Zo gaat WhatsApp spam uit jouw chats halen

Hoewel spam al sinds voor de komst van het internet bestond, heeft het internet spammers een stuk meer opties gegeven om hun ongewenste berichten te verspreiden. Ook in Whatsapp wordt er volop gespamd, maar volgens de site Whatsappen.com zou de app het binnenkort wat moeilijker gaan maken voor spammers.

Spam in Whatsapp

De meeste mensen zullen wel  eens te maken hebben gehad met spam in Whatsapp. je wordt bijvoorbeeld zomaar toegevoegd aan een groep of je krijgt randomly een bericht van iemand die je helemaal niet kent. Meestal willen ze dat je één of ander bericht doorstuurt en soms is er zelfs de dreiging dat je anders moet betalen voor je account of dat je Whatsapp app niet meer zal werken.

spam

Nieuwe maatregelen pakken Forward functie aan

Whatsappen zou een vertegenwoordiger van Whatsapp hebben gesproken. Deze zou hebben aangegeven dat het Whatsapp team spammers al nauw in de gaten houdt. Zo wordt het aantal berichten dat een gebruiker per minuut verzendt in de gaten gehouden en wanneer dit absurd hoog is, wordt iemand als spammer gezien. Omdat hierbij de kans groot is dat iemand onterecht als spammer wordt gemarkeerd heeft Whatsapp ook wat meer geavanceerde methodes ontwikkeld om de spammer verder aan te kunnen pakken. De nieuwe maatregelen zouden zijn gebaseerd op de aanname dat spammers hetzelfde bericht vaak naar meerdere mensen versturen via de Forward optie.

Whatsapp

Melding bij doorsturen naar meer dan 25 mensen

In de toekomst zou het niet meer mogelijk zijn om een bericht naar meer dan 25 mensen door te sturen, zonder dat er een melding komt dat het bericht dat is geforward al vaak is doorverstuurt. Whatsapp zou het niet onmogelijk maken om naar meer dan 25 mensen iets te versturen. Als jij als non-spammer iets wil doorsturen naar meer dan 25 mensen zonder dat ze de melding krijgen, kun je dit doen via de Broadcast List. Hierbij ontvangen alleen mensen die je nummer in hun contactlijst hebben staan het bericht. Uiteraard kunnen spammers hier geen gebruik van maken, aangezien mensen de spammers over het algemeen niet als contact hebben opgeslagen.

Of deze maatregel echt effectief zal zijn tegen spammers is maar de vraag. Spammers zijn in het verleden vaak erg vindingrijk gebleken in het omzeilen van nieuwe maatregelen.

Via: Webatinfo

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters