Heb je deze smartphone? Dan werkt WhatsApp vanaf 31 december niet meer

Whatsapp lijkt het nieuwe jaar met een schoon schip te willen beginnen en zal vanaf 31 december verschillende verouderde besturingssystemen niet meer ondersteunen. Vorig jaar werd al aangekondigd dat dit nodig is, zodat de app kan blijven groeien. Op een gegeven moment wordt een besturingssysteem te oud om geavanceerde nieuwe features te kunnen toevoegen.

Blackberry, Windows Phone en Nokia

Vanaf 31 december zal Whatsapp niet meer worden ondersteund op BlackBerry OS, Blackberry 10, Windows Phone 8.0 en Nokia S40. Daarnaast zal vanaf 1 februari 2020 ook Android 2.3.7 niet meer ondersteund worden door Whatsapp. Als een toestel hebt dat op één van deze systemen draait, is het misschien verstandig om te updaten of (als dat niet kan) een nieuw toestel te kopen. Mensen met Android 2.3.7 zijn nog wel even veilig voor de maatregelen van Whatsapp, maar we zijn nu al bij Android 8 dus misschien is het sowieso tijd om over te stappen naar iets nieuws.

Whatsapp

Whatsapp zal nog (even) blijven werken

Wat betekent het praktisch gezien dat de systemen niet meer worden ondersteund? In eerste instantie gaf Whatsapp aan dat de app dan gewoon zou stoppen met werken. Gelukkig blijkt het toch minder bruut te zijn dan dat. Recentere berichten doen vermoeden dat de app nog steeds zal werken, maar dat je geen nieuwe accounts kunt aanmaken met de verouderde besturingssystemen en je ook geen bestaande accounts op je toestel zal kunnen installeren. Dat betekent echter niet dat je gewoon vrolijk verder kunt. Omdat de app niet meer ondersteund wordt, kan het gebeuren dat verschillende features op een gegeven moment niet meer zullen werken.

Via: PhoneArena

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters