Altijd een notificatie: WhatsApp laat gebruikers elkaar taggen

WhatsApp heeft een nieuwe functie aan de gelijknamige chat-app toegevoegd die gebruikers elkaar laat taggen. Deelnemers krijgen daar een notificatie van, zelfs als ze het groepsgesprek op stil hebben gezet.

WhatsApp

WhatsApp heeft stilletjes de mogelijkheid toegevoegd om andere deelnemers in groepsgesprekken te taggen. Zo kun je dus met het welbekende apenstaartje anderen direct aanspreken. De deelnemer in kwestie krijgt dan direct een notificatie op zijn of haar smartphone, zelfs als groepsgesprek op stil is gezet. Daarmee kan de handige nieuwe functie ook potentieel zeer irritant zijn. Het wordt zo immers een stuk moeilijker om vervelende chats te negeren.

Taggen

WhatsApp taggenDe mention-functie wordt op het moment van schrijven uitgerold naar de bètaversie van WhatsApp voor Android en iOS. Om iemand te taggen hoef je enkel het ‘@’ symbooltje te typen, gevolgd door de naam van de persoon die je wil noemen. Als het goed is krijg je een menuutje te zien waar je een contact uit kunt kiezen. Zo kun je verschillende contacten in een enkel bericht taggen. Je hoeft de mensen die je tagt niet per se in je eigen adresboek te hebben staan, zolang ze maar deelnemen aan de groepschat waarin je het bericht verstuurt.

In een productief en geordend gesprek kan deze nieuwe functie er voor zorgen dat deelnemers makkelijker het overzicht kunnen houden, en de berichten te zien krijgen die ze echt gelezen moeten hebben. Het is echter niet moeilijk om in te zien hoe gebruikers de mention-functie kunnen gaan misbruiken om de aandacht van anderen te trekken. Je krijgt nu namelijk alsnog een notificatie als iemand je noemt, zelfs als je dat ene vervelende gesprek even op stil hebt gezet.

Hevige concurrentie

WhatsApp heeft de afgelopen maanden meerdere veranderingen doorgevoerd voor groepsgesprekken. Zo kun je nu berichten citeren, zodat het duidelijker is waar je op reageert. Bovendien heeft het bedrijf de maximale grootte van een groepsgesprek verhoogd van 100 naar 256 deelnemers. Ook is het sinds kort mogelijk om op foto’s te tekenen die je naar anderen stuurt, vergelijkbaar met de manier waarop Snapchat zijn gebruikers foto’s laat decoreren. Nu Google de markt opnieuw probeert te bestormen met zijn eigen Allo en Apple iMessage sterk heeft verbeterd is de concurrentie voor WhatsApp heviger dan ooit.

Bron: The Next Web

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters