WhatsApp update komt met handige features

De nieuwe WhatsApp update rolt nu uit waarmee je net zoals in Word en andere tekst editors de tekst bold, italic of striketrough kan maken of alles tegelijkertijd. Ook kan je nu snel reageren zonder dat je WhatsApp daarvoor hoeft te openen.

WhatsApp update

Na het installeren van de nieuwe WhatsApp update kan je naast tekst editen zoals bovenstaand ook Quick reply’en. Onder je notificatie krijg je een button te zien , druk op deze knop en er klapt een invoerscherm open waar je meteen kan typen zonder WhatsApp zelf te openen, super handig. Met de meest recente versie van WhatsApp of later (2.12.17 van 29 maart 2016) kun je je tekst even net wat meer op leuken of bepaalde woorden benadrukken door gebruik te maken van tekstopmaak. Dit gaat echter niet via een soort knoppenbalk op je toetsenbord, maar door gebruik te maken van speciale tekens. Het gaat om de volgende codes:

  • *Asterisk voor dik gedrukt*
  • _Underscore voor cursief_
  • ~Tilde voor doorgestreept~

Het is ook mogelijk om codes te combineren, je kan dus een doorgestreept, cursief en dikgedrukt bericht versturen. Gebruikers op WhatsApp Web zien deze opmaak helaas niet en in het notificatiescherm op je smartphone is het ook niet te zien.

Whatsapp update
Whatsapp update

WhatsApp

WhatsApp is een oorspronkelijke voor de iPhone ontwikkelde applicatie om berichten, bestanden en foto´s met elkaar uit te wisselen.  In tegenstelling tot de SMS en MMS berichten, maakt WhatsApp gebruik van het (mobiele) internet op je smartphone en is het versturen van de berichten zelf gratis. WhatsApp werd in 2009 door de twee Yahoo medewerkers Jan Koum en Brian Acton opgezet. De applicatie maakt gebruik van push-meldingen. Dit houdt in dat er direct een melding wordt weergegeven zodra een WhatsApp bericht wordt ontvangen. Hierdoor is het voor de ontvanger meteen duidelijk wanneer berichten via WhatsApp worden ontvangen en kan er direct een berichtje terug worden gestuurd. Deze directheid is onderdeel van het succes van WhatsApp.

Bron: Androidauthority.com

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters