Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp

We wachten er al een tijdje op en nu is Whatsapp eindelijk begonnen met de uitrol van deze broodnodige feature. Je weet dat we het hebben over de unsend feature, waarmee je verzonden berichten eindelijk weer snel kunt deleten voordat iemand ze ziet. Dit is hoe je die genante berichten weer kunt onversturen.

Zo werkt de unsend feature

Als je een bericht weer wilt wissen voordat de ontvanger hem ziet, kun je hem deleten zoals je normaal gesproken een berichtje zou verwijderen. Alleen kun je er nu dus voor kiezen dat hij ook bij de andere partij wordt verwijderd. Ga in Whatsapp naar het gesprek waar je een bericht wilt gaan deleten. Houdt je vinger vervolgens lang ingedrukt op het doelbewuste bericht. Eventueel kun je nu ook andere berichtjes aanvinken, zodat je meerdere tegelijk kunt aanpakken. Kies vervolgens voor Delete en ga dan voor Delete for everyone.

Whatsapp unsend feature

Bedenk je wel het volgende

Zo simpel is het. Of toch niet? Er zitten wel een paar addertjes onder het gras. Ten eerste werkt je missie niet als je langer dan zeven minuten wacht. En bedenk je dat binnen die zeven minuten de ontvanger het bericht al kan hebben gezien, vooral als pop-up notificaties aan staan. Ten tweede moeten zowel jij als de ontvanger de nieuwste versie van Whatsapp hebben. Als alleen jij de update hebt, werkt het dus ook niet.

Zeker weten doe je het nooit

Maar als het wel werkt is het niet zo onopvallend als je denkt. Je bericht verdwijnt namelijk niet gewoon, maar in plaats daarvan krijgt de ontvanger iets anders te zien: this message was deleted. De ontvangende partij weet dan meteen al dat er iets dubieus aan de hand is. Maar dat weet je weer niet zeker, omdat je geen bevestiging krijgt dat het bericht daadwerkelijk ook bij de ontvanger is verwijderd. Als je daar niet paranoïde van wordt…

Via: Whatsapp

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters