WhatsApp staat op 50% van alle smartphones

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat messagingapplicatie WhatsApp bezig is met een flinke opmars. De helft van de smartphonegebruikers heeft de app geïnstalleerd.

Whatsapp

Facebook spant nog steeds de kroon: 54% van alle Nederlandse smartphonegebruikers heeft de Facebook-applicatie geïnstalleerd staan. Nederlandse concurrent van Facebook Hyves moet het afleggen tegen zijn internationale broer: 38% van de smartphonegebruikers heeft Hyves op zijn telefoon staan. 17% daarvan gebruikt de applicatie overigens niet.

WhatsApp blijkt het populairste te zijn onder iPhone-gebruikers: 80% van de Nederlandse iPhone-bezitters heeft WhatsApp erop staan. De penetratie van WhatsApp onder de Android-gebruikers in Nederland ligt iets lager op 60%. Op de andere platformen is dat nog veel lager en zo komt de app op een totaal van 50% uit. Dat is overigens fors meer dan eerst: in maart had pas 30% van de Nederlandse smartphonegebruikers WhatsApp op hun toestel.

Telecompaper heeft dit onderzoek gehouden door middel van een enquête onder 2500 consumenten in Nederland tussen de 15 en 64 jaar.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gwystyl2 -

  Kijken ze nou naar het aantal geinstalleerde apps of het aantal actieve gebruikers? Ik ken namelijk een redelijk aantal telefoons waarop een Facebook of Hyves app voorgeïnstalleerd is, maar geen enkele waar WhatsApp op staat. Mensen die WhatsApp geïnstalleerd hebben staan, zullen dus eerder actieve gebruikers zijn dan mensen die de Facebook app hebben.

  Ik heb de Facebook app alleen van mijn SGSII kunnen halen door hem te rooten. Lang niet iedereen doet dat. WhatsApp heb ik wel geïnstalleerd, maar ik gebruik hem niet zoveel….

  Gezien de bron (enquete), verwacht ik wel dat degenen die aangeven een Facebook app te hebben ook echt gebruikers zijn.

  1. Dominick -

   "17% daarvan gebruikt de applicatie overigens niet." Bij hyves. Dus dan neem ik aan dat dat bij elke app geldt. Is verder niet echt duidelijk gespecificeerd.

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters