WhatsApp voegt handige nieuwe functie toe voor gesprekken

Het is vanaf nu mogelijk om gesprekken vast te pinnen in WhatsApp! Althans, als je een speciale versie van de app hebt. Nog even geduld en iedereen kan met de nieuwe functie aan de slag.

Gesprekken vastpinnen in WhatsApp

Word jij ook continu op WhatsApp gespamd? Vaak gaat het om groep-chats die je niet eens meer leest, maar waarvan je ook weer geen afscheid wil nemen. Toch dringen ze de echt belangrijke gesprekken naar beneden, waardoor jij weer eindeloos moet scrollen.

WhatsApp taggen

Treur echter niet langer, want WhatsApp heeft een oplossing geïntroduceerd. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om een gesprek vast te zetten. Zo blijven je favoriete gesprekken gewoon bovenaan staan.

De nieuwe functie is voorlopig enkel beschikbaar in WhatsApp bèta. Dat is een speciale Android-versie van de chatdienst waarin WhatsApp allerlei nieuwe functies test. De kans is echter groot dat de mogelijkheid om gesprekken vast te pinnen binnenkort ook zijn weg naar de normale versie van WhatsApp zal vinden.

WhatsApp pinnen

Maar hoe gaat het dan in zijn werk? Houd een gesprek ingedrukt. Nu komt er bovenaan als het goed is een pin-icoontje te staan, naast de prullenbak. Je hoeft daar enkel op te drukken om een gesprek vast te zetten.

Het maakt niet uit of je met een iemand of met een hele groep aan het chatten bent, elke chat kan vastgezet worden. Na het vastpinnen verschijnt er een grijs icoontje achter de chat. Vervolgens kun je de app weer losmaken door dezelfde acties uit te voeren.

Facebook WhatsApp

De functie werkt overigens ook al in WhatsApp Web. Gebruikers van de normale versie van WhatsApp zullen nog even geduld moeten hebben. Heb je Android en wil je met de bèta van WhatsApp aan de slag? Check dan deze link.

Ben je helemaal aan WhatsApp verslaafd? Dan moet je dit artikel even checken. Of lees de hilarische WhatsAppjes van ouderen die technologie nog niet helemaal begrijpen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters