WhatsApp staat op 50% van alle smartphones

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat messagingapplicatie WhatsApp bezig is met een flinke opmars. De helft van de smartphonegebruikers heeft de app geïnstalleerd.

Whatsapp

Facebook spant nog steeds de kroon: 54% van alle Nederlandse smartphonegebruikers heeft de Facebook-applicatie geïnstalleerd staan. Nederlandse concurrent van Facebook Hyves moet het afleggen tegen zijn internationale broer: 38% van de smartphonegebruikers heeft Hyves op zijn telefoon staan. 17% daarvan gebruikt de applicatie overigens niet.

WhatsApp blijkt het populairste te zijn onder iPhone-gebruikers: 80% van de Nederlandse iPhone-bezitters heeft WhatsApp erop staan. De penetratie van WhatsApp onder de Android-gebruikers in Nederland ligt iets lager op 60%. Op de andere platformen is dat nog veel lager en zo komt de app op een totaal van 50% uit. Dat is overigens fors meer dan eerst: in maart had pas 30% van de Nederlandse smartphonegebruikers WhatsApp op hun toestel.

Telecompaper heeft dit onderzoek gehouden door middel van een enquête onder 2500 consumenten in Nederland tussen de 15 en 64 jaar.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gwystyl2 -

  Kijken ze nou naar het aantal geinstalleerde apps of het aantal actieve gebruikers? Ik ken namelijk een redelijk aantal telefoons waarop een Facebook of Hyves app voorgeïnstalleerd is, maar geen enkele waar WhatsApp op staat. Mensen die WhatsApp geïnstalleerd hebben staan, zullen dus eerder actieve gebruikers zijn dan mensen die de Facebook app hebben.

  Ik heb de Facebook app alleen van mijn SGSII kunnen halen door hem te rooten. Lang niet iedereen doet dat. WhatsApp heb ik wel geïnstalleerd, maar ik gebruik hem niet zoveel….

  Gezien de bron (enquete), verwacht ik wel dat degenen die aangeven een Facebook app te hebben ook echt gebruikers zijn.

  1. Dominick -

   "17% daarvan gebruikt de applicatie overigens niet." Bij hyves. Dus dan neem ik aan dat dat bij elke app geldt. Is verder niet echt duidelijk gespecificeerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters