Creatief met gifjes: WhatsApp rolt grote update uit

Het is nu eindelijk mogelijk om gifjes te zoeken, te bewerken en te versturen binnen WhatsApp dankzij een grote update die naar de chat-app wordt uitgerold.

WhatsApp

WhatsApp gifjesWhatsApp is vandaag stilletjes begonnen met het uitrollen van de mogelijkheid om gifjes te versturen binnen de iPhone versie van de chat-app. De functionaliteit wordt binnenkort uitgerold naar Android.  Gebruikers van WhatsApp bèta kunnen wel al langere tijd met gifjes aan de slag.

Gifjes

Het is nu niet alleen mogelijk om de bewegende plaatjes te versturen, maar ook om ze te maken binnen de app. Onlangs voegde de chat-app al de mogelijkheid toe om net zoals in Snapchat op je foto’s te tekenen en zelfs emojis toe te voegen. De nieuwe update brengt ook een zoekmachine voor gifjes met zich mee. Zo kun je dus het gifje zoeken dat precies past bij wat je wil overbrengen. Daarnaast kun je nu korte video’s van zes seconden en Live Photos opnemen, die WhatsApp vervolgens automatisch als geanimeerde afbeeldingen zal versturen.

Gifjes bewerken

Het is nu ook mogelijk om gifjes te knippen en tekst of emojis erop te plakken. Je kunt je favoriete exemplaren zelfs opslaan, zodat je snel je favoriete gifjes kunt versturen binnen je chats. Met deze nieuwe toevoegingen kan WhatsApp zich eindelijk weer meten met Facebook Messenger en iMessage, twee chatdiensten die gifs ondersteunen. iMessage heeft ook een zoekmachine voor bewegende plaatjes, terwijl Facebook Messenger integraties met derde partijen ondersteunt. Het is helaas nog niet duidelijk wanneer de grote update naar Android smartphones wordt uitgerold, maar meestal is dat slechts een kwestie van dagen.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters