Grote update voor WhatsApp introduceert nieuwe functies

Facebook heeft een grote update voor WhatsApp uitgebracht. De nieuwe update maakt het onder andere mogelijk om foto’s in een album te versturen en direct op berichten te antwoorden door ze naar rechts te swipen.

Update voor WhatsApp met nieuwe functies

Facebook blijft regelmatig updates uitbrengen voor WhatsApp. We kijken al maanden uit naar nieuwe functies zoals de mogelijkheid om verzonden berichten te verwijderen, maar daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben.

WhatsApp privacy

Wel is er een andere grote update naar WhatsApp uitgerold. In de nieuwste versie van de populaire chat-app kun je meerdere foto’s tegelijk in een album versturen.

Foto’s in een album en filters toepassen

Het creëren van een album gaat geheel automatisch. Wanneer je vier of meer foto’s tegelijkertijd stuurt of ontvangt, maakt WhatsApp er automatisch een album van.

Dat zorgt ervoor dat je niet meer continu volgespamd wordt met individuele foto’s. Tientallen vakantiekiekjes worden nu een compact gepresenteerd blokje. Door erop te klikken wordt het volledige album geopend.

Ook is het nu mogelijk om filters op je foto’s toe te passen. Daarmee brengt Facebook opnieuw functies van Instagram naar WhatsApp. Gebruikers kunnen kiezen tussen vijf verschillende filters: Pop, B&W, Cool, Film en Chrome.

WhatsApp update filters

Er wordt dus een kopie van je originele foto gemaakt, waarop de filter wordt toegepast. Je behoudt dus ook de originele foto in je galerij.

Direct antwoorden op berichten

Ook is het nu makkelijker om op een specifiek bericht te antwoorden. Voorheen moest je dan een bericht ingedrukt houden en voor de optie Antwoord kiezen. Nu kun je ook een specifiek bericht naar rechts swipen om het direct te citeren.

De update wordt op het moment van schrijven gefaseerd uitgerold naar Android en iOS. Het kan dus even duren voor je de nieuwe functies zult ontvangen.

Binnenkort zal WhatsApp hopelijk ook de update uitbrengen die het mogelijk maakt om berichten terug te trekken en chats vast te zetten. Gebruikers van WhatsApp Bèta op Android hebben al toegang tot de experimentele features.

Bron: Mobiflip

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters