Update WhatsApp introduceert tweestapsverificatie

Het is weer zover: WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd in de app. Na een GIF-knop, videobellen en meedoen aan groepsgesprekken is het nu tijd voor een veilige functie. Deze functie heet tweestapsverificatie. Hiermee kun je een zescijferige pincode invoeren om je toestel beter te beveiligen.

WhatsApp

Tweestapsverificatie WhatsAppDe laatste tijd rolt WhatsApp steeds meer nieuwe functies uit. Helaas is dit vaak alleen te vinden in een bèta-update, maar de laatste functie van de populaire chat-app is in zowel de bèta-versie als de reguliere versie te vinden. Laatst zijn er in de bèta-update nieuwe emoji gevonden, zoals een clown, een zieke emoji en nog een aantal anderen. Verder is het nu ook mogelijk om te videobellen in de applicatie. Om dit te doen dien je naar het telefoontje te gaan rechtsbovenin, waarna je kunt kiezen voor de optie ‘video-oproep’.

 

De nieuwste functie om de chat-app veiliger te maken staat niet standaard ingeschakeld. Om dit wel te doen dien je naar de instellingen van WhatsApp te gaan. Hier vind je de optie ‘Account’, waarna je op ‘Verificatie in twee stappen’ kunt tikken. Hier kun je de optie inschakelen. Met deze instelling kun je een zescijferige pincode instellen. Heb je dit gedaan, dan kun je je e-mail invoeren. Mocht je je pincode vergeten, kun je een nieuwe aanvragen via jouw e-mail.

Deze functie werkt wanneer je een nieuwe telefoon hebt of WhatsApp (opnieuw) installeert. Wanneer je de applicatie opent, zul je een melding op het scherm zien waarin je de pincode in zult moeten vullen.

Beschikbaarheid

Momenteel rolt de update uit naar alle iOS, Android en Windows Phone-toestellen. Het kan zijn dat je de update nog niet binnen hebt. Dit komt doordat de update gefaseerd wordt uitgerold. Wil je de tweestapsverificatie toch snel hebben, kun je een poging doen om je aan te melden als bètatester.

Heb jij de update al binnen?

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters