Update WhatsApp introduceert tweestapsverificatie

Het is weer zover: WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd in de app. Na een GIF-knop, videobellen en meedoen aan groepsgesprekken is het nu tijd voor een veilige functie. Deze functie heet tweestapsverificatie. Hiermee kun je een zescijferige pincode invoeren om je toestel beter te beveiligen.

WhatsApp

Tweestapsverificatie WhatsAppDe laatste tijd rolt WhatsApp steeds meer nieuwe functies uit. Helaas is dit vaak alleen te vinden in een bèta-update, maar de laatste functie van de populaire chat-app is in zowel de bèta-versie als de reguliere versie te vinden. Laatst zijn er in de bèta-update nieuwe emoji gevonden, zoals een clown, een zieke emoji en nog een aantal anderen. Verder is het nu ook mogelijk om te videobellen in de applicatie. Om dit te doen dien je naar het telefoontje te gaan rechtsbovenin, waarna je kunt kiezen voor de optie ‘video-oproep’.

 

De nieuwste functie om de chat-app veiliger te maken staat niet standaard ingeschakeld. Om dit wel te doen dien je naar de instellingen van WhatsApp te gaan. Hier vind je de optie ‘Account’, waarna je op ‘Verificatie in twee stappen’ kunt tikken. Hier kun je de optie inschakelen. Met deze instelling kun je een zescijferige pincode instellen. Heb je dit gedaan, dan kun je je e-mail invoeren. Mocht je je pincode vergeten, kun je een nieuwe aanvragen via jouw e-mail.

Deze functie werkt wanneer je een nieuwe telefoon hebt of WhatsApp (opnieuw) installeert. Wanneer je de applicatie opent, zul je een melding op het scherm zien waarin je de pincode in zult moeten vullen.

Beschikbaarheid

Momenteel rolt de update uit naar alle iOS, Android en Windows Phone-toestellen. Het kan zijn dat je de update nog niet binnen hebt. Dit komt doordat de update gefaseerd wordt uitgerold. Wil je de tweestapsverificatie toch snel hebben, kun je een poging doen om je aan te melden als bètatester.

Heb jij de update al binnen?

Bron: PhoneArena

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters