WhatsApp rolt opnieuw nieuwe functie uit

ReclameWhatsApp voegt de laatste tijd veel nieuwe functies aan zijn app toe. Vandaag is het opnieuw zover: gebruikers kunnen nu hun foto’s en video’s verfraaien.

Zo kan je met de chat-app schrijven, tekenen en emoji toevoegen in je video’s en foto’s. Daarnaast heeft de berichtendienst zijn instellingen aangepast. Daardoor is het mogelijk om de cameraflits te gebruiken met WhatsApp. Hierdoor kun je betere selfies maken. Ook kun je bij het maken van video’s makkelijk in- en uitzoomen en wisselen tussen je camera’s. Vandaag komt de Android-update uit. De iOS-update volgt later.

WhatsApp blijft vernieuwen

WhatsApp lijkt de laatste weken zijn app flink op de schop te willen doen. De chatdienst voert veel vernieuwingen en updates door. Zo heeft het bedrijf zijn palet aan emoji een aantal weken geleden vernieuwd. Daardoor zien de emoji er wat scherper uit op telefoons met een hoge resolutie. Bovendien hebben ze een klein 3D-effect, door de schaduw die onder de emoji geprojecteerd worden.

Taggen en praten

Ook het taggen van gebruikers is vanaf nu mogelijk. Door een apenstaartje gevolgd door de naam van een persoon in een bericht te zetten, krijgt de persoon in kwestie meteen een notificatie. Ook als je een groepsgesprek op stil gezet hebt, krijg je als je getagd wordt altijd een melding. En voor gebruikers op iPhones heeft WhatsApp een speciale functie toegevoegd. Met de nieuwste versie is het namelijk ook mogelijk om berichten te sturen via Siri.

Reclame

Een minder welkome toevoeging is het nieuwe beleid wat betreft reclames in WhatsApp. In 2012 sprak het bedrijf zich daar nog negatief over uit. Toch kunnen bedrijven met het nieuwe gegevensbeleid reclame sturen via de app. Overigens heeft de berichtendienst beloofd dat de inhoud van je berichten geheim blijft. Alleen de informatie over met wie je berichten uitwisselt, gebruikt WhatsApp om je gerichte advertenties te tonen.

Bron: De Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. stoktok -

    “Overigens heeft de berichtendienst beloofd dat de inhoud van je berichten geheim blijft. Alleen de informatie over met wie je berichten uitwisselt, gebruikt WhatsApp om je gerichte advertenties te tonen.”

    Whatsapp/Facebook heeft wel eens vaker wat beloofd waarop ze teruggekomen zijn.

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters