WhatsApp krijgt end-to-end-versleuteling

WhatsApp gaat je berichten beter beveiligen met end-to-end-encryptie. Inmiddels worden berichten verstuurd vanaf Android-apparaten vanaf vandaag beter versleuteld. Het is nog onbekend wanneer de versleuteling naar iOS komt.

WhatsApp met leesbevestiging is met blauwe vinkjes een feit

Dit meldt The Verge, dat haar nieuwsbericht hierover wel offline heeft gehaald. Met end-to-end-encryptie worden berichten op het toestel van de verstuurder al versleuteld. Berichten zijn zo onleesbaar als ze worden onderschept. Ook zijn ze onleesbaar op de servers van WhatsApp. Hiermee komt WhatsApp een belofte na die het maakte toen de dienst werd overgenomen door Facebook: privacy blijft belangrijk voor de berichtendienst.

Inmiddels worden berichten verstuurd via de Android-app van WhatsApp al versleuteld op de smartphone van de verstuurder. Het is nog onbekend of en wanneer de apps voor iOS, Windows Phone en BlackBerry ook berichten gaan sturen met end-to-end-versleuteling.

De betere beveiliging is tot stand gekomen door Open Whisper Systems. De voorbereidingen zouden een half jaar hebben geduurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Telegram heeft dit al vanaf dat ik het gebruik. Dus van de radar verdwijnen voor de politie was sowieso al mogelijk.
   De vraag blijft altijd of een partij als FB geen backdoor heeft, al dan niet afgedwongen door andere partijen. Bij closed source moet je maar op de blauwe ogen vertrouwen van de ontwikkelaar. Telegram is open source, wel zo'n prettig gevoel.

   1. Danijel -

    Het mooie van dit systeem is dat je geen backdoor kunt hebben. Het toestel dat het bericht heeft verstuurd heeft een unieke token en de ontvanger heeft een unieke token. Zonder de twee tokens kun je dus niets, ook niet de eigenaar van de dienst omdat de tokens op het toestel zelf worden gegenereerd.

   2. Quasimodo -

    Helaas ligt het niet zo simpel. Strikt genomen is een peulenschil voor elke ontwikkelaar om op afroep , bijvoorbeeld na het ontvangen van het bericht. het bericht en alleen bij een bepaalde (verdachte) gebruiker, naar een andere bron te sturen. Bijvoorbeeld NSA. De versleuteling heeft dan geen enkele invloed meer.

   3. Jorian De Korte -

    Beste Shogun,

    Aangezien u vaak op dit forum verschijnt, zal u wel veel verstand van smartphones hebben.
    Ik zit te twijfelen om de nexus 6 te kopen, maar ik hoorde dat die veel problemen ging krijgen met encryptie. Is er een beter alternatief?
    Hopelijk kunt u mij wat tips geven over het kopen van de beste high-end smartphone.

    Hartelijke groet,

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters