Update WhatsApp onthult langverwachte nieuwe feature

Bijna iedereen gebruikt WhatsApp. Alternatieven zoals Telegram zijn misschien beter, maar in de wereld van chat-apps is dat niet genoeg. Je gebruikt de dienst die je contacten gebruiken. Hen wil je immers spreken. Gelukkig rolt WhatsApp geregeld updates voor de chat-app uit. Wil je nog eerder erbij zijn? Dan kun je op Android WhatsApp Beta downloaden.

WhatsApp Beta

Dat is, zoals de naam al doet vermoeden, een beta-versie van de app. Daarin worden allerlei nieuwe features, aanpassingen en updates getest. Grote nieuwe functies verschijnen eerst in die versie van de chat-app, en worden vervolgens pas naar de ‘normale’ variant uitgerold. Zo kan het bedrijf bugs spotten en rustig experimenteren.

Houd daar dus rekening mee. Aan de ene kant ben je een proefkonijn, maar dat kan ook bugs en foutjes met zich mee brengen. Over het algemeen valt dat gelukkig mee. Hoe dan ook melden wij het altijd als WhatsApp opvallende nieuwe features aan het testen is, dus ook met de normale versie van WhatsApp kun je op de hoogte blijven.

Deze week is het bedrijf begonnen met het uitrollen van versie 2.18.31. De update geeft een mooi voorproefje op de toekomst van de app. In deze nieuwe versie zit namelijk een WhatsApp Store verwerkt. Het is al een tijdje duidelijk dat Facebook, de eigenaar van WhatsApp, zijn stickers naar de chat-app wilt brengen.  Maar waar moet je die vandaan halen?

WhatsApp Beta Sticker Packs

WhatsApp Store met Sticker Packs

Precies: de WhatsApp Store. Uit de code van deze update blijkt dat het gewoon om de Facebook server gaat, waar Facebook Messenger ook zijn Sticker Packs vandaan haalt. Gebruikers kunnen in hun overzicht met stickers op een nieuwe knop drukken, met het plus-teken erin. Vervolgens kunnen gebruikers kiezen tussen ‘Featured’ en ‘My’. Oftewel, nieuwe stickers downloaden of je huidige stickers sorteren of verwijderen.

WhatsApp Beta Sticker Packs

Verwacht binnenkort dus een barrage aan verstuurde stickers, ook in je chats. Het is duidelijk dat het hier niet zomaar om een experiment gaat. Geniet nog even van de rust, en zoek op Facebook Messenger alvast je favoriete Sticker Packs uit. Het is in ieder geval steeds duidelijker dat het sociale netwerk zijn diensten dieper wilt integreren. Waakhonden zijn daar echter niet helemaal blij mee..

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters