Creatief met gifjes: WhatsApp rolt grote update uit

Het is nu eindelijk mogelijk om gifjes te zoeken, te bewerken en te versturen binnen WhatsApp dankzij een grote update die naar de chat-app wordt uitgerold.

WhatsApp

WhatsApp gifjesWhatsApp is vandaag stilletjes begonnen met het uitrollen van de mogelijkheid om gifjes te versturen binnen de iPhone versie van de chat-app. De functionaliteit wordt binnenkort uitgerold naar Android.  Gebruikers van WhatsApp bèta kunnen wel al langere tijd met gifjes aan de slag.

Gifjes

Het is nu niet alleen mogelijk om de bewegende plaatjes te versturen, maar ook om ze te maken binnen de app. Onlangs voegde de chat-app al de mogelijkheid toe om net zoals in Snapchat op je foto’s te tekenen en zelfs emojis toe te voegen. De nieuwe update brengt ook een zoekmachine voor gifjes met zich mee. Zo kun je dus het gifje zoeken dat precies past bij wat je wil overbrengen. Daarnaast kun je nu korte video’s van zes seconden en Live Photos opnemen, die WhatsApp vervolgens automatisch als geanimeerde afbeeldingen zal versturen.

Gifjes bewerken

Het is nu ook mogelijk om gifjes te knippen en tekst of emojis erop te plakken. Je kunt je favoriete exemplaren zelfs opslaan, zodat je snel je favoriete gifjes kunt versturen binnen je chats. Met deze nieuwe toevoegingen kan WhatsApp zich eindelijk weer meten met Facebook Messenger en iMessage, twee chatdiensten die gifs ondersteunen. iMessage heeft ook een zoekmachine voor bewegende plaatjes, terwijl Facebook Messenger integraties met derde partijen ondersteunt. Het is helaas nog niet duidelijk wanneer de grote update naar Android smartphones wordt uitgerold, maar meestal is dat slechts een kwestie van dagen.

Bron: PhoneArena

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters