Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn

Het is tijd om al je vrienden dagelijks te gaan stalken! WhatsApp is namelijk begonnen met het uitrollen van Live Location, een feature waarmee je in real-time kunt delen waar je bent. 

WhatsApp introduceert Live Location

Waar je elkaar vroeger gewoon mis kon lopen als je ergens afsprak, zijn we nu de hele dag door aan het chatten. Dankzij WhatsApp houden we continu contact met vrienden, familie en collega’s. Even een fotootje doorsturen, vertellen over je werkdag of je partner stalken. Dat stalken wordt er vanaf nu een stuk makkelijker op.

Maak kennis met Live Location, een gloednieuwe feature die vanaf nu beschikbaar is op Android en iOS. WhatsApp rolt Live Location de komende weken gefaseerd uit, dus het kan nog even duren tot je al je vrienden kunt gaan stalken. Althans, als ze dat toestaan.

WhatsApp Live Location

Gebruikers van WhatsApp kunnen namelijk aanzetten dat hun locatie in real-time met anderen gedeeld wordt. Alleen jouw contacten kunnen op hun kaart zien waar jij op dat moment bent. Die informatie wordt versleuteld verstuurd, dus derden kunnen die informatie niet onderscheppen. Althans, dat beloven de ontwikkelaars. Het verleden leert ons dat je altijd op je hoede moet zijn als het om dit soort privégegevens gaat.

Specifiek je locatie real-time delen

Je kunt specifiek aangeven met welke contacten je locatie wil delen, en voor hoe lang. Dat kan behoorlijk handig zijn. Stel je spreekt met een vriend af in het centrum van Amsterdam, maar je weet niet precies waar. Door voor een paar uur je locatie met hem te delen, hoef je niet continu te melden waar je bent.

Denk dus eerder aan dat soort situaties, in plaats van het 24/7 mensen volgen. Wil je de nieuwe feature meteen uitproberen? Open dan de chat met degene waarmee je de locatie wil delen. Kies voor de optie Location, en druk op Live Location. Nu krijg je als het goed is een menuutje te zien. Daarin kun je de contacten selecteren, en aangeven voor hoe lang je de informatie real-time wil delen.

WhatsApp Emoji

Hebben meerdere contacten hun locatie gedeeld? Dan krijg je een kaart te zien, met daarop alle informatie. Zo levert Live Location je dus uiteindelijk een overzicht van waar al je vrienden zijn, mits ze de nieuwe optie dus voor jou hebben aangezet. Het resultaat is behoorlijk creepy, maar dat ligt er maar net aan hoe je het zelf gebruikt. De update wordt vanuit WhatsApp zelf uitgerold, dus je hoeft niet een update binnen te halen.

Bron: WhatsApp

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters