Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad

WhatsApp is op talloze platforms beschikbaar, van iPhone tot Windows PC, maar een tablet-app ontbreekt. Daar kan weleens snel verandering in komen nu duidelijk is dat aan een iPad-versie van de populaire chat-app gewerkt wordt.

WhatsApp op de iPad: geen standalone app

Dat ontdekte het blog WABetaInfo, dat is gespecialiseerd in de Messenger-app. Een nieuwe versie van WhatsApp voor Mac bevat al iconen voor de iPad-versie. De label “Tablet iOS” laat niets aan de verbeelding over.

Na deze ontdekking was WhatsApp er als de kippen bij om nieuwe versie uit te brengen die de iPad-iconen niet meer bevat. Het is echter duidelijk dat er aan een iPad-app gewerkt wordt. De tablet-versie vormt waarschijnlijk een uitbreiding op de iOS- en Android-app en is geen standalone app met een eigen telefoonnummer.

Onofficieel al mogelijk

De populaire chat-app is momenteel al op een aantal onofficiële manieren op de iPad te gebruiken. De makkelijkste manier is om in Safari naar web.whatsapp.com te surfen, op het deel-icoon bovenaan te tappen en te kiezen voor Vraag om desktopsite. Je krijgt dan de vertrouwde webversie op je iPad.

Er zijn ook een aantal onofficiële apps (1, 2) die de webversie van de chatdienst in een eigen app verpakken. Vaak worden er kleine toevoegingen aan de lay-out gedaan, maar is de functionaliteit identiek. Die externe apps zijn overbodig wanneer de chatdienst met een eigen iPad-app komt.

WhatsApp

Wanneer de speciale iPad-app zal lanceren is nog onbekend. Voor nu moeten we het dus nog even met de onofficiële opties doen. WhatsApp is niet de enige chat-dienst die bezig is met het ontwikkelen van nieuwe manieren om de app groter te maken. Zo staan er voor Snapchat ook wat grote veranderingen voor de deur. Lees er hier meer over.

Dit artikel verscheen als eerste op One More Thing.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters