Deze functies komen binnenkort naar WhatsApp

Uit gelekte informatie blijkt dat WhatsApp binnenkort een aantal nieuwe functies naar de chat-app gaat uitrollen, zoals het opnemen van voice mails en het versturen van zip bestanden.

WhatsApp functiesWhatsApp ZIP

WhatsApp heeft dit jaar een aantal grote nieuwe functies aan de populaire chat-app toegevoegd. Denk aan de mogelijkheid om PDF-bestanden te sturen en de versleuteling van al je WhatsApp gesprekken, waardoor de chat-app nu bijvoorbeeld een goed alternatief is voor de versleutelde chat-app Signal. Niet geheel toevallig, want WhatApp huurde het team achter Signal in om de functie ook in WhatsApp te implementeren. Daar blijft het echter niet bij, want WhatsApp heeft weer een volgende grote update in de pijplijn zitten.

Voice mail

Uit gelekte informatie blijkt dat WhatsApp onder andere bezig is met implementeren van voice mail. Je kunt natuurlijk al langer bellen met WhatsApp, maar de nieuwe functie is een handige optie voor als iemand niet opneemt.

WhatsApp-Voice-Mail Functies

De gelekte informatie wijst op een ‘Record Voice Mail’ knop waarmee je een gesproken boodschap kunt opnemen en versturen. Ook krijgen gebruikers een melding als iemand je heeft gebeld en je niet bereikbaar was, met de optie om gelijk terug te bellen. Je kunt het telefoongesprek gelijk in de notificatie starten, zodat je dus geeneens WhatsApp hoeft te openen.

Zip bestanden

Het was groot nieuws toen WhatsApp net zoals Telegram het versturen van bestanden ging ondersteunen, maar helaas bleek de functie vrij beperkt. Gebruikers kunnen op dit moment enkel Office- en PDF-bestanden versturen, waardoor je vaak alsnog je bestand via een ander medium moet versturen. Binnenkort komt daar verandering in, want WhatsApp gaat ook zip bestanden ondersteunen. Dat betekent dus dat je praktisch elk bestand via WhatsApp zou kunnen versturen, mits het maar gecomprimeerd is tot een zip bestand. Bovendien zijn zip bestanden kleiner en kost het dus minder data om ze te versturen.

Het is helaas nog niet bekend wanneer WhatsApp de functies uit gaat rollen, maar de kans is groot dat we binnenkort meer horen.

Bron: Phone Radar

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters