Nieuwe Whatsapp feature helpt je met stalken van vrienden

WhatsApp heeft een opvallende functie geïntroduceerd. Het is nu namelijk in de bèta-versies van de app mogelijk om in real time te bepalen waar je vrienden zijn.

WhatsApp

WhatsappWhatsapp is over de jaren heen behoorlijk wat aanpassingen ondergaan. Vanaf de initiële lancering is de app geëvolueerd en zijn er allerlei features bijgekomen. Het bedrijf lijkt de laatste tijd weer druk bezig te zijn met nieuwe uitbreidingen. In een recente Android bèta versie werden onlangs twee nog onbekende functies ontdekt. Met Recall zouden gebruikers verzonden berichten weer kunnen deleten. Recall kan echter alleen gebruikt worden wanneer de ontvanger het bericht nog niet heeft geopend. Ook werd een Edit optie in de bèta versie gevonden. Hiermee kunnen ongeopende berichten na het versturen nog veranderd worden. Volgens de laatste berichten zou Whatsapp bezig zijn met nog een nieuwe optie: Live Location Tracking.

Live Location Tracking voor Android en iOS

Waar de Recall en Edit features alleen werden gevonden in de Android bèta, zou Live Location Tracking voor Android en iOS beschikbaar zijn. De feature werd gevonden in de 2.16.399 Android bèta en in de 2.17.3.28 iOS bèta.

Volg groepsleden in real time

Met Live Location Tracking kunnen de locaties van gebruikers in een groep in de gaten worden gehouden. In real time kan gezien worden waar groepsleden zich bevinden. Hierbij kunnen verschillende tijden worden opgegeven: 1 minuut, 2 minuten, 5 minuten en onbeperkt. In een opgedoken screenshot is te zien hoe dit er in de applicatie uitziet.

Handig of creepy?

De nieuwe feature zou handig kunnen zijn wanneer groepsleden bijvoorbeeld een meeting hebben gepland. In de app kan dan gemakkelijk bijgehouden worden waar iedereen precies is. Natuurlijk rijzen er ook weer vragen over mogelijke inbreuk op de privacy. Voor wie het niet op prijs stelt door groepsleden gevolgd te worden, bestaat gelukkig de mogelijkheid deze optie uit te schakelen.

Bron: @WABetaInfo via Mobigyaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Henk -

  Opzich wel leuk om te weten waar je vrienden zich bevinden, ook weer eng.

  Ze weten waar je bent, met wie je bent;
  Ze weten of je een foto hebt gemaakt, wie er op die foto staat, waar die foto is gemaakt en hoelaat;
  Ze weten welke profielen je bekijkt op facebook;
  Ze weten wat je googled, wanneer je googled, op welke locatie etc;
  Ze weten welke website’s je bezoekt ( google adsense, facebook like/share knop ), hoelang je op deze website’s bent op welke pagina,
  welke locatie met welk toestel;

  En het mooie is, is dat ze dit allemaal kunnen koppelen in de naam van “terrorisme bestrijding”. Nog niet gesproken over het plan van de regering om zo snel mogelijk het kankerverwekkende 5G uit te rollen over heel Nederland met een mooi onbeperkt data bundeltje erbij. Laat 5G nou net die leuke tracking feautures hebben die 4G nog net niet helemaal goed had. Moeilijk te beseffen, helaas wel waar. Ookal is het natuurlijk niet één en al duisternis en kwaad wat erachter zit, want wie wilt nou geen supersnel internet door heel Europa, relevante advertenties in plaats van een barbiepoppen reclame en geen paywall.

  1. kelvin -

   dit heb je erg mooi verwoord
   ik hoef echt geen 5G, je word er ziek van, onvruchtbaar etc
   grappig dat internet belangrijker is dan gezondhheid

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters