Heb je deze smartphone? Dan werkt WhatsApp vanaf 31 december niet meer

Whatsapp lijkt het nieuwe jaar met een schoon schip te willen beginnen en zal vanaf 31 december verschillende verouderde besturingssystemen niet meer ondersteunen. Vorig jaar werd al aangekondigd dat dit nodig is, zodat de app kan blijven groeien. Op een gegeven moment wordt een besturingssysteem te oud om geavanceerde nieuwe features te kunnen toevoegen.

Blackberry, Windows Phone en Nokia

Vanaf 31 december zal Whatsapp niet meer worden ondersteund op BlackBerry OS, Blackberry 10, Windows Phone 8.0 en Nokia S40. Daarnaast zal vanaf 1 februari 2020 ook Android 2.3.7 niet meer ondersteund worden door Whatsapp. Als een toestel hebt dat op één van deze systemen draait, is het misschien verstandig om te updaten of (als dat niet kan) een nieuw toestel te kopen. Mensen met Android 2.3.7 zijn nog wel even veilig voor de maatregelen van Whatsapp, maar we zijn nu al bij Android 8 dus misschien is het sowieso tijd om over te stappen naar iets nieuws.

Whatsapp

Whatsapp zal nog (even) blijven werken

Wat betekent het praktisch gezien dat de systemen niet meer worden ondersteund? In eerste instantie gaf Whatsapp aan dat de app dan gewoon zou stoppen met werken. Gelukkig blijkt het toch minder bruut te zijn dan dat. Recentere berichten doen vermoeden dat de app nog steeds zal werken, maar dat je geen nieuwe accounts kunt aanmaken met de verouderde besturingssystemen en je ook geen bestaande accounts op je toestel zal kunnen installeren. Dat betekent echter niet dat je gewoon vrolijk verder kunt. Omdat de app niet meer ondersteund wordt, kan het gebeuren dat verschillende features op een gegeven moment niet meer zullen werken.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters