Nieuwe WhatsApp update onthult langverwachte features: stickers en meer!

Op Android smartphones kun je een speciale bèta-versie van WhatsApp gebruiken. Daarmee krijg je eerder toegang tot experimentele features, nieuwe designs en meer. Een gedeelte daarvan wordt vervolgens ook naar de ‘normale’ versie van de chat-app uitgerold. Andere probeersels worden geschrapt. Al met al krijg je in ieder geval een goed voorproefje op wat WhatsApp van plan is.

Optie verdwijnt

Deze week is het weer raak. De chat-app is geüpdatet naar versie 2.17.443. Dat versienummer mag je snel weer vergeten, maar we lopen wel even de nieuwe features met je door! Ten eerste is er een functie verwijderd: de mogelijkheid om al je contacten te tonen, ook je verborgen contacten.  Er wordt echter gespeculeerd dat het een bug is. Niks aan de hand dus.

WhatsApp show all contacts

Facebook-stickers komen naar WhatsApp

Het bedrijf werkt al enkele maanden aan de implementatie van stickers. Je kent ze van Facebook, en nu krijgt WhatsApp ook een soortgelijke feature. Sterker nog, de stickers uit Facebook-reacties komen rechtstreeks naar de chat-app. In deze nieuwe update is er een sticker-tabje verschenen, naast de GIF-knop die je al kent. Vervolgens kunnen gebruikers kiezen tussen verschillende categorieën. Helaas zijn de stickers nog niet functioneel, maar dat gaat de komende weken ongetwijfeld gebeuren.

WhatsApp stickers
De stickers-tab

Videogesprekken voor groepen bevestigd

De derde grote verandering brengt goed nieuws: telefoongesprekken voor groepen zijn opnieuw bevestigd. Zowel audio- als videogesprekken duiken op in de nieuwe bèta. De feature werkt nog niet, maar er zijn wel een aantal regels code opgedoken die sterk hinten naar een dergelijke optie. Binnenkort kun je dus a la Skype met een groep videogesprekken voeren. Of ouderwets bellen, maar dan via WhatsApp.

Verder wordt het makkelijker om beheerders van groepen te bekijken, toe te voegen en te verwijderen. Al deze features en opties worden hoogstwaarschijnlijk de komende weken naar iedereen uitgerold, dus houd de app in de gaten! Check ondertussen zeven verborgen functies van WhatsApp die je waarschijnlijk niet kende.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters