WhatsApp stopt met ondersteuning van BlackBerry

WhatsApp heeft een knoop doorgehakt. Het bedrijf gaat zich volledig focussen op Android, iOS en nieuwe Windows Mobile-software. Dit betekent dat de berichtendienst stopt met de ondersteuning van oude BlackBerry- en Nokia-toestellen.

WhatsApp wil zijn aandacht niet meer verspreiden over teveel besturingssystemen. Drie is meer dan voldoende vindt het bedrijf. De chatdienst behaalde afgelopen maand één miljard gebruikers na zeven jaar te bestaan. Deze enorme getallen zijn bijna alleen ontstaan vanwege de ondersteuning van Android en iOS.

Apple App StoreWhatsApp

WhatsApp zal de ondersteuning van oude Nokia- en BlackBerry-telefoons laten vallen en doorgaan met het verbeteren van de Android- en iOS-versies. “Toen we WhatsApp in 2009 begonnen was Apple’s App Store een paar maanden oud”, schrijft het bedrijf in een blog. “Zeventig procent van de verkochte smartphones draaide destijds op een besturingssysteem van Blackberry of Nokia.”

“Tegenwoordig draait 99,5 procent van de verkochte smartphones op een besturingssysteem uit de koker van Google, Apple of Microsoft. En terwijl we vooruitkijken naar de volgende zeven jaar van ons bestaan, willen we onze energie richten op de besturingssystemen die de overgrote meerderheid van de mensen gebruikt.”

Verouderde software

Onder de verouderde besturingssystemen vallen: BlackBerry, inclusief BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2 en Windows Phone 7.1. WhatsApp laat weten dat mensen met één van de bovenstaande besturingssystemen vóór het einde van 2016 moeten overstappen op iOS of Android. Dan stopt WhatsApp met de ondersteuning van oudere systemen en wordt er geen volledige beveiliging gegarandeerd.

WhatsApp veranderingen

De berichtendienst voerde de laatste tijd een aantal grote beslissingen door. Zo is het besturingssysteem voor iedereen gratis toegankelijk geworden en is het ook te gebruiken in de browser van je computer. Vandaag sluit het bedrijf een tijdperk van verouderde besturingssystemen af. Software als Nokia’s Symbian en BlackBerry OS zijn nu relatief weinig in gebruik. De stap van WhatsApp is logisch en zal het bedrijf meer ruimte geven om op de populaire platformen te ontwikkelen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters