Deze nieuwe WhatsApp functie gaat je foto’s drastisch verbeteren

Het lijkt er sterk op dat WhatsApp er binnenkort een nieuwe functie bij krijgt die je foto’s sterk moet gaan verbeteren: Night Mode.

WhatsApp krijgt nieuwe cameramodus: Night Mode

WhatsApp werd in 2014 overgenomen door Facebook voor maar liefst 18.3 miljard euro. Sindsdien is de populaire chat-app alleen maar verder gegroeid, met maar liefst 1.2 miljard actieve gebruikers als resultaat.

Facebook WhatsApp

Sinds 2014 zijn er een hoop nieuwe functies aan WhatsApp toegevoegd. Denk aan de blauwe vinkjes die duidelijk maken of iemand je bericht heeft gelezen, de mogelijkheid om op foto’s te tekenen en kleinere veranderingen zoals de optie om gesprekken vast te pinnen. Vooral in WhatsApp Beta op Android wordt er op los geexperimenteerd.

Daaruit bleek onlangs dat je binnenkort waarschijnlijk elk type bestand met WhatsApp kunt versturen. Dat betekent logischerwijs echter niet dat je ook elk soort bestand binnen WhatsApp kunt openen. Dan wordt het dus echt enkel een middel om bestanden te delen.

Voorlopig blijft dat een experimentele functie, maar ondertussen dienen nieuwe functies zich alweer aan. WhatsApp vraagt gebruikers regelmatig om bepaalde termen te vertalen. Dat is een efficiente en goedkope manier om een chat-app in veel talen uit te brengen. Dat heeft echter ook als gevolg dat nieuwe functies vroegtijdig lekken.

Eerst naar iOS

Zo wordt er op de vertalingspagina van WhatsApp een Night Mode genoemd. Het gaat niet om een modus die de achtergrond van de app donker maakt zodat je niet in het donker verblind wordt. Dit is iets anders: een speciale modus voor de in-app camera.

WhatsApp Night Mode

Het gaat om een knop binnen het camera-gedeelte van WhatsApp. De speciale modus moet de kwaliteit van foto’s met slecht licht drastisch gaan verbeteren. De kans is groot dat de nieuwe modus ook voor het videobellen wordt geimplementeerd. De aanvraag voor de vertaling was overigens bestemd voor de iPhone.

De kans is dus groot dat de Night Mode eerst op iOS wordt gelanceerd, om vervolgens zijn weg naar Android te vinden. De camera van WhatsApp is sowieso erg barebones. Gebruikers hebben verrassend weinig opties voor een chat-app die steeds meer de nadruk op het delen van foto’s legt. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in! Check ondertussen nog eens waarom je foto’s absoluut niet met WhatsApp moet delen.

Bron: PhoneRadar

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters