Grote update voor WhatsApp introduceert nieuwe functies

Facebook heeft een grote update voor WhatsApp uitgebracht. De nieuwe update maakt het onder andere mogelijk om foto’s in een album te versturen en direct op berichten te antwoorden door ze naar rechts te swipen.

Update voor WhatsApp met nieuwe functies

Facebook blijft regelmatig updates uitbrengen voor WhatsApp. We kijken al maanden uit naar nieuwe functies zoals de mogelijkheid om verzonden berichten te verwijderen, maar daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben.

WhatsApp privacy

Wel is er een andere grote update naar WhatsApp uitgerold. In de nieuwste versie van de populaire chat-app kun je meerdere foto’s tegelijk in een album versturen.

Foto’s in een album en filters toepassen

Het creëren van een album gaat geheel automatisch. Wanneer je vier of meer foto’s tegelijkertijd stuurt of ontvangt, maakt WhatsApp er automatisch een album van.

Dat zorgt ervoor dat je niet meer continu volgespamd wordt met individuele foto’s. Tientallen vakantiekiekjes worden nu een compact gepresenteerd blokje. Door erop te klikken wordt het volledige album geopend.

Ook is het nu mogelijk om filters op je foto’s toe te passen. Daarmee brengt Facebook opnieuw functies van Instagram naar WhatsApp. Gebruikers kunnen kiezen tussen vijf verschillende filters: Pop, B&W, Cool, Film en Chrome.

WhatsApp update filters

Er wordt dus een kopie van je originele foto gemaakt, waarop de filter wordt toegepast. Je behoudt dus ook de originele foto in je galerij.

Direct antwoorden op berichten

Ook is het nu makkelijker om op een specifiek bericht te antwoorden. Voorheen moest je dan een bericht ingedrukt houden en voor de optie Antwoord kiezen. Nu kun je ook een specifiek bericht naar rechts swipen om het direct te citeren.

De update wordt op het moment van schrijven gefaseerd uitgerold naar Android en iOS. Het kan dus even duren voor je de nieuwe functies zult ontvangen.

Binnenkort zal WhatsApp hopelijk ook de update uitbrengen die het mogelijk maakt om berichten terug te trekken en chats vast te zetten. Gebruikers van WhatsApp Bèta op Android hebben al toegang tot de experimentele features.

Bron: Mobiflip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rick Schoonewille -

    Ik zou graag hartenjagen op Whatsapp willen.zou dat mogelijk zijn dan kan je met je contacten onderling spelen ofzo?? Is dat een leuk idee?? Of is dat niet mogelijk??

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters