WhatsApp stopt met ondersteuning van BlackBerry

WhatsApp heeft een knoop doorgehakt. Het bedrijf gaat zich volledig focussen op Android, iOS en nieuwe Windows Mobile-software. Dit betekent dat de berichtendienst stopt met de ondersteuning van oude BlackBerry- en Nokia-toestellen.

WhatsApp wil zijn aandacht niet meer verspreiden over teveel besturingssystemen. Drie is meer dan voldoende vindt het bedrijf. De chatdienst behaalde afgelopen maand één miljard gebruikers na zeven jaar te bestaan. Deze enorme getallen zijn bijna alleen ontstaan vanwege de ondersteuning van Android en iOS.

Apple App StoreWhatsApp

WhatsApp zal de ondersteuning van oude Nokia- en BlackBerry-telefoons laten vallen en doorgaan met het verbeteren van de Android- en iOS-versies. “Toen we WhatsApp in 2009 begonnen was Apple’s App Store een paar maanden oud”, schrijft het bedrijf in een blog. “Zeventig procent van de verkochte smartphones draaide destijds op een besturingssysteem van Blackberry of Nokia.”

“Tegenwoordig draait 99,5 procent van de verkochte smartphones op een besturingssysteem uit de koker van Google, Apple of Microsoft. En terwijl we vooruitkijken naar de volgende zeven jaar van ons bestaan, willen we onze energie richten op de besturingssystemen die de overgrote meerderheid van de mensen gebruikt.”

Verouderde software

Onder de verouderde besturingssystemen vallen: BlackBerry, inclusief BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2 en Windows Phone 7.1. WhatsApp laat weten dat mensen met één van de bovenstaande besturingssystemen vóór het einde van 2016 moeten overstappen op iOS of Android. Dan stopt WhatsApp met de ondersteuning van oudere systemen en wordt er geen volledige beveiliging gegarandeerd.

WhatsApp veranderingen

De berichtendienst voerde de laatste tijd een aantal grote beslissingen door. Zo is het besturingssysteem voor iedereen gratis toegankelijk geworden en is het ook te gebruiken in de browser van je computer. Vandaag sluit het bedrijf een tijdperk van verouderde besturingssystemen af. Software als Nokia’s Symbian en BlackBerry OS zijn nu relatief weinig in gebruik. De stap van WhatsApp is logisch en zal het bedrijf meer ruimte geven om op de populaire platformen te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Edward -

    Zo jammer dat BB10 slechts een marginale rol heeft in smartphoneland. Het werkt zo ongelooflijk fijn. Maar ja, zelfs een fan als ik gebruikt het niet meer, wegens gebrek aan apps en met name amper aanbod van hardware.

    Hoewel iOS fijn werkt, mis ik nog dagelijks de hub, het swipen en het geweldig werkende toetsenbord.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters