Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad

WhatsApp is op talloze platforms beschikbaar, van iPhone tot Windows PC, maar een tablet-app ontbreekt. Daar kan weleens snel verandering in komen nu duidelijk is dat aan een iPad-versie van de populaire chat-app gewerkt wordt.

WhatsApp op de iPad: geen standalone app

Dat ontdekte het blog WABetaInfo, dat is gespecialiseerd in de Messenger-app. Een nieuwe versie van WhatsApp voor Mac bevat al iconen voor de iPad-versie. De label “Tablet iOS” laat niets aan de verbeelding over.

Na deze ontdekking was WhatsApp er als de kippen bij om nieuwe versie uit te brengen die de iPad-iconen niet meer bevat. Het is echter duidelijk dat er aan een iPad-app gewerkt wordt. De tablet-versie vormt waarschijnlijk een uitbreiding op de iOS- en Android-app en is geen standalone app met een eigen telefoonnummer.

Onofficieel al mogelijk

De populaire chat-app is momenteel al op een aantal onofficiële manieren op de iPad te gebruiken. De makkelijkste manier is om in Safari naar web.whatsapp.com te surfen, op het deel-icoon bovenaan te tappen en te kiezen voor Vraag om desktopsite. Je krijgt dan de vertrouwde webversie op je iPad.

Er zijn ook een aantal onofficiële apps (1, 2) die de webversie van de chatdienst in een eigen app verpakken. Vaak worden er kleine toevoegingen aan de lay-out gedaan, maar is de functionaliteit identiek. Die externe apps zijn overbodig wanneer de chatdienst met een eigen iPad-app komt.

WhatsApp

Wanneer de speciale iPad-app zal lanceren is nog onbekend. Voor nu moeten we het dus nog even met de onofficiële opties doen. WhatsApp is niet de enige chat-dienst die bezig is met het ontwikkelen van nieuwe manieren om de app groter te maken. Zo staan er voor Snapchat ook wat grote veranderingen voor de deur. Lees er hier meer over.

Dit artikel verscheen als eerste op One More Thing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters