WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken

Groepschats op WhatsApp zijn handig voor snelle communicatie en mededelingen, maar kunnen ook ontzettend druk worden. De populaire chat-app wil dit oplossen met een nieuwe vorm van groepschats waarin alleen de beheerder berichten kan plaatsen.

Zo verandert een groepschat in een soort mededelingenbord. Dat kan handig zijn voor bedrijven en scholen die boodschappen naar een grote groep willen sturen, zonder de ‘ruis’ die een groepschat normaal veroorzaakt.

Alleen beheerders kunnen berichten sturen

De functie is nog niet beschikbaar, maar het blog WaBetaInfo ontdekte dat er al druk getest wordt. Beheerders kunnen tekstberichten, video’s, gesproken berichten, documenten en GIF’jes sturen. Als een deelnemer wil reageren, krijg hij de optie om de beheerder direct een bericht te sturen. Iets naar de hele groep sturen is uitgesloten.

WhatsApp Stille groepsgesprekken

Groepschats waarin alleen beheerders berichten kunnen sturen, zouden ook dienst kunnen doen als nieuwsfeed. Een blog zou een groep aan kunnen maken en daar linkjes in kunnen plaatsen. Nadeel is dat alle lezers elkaars nummer zien en bovendien is de grootte van de groep nog steeds beperkt tot 256 mensen. Dat is genoeg voor de gemiddelde vereniging, school of bedrijf, maar niet voor nieuwssites.

Praktische functies

Volgens WaBetaInfo gaat de functie niet voor mei 2018 live. Waar dat uit opgemaakt kan worden is echter onduidelijk. Het is wel goed om te zien dat WhatsApp inzet op praktische functies en niet vervalt in het toevoegen van stickers, filters en andere extra’s om Stories te pushen. Dat pakte bij Facebook Messenger ook niet zo goed uit. Check ook het nieuwste toestel van OnePlus, de OnePlus 5T!

Dit artikel verscheen als eerste op Onemorething.nl.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters