WhatsApp rolt videobellen uit naar selecte groep gebruikers

Selecte gebruikers van WhatsApp kunnen al videobellen, een functie waar het bedrijf al langere tijd mee bezig is.

WhatsApp

Afgelopen december bleek uit informatie op de website van WhatsApp dat het bedrijf bezig was met het implementeren van videobellen, zoals je bijvoorbeeld van Skype en Google Hangouts gewend bent. We kunnen al langer gratis via WhatsApp bellen, maar het is op dit moment nog niet mogelijk om daarbij ook jezelf te filmen en dus de ander te zien. Het was lange tijd nog niet duidelijk wanneer WhatsApp ook daadwerkelijk de functie naar gebruikers uit zou gaan rollen, maar nu blijkt dat sommige gebruikers de functie al kunnen gebruiken.

Videobellen

Het gaat om selecte toestellen en je moet er de bèta versie van WhatsApp voor geïnstalleerd hebben. Helaas hebben zeer weinig gebruikers ook vrienden met dezelfde optie, waardoor we nog niet weten hoe het videobellen er zelf uit ziet. Wel zijn er al screenshots beschikbaar van het icoontje dat erbij hoort, en het scherm dat je te zien krijgt als iemand niet bereikbaar is. De functie is volgens de eerste gebruikers relatief simpel vormgegeven en doet gewoon wat het moet doen, zonder al te veel toeters of bellen.

WhatsApp screenshot WhatsApp screenshot

Zip bestanden

Volgens de bron van deze informatie werkt WhatsApp ook aan groepsuitnodigingen die je via NFC tags of QR codes kunt verzenden. Zo zou je tijdens een evenement bijvoorbeeld heel snel veel mensen uit kunnen nodigen voor een groep. Ook zouden gebruikers van de iOS versie binnenkort voicemails kunnen inspreken als de ander niet opneemt. Het bedrijf implementeerde onlangs al de optie om bestanden via de app te delen, maar helaas werden enkel PDF en Word bestanden ondersteund. Daar komen volgens de anonieme bron binnenkort ook zip bestanden bij. Wanneer die ondersteuning uitgerold gaat worden is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk zullen alle nieuwe functies in een grote update worden uitgebracht.

Bron: gadgets.ndtv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters