Grote update voor WhatsApp introduceert nieuwe functies

Facebook heeft een grote update voor WhatsApp uitgebracht. De nieuwe update maakt het onder andere mogelijk om foto’s in een album te versturen en direct op berichten te antwoorden door ze naar rechts te swipen.

Update voor WhatsApp met nieuwe functies

Facebook blijft regelmatig updates uitbrengen voor WhatsApp. We kijken al maanden uit naar nieuwe functies zoals de mogelijkheid om verzonden berichten te verwijderen, maar daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben.

WhatsApp privacy

Wel is er een andere grote update naar WhatsApp uitgerold. In de nieuwste versie van de populaire chat-app kun je meerdere foto’s tegelijk in een album versturen.

Foto’s in een album en filters toepassen

Het creëren van een album gaat geheel automatisch. Wanneer je vier of meer foto’s tegelijkertijd stuurt of ontvangt, maakt WhatsApp er automatisch een album van.

Dat zorgt ervoor dat je niet meer continu volgespamd wordt met individuele foto’s. Tientallen vakantiekiekjes worden nu een compact gepresenteerd blokje. Door erop te klikken wordt het volledige album geopend.

Ook is het nu mogelijk om filters op je foto’s toe te passen. Daarmee brengt Facebook opnieuw functies van Instagram naar WhatsApp. Gebruikers kunnen kiezen tussen vijf verschillende filters: Pop, B&W, Cool, Film en Chrome.

WhatsApp update filters

Er wordt dus een kopie van je originele foto gemaakt, waarop de filter wordt toegepast. Je behoudt dus ook de originele foto in je galerij.

Direct antwoorden op berichten

Ook is het nu makkelijker om op een specifiek bericht te antwoorden. Voorheen moest je dan een bericht ingedrukt houden en voor de optie Antwoord kiezen. Nu kun je ook een specifiek bericht naar rechts swipen om het direct te citeren.

De update wordt op het moment van schrijven gefaseerd uitgerold naar Android en iOS. Het kan dus even duren voor je de nieuwe functies zult ontvangen.

Binnenkort zal WhatsApp hopelijk ook de update uitbrengen die het mogelijk maakt om berichten terug te trekken en chats vast te zetten. Gebruikers van WhatsApp Bèta op Android hebben al toegang tot de experimentele features.

Bron: Mobiflip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters