WhatsApp Status updates ook naar de desktop

Hoewel Whatsapp voornamelijk op smartphones wordt gebruikt, bestaat er sinds 2015 ook een webversie van de app om op je desktop te gebruiken. In 2016 werd er zelfs ook een desktop-app uitgebracht voor Windows en macOS. Deze computerversies ondersteunden echter niet alle functies van de mobiele app, maar daar wordt hard aan gewerkt. Facebook brengt nu namelijk ook de status feature naar je desktop Whatsapp. 

Status feature wordt nu uitgerold naar desktop

Met de status feature kun je sinds begin dit jaar de status van je vrienden bekijken en hierop reageren. Het is een soort Whatsapp tegenhanger van Snapchat verhalen en Instagram Stories. Hierbij post je een status met een foto of video, waarna deze na 24 uur weer automatisch verdwijnt. De feature was er bij de lancering alleen voor de smartphone app, maar wordt nu dus ook uitgerold naar Whatsapp Web en de desktop app. Je vindt de functie echter niet onderin zoals in de mobiele app, maar links bovenaan op je computer.

Whatsapp desktop

Nieuwe Whatsapp updates

Naast de status update staan er nog meer nieuwe updates op het programma voor zowel de desktop als smartphone versies van Whatsapp. Zo zal het via de Multi Media Server bijvoorbeeld mogelijk zijn om een verstuurde video te kunnen bekijken, terwijl deze nog aan het downloaden is. Ook gaat de app binnenkort rijke notificaties ondersteunen, waarbij je via de notificatie bijvoorbeeld al een foto kunt bekijken zonder Whatsapp zelf te openen. Een tijdje geleden schreven we ook al over de mogelijkheid om verzonden berichten weer in te kunnen trekken. Dit is een feature die we in ieder geval heel snel in de app willen hebben.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters