WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken

Groepschats op WhatsApp zijn handig voor snelle communicatie en mededelingen, maar kunnen ook ontzettend druk worden. De populaire chat-app wil dit oplossen met een nieuwe vorm van groepschats waarin alleen de beheerder berichten kan plaatsen.

Zo verandert een groepschat in een soort mededelingenbord. Dat kan handig zijn voor bedrijven en scholen die boodschappen naar een grote groep willen sturen, zonder de ‘ruis’ die een groepschat normaal veroorzaakt.

Alleen beheerders kunnen berichten sturen

De functie is nog niet beschikbaar, maar het blog WaBetaInfo ontdekte dat er al druk getest wordt. Beheerders kunnen tekstberichten, video’s, gesproken berichten, documenten en GIF’jes sturen. Als een deelnemer wil reageren, krijg hij de optie om de beheerder direct een bericht te sturen. Iets naar de hele groep sturen is uitgesloten.

WhatsApp Stille groepsgesprekken

Groepschats waarin alleen beheerders berichten kunnen sturen, zouden ook dienst kunnen doen als nieuwsfeed. Een blog zou een groep aan kunnen maken en daar linkjes in kunnen plaatsen. Nadeel is dat alle lezers elkaars nummer zien en bovendien is de grootte van de groep nog steeds beperkt tot 256 mensen. Dat is genoeg voor de gemiddelde vereniging, school of bedrijf, maar niet voor nieuwssites.

Praktische functies

Volgens WaBetaInfo gaat de functie niet voor mei 2018 live. Waar dat uit opgemaakt kan worden is echter onduidelijk. Het is wel goed om te zien dat WhatsApp inzet op praktische functies en niet vervalt in het toevoegen van stickers, filters en andere extra’s om Stories te pushen. Dat pakte bij Facebook Messenger ook niet zo goed uit. Check ook het nieuwste toestel van OnePlus, de OnePlus 5T!

Dit artikel verscheen als eerste op Onemorething.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters