Binnenkort kun je WhatsApp berichten versturen met Siri

Het wordt binnenkort mogelijk om WhatsApp berichten met Siri te versturen, of de persoonlijke assistent juist je recent ontvangen berichten op te laten lezen.

iOS 10

Met iOS 10 worden de rollen van Android en iOS een beetje omgedraaid. Waar Google Now nog steeds gesloten is voor ontwikkelaars, stelt Apple zijn persoonlijke assistent Siri juist open voor derde partijen. Normaliter zou je zo’n benadering van Google’s Android verwachten, het mobiele besturingssysteem dat je toch wel zou kunnen bestempelen als het meest open van de twee.

Siri

Ontwikkelaars kunnen met iOS 10 hun apps aan Siri koppelen, waardoor de slimme assistent nog hulpvaardiger kan gaan worden. Juich echter niet te vroeg, want je favoriete doch obscure apps zullen niet de kans krijgen. Apple houdt de selectie apps namelijk beperkt. Het gaat vooral om chat-apps, betaal-apps en andere apps die in de eerste plaats populair zijn maar waarbij het ook logisch is dat je er tegen praat.

WhatsApp

De ontwikkelaars krijgen toegang tot Siri’s API, mits ze daar mee aan de slag willen. WhatsApp heeft daar kennelijk wel oren naar. Als je namelijk naar de permissies kijkt van de laatste update voor de populaire chat-app dan wordt het duidelijk dat je binnenkort berichten kunt gaan versturen middels Apple’s persoonlijke assistent. Ook zul je hoogstwaarschijnlijk via Siri een WhatsApp call starten.

Tegen je smartphone praten

Je hoeft binnenkort dus enkel “Hey, Siri, bel Barry met WhatsApp” te zeggen om je vriend te bellen. Ook kun je dus berichten dicteren, of de assistent juist je recent ontvangen berichten laten oplezen. Het is maar de vraag of je het vaak gaat gebruiken, want een onderzoek wees pas nog uit dat consumenten niet graag tegen hun smartphone praten.

Zeker met de vaak hakkelige manier waarop je vaak chat wordt het lastig om Siri te verstaan wanneer de arme assistent het probeert op te lezen. Daar heeft WhatsApp echter vast wat op bedacht. We gaan het eind volgende maand ontdekken, wanneer iOS 10 hopelijk beschikbaar is voor iedereen.

Bron: Phone Radar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters