsapp is over de jaren heen behoorlijk wat aanpassingen ondergaan. Vanaf de initiële lancering is de app geëvolueerd en zijn er allerlei features bijgekomen. Het bedrijf lijkt de laatste tijd weer druk bezig te zijn met nieuwe uitbreidingen. In een recente Android bèta versie werden onlangs twee nog onbekende functies ontdekt. Met Recall zouden gebruikers verzonden berichten weer kunnen deleten. Recall kan echter alleen gebruikt worden wanneer de ontvanger het bericht nog niet heeft geopend. Ook werd een Edit optie in de bèta versie gevonden. Hiermee kunnen ongeopende berichten na het versturen nog veranderd worden. Volgens de laatste berichten zou Whatsapp bezig zijn met nog een nieuwe optie: Live Location Tracking.

Live Location Tracking voor Android en iOS

Waar de Recall en Edit features alleen werden gevonden in de Android bèta, zou Live Location Tracking voor Android en iOS beschikbaar zijn. De feature werd gevonden in de 2.16.399 Android bèta en in de 2.17.3.28 iOS bèta.

Volg groepsleden in real time

Met Live Location Tracking kunnen de locaties van gebruikers in een groep in de gaten worden gehouden. In real time kan gezien worden waar groepsleden zich bevinden. Hierbij kunnen verschillende tijden worden opgegeven: 1 minuut, 2 minuten, 5 minuten en onbeperkt. In een opgedoken screenshot is te zien hoe dit er in de applicatie uitziet.

Handig of creepy?

De nieuwe feature zou handig kunnen zijn wanneer groepsleden bijvoorbeeld een meeting hebben gepland. In de app kan dan gemakkelijk bijgehouden worden waar iedereen precies is. Natuurlijk rijzen er ook weer vragen over mogelijke inbreuk op de privacy. Voor wie het niet op prijs stelt door groepsleden gevolgd te worden, bestaat gelukkig de mogelijkheid deze optie uit te schakelen.

Bron: @WABetaInfo via Mobigyaan

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters