WhatsApp rolt opnieuw nieuwe functie uit

ReclameWhatsApp voegt de laatste tijd veel nieuwe functies aan zijn app toe. Vandaag is het opnieuw zover: gebruikers kunnen nu hun foto’s en video’s verfraaien.

Zo kan je met de chat-app schrijven, tekenen en emoji toevoegen in je video’s en foto’s. Daarnaast heeft de berichtendienst zijn instellingen aangepast. Daardoor is het mogelijk om de cameraflits te gebruiken met WhatsApp. Hierdoor kun je betere selfies maken. Ook kun je bij het maken van video’s makkelijk in- en uitzoomen en wisselen tussen je camera’s. Vandaag komt de Android-update uit. De iOS-update volgt later.

WhatsApp blijft vernieuwen

WhatsApp lijkt de laatste weken zijn app flink op de schop te willen doen. De chatdienst voert veel vernieuwingen en updates door. Zo heeft het bedrijf zijn palet aan emoji een aantal weken geleden vernieuwd. Daardoor zien de emoji er wat scherper uit op telefoons met een hoge resolutie. Bovendien hebben ze een klein 3D-effect, door de schaduw die onder de emoji geprojecteerd worden.

Taggen en praten

Ook het taggen van gebruikers is vanaf nu mogelijk. Door een apenstaartje gevolgd door de naam van een persoon in een bericht te zetten, krijgt de persoon in kwestie meteen een notificatie. Ook als je een groepsgesprek op stil gezet hebt, krijg je als je getagd wordt altijd een melding. En voor gebruikers op iPhones heeft WhatsApp een speciale functie toegevoegd. Met de nieuwste versie is het namelijk ook mogelijk om berichten te sturen via Siri.

Reclame

Een minder welkome toevoeging is het nieuwe beleid wat betreft reclames in WhatsApp. In 2012 sprak het bedrijf zich daar nog negatief over uit. Toch kunnen bedrijven met het nieuwe gegevensbeleid reclame sturen via de app. Overigens heeft de berichtendienst beloofd dat de inhoud van je berichten geheim blijft. Alleen de informatie over met wie je berichten uitwisselt, gebruikt WhatsApp om je gerichte advertenties te tonen.

Bron: De Telegraaf

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters