WhatsApp rolt videobellen uit naar selecte groep gebruikers

Selecte gebruikers van WhatsApp kunnen al videobellen, een functie waar het bedrijf al langere tijd mee bezig is.

WhatsApp

Afgelopen december bleek uit informatie op de website van WhatsApp dat het bedrijf bezig was met het implementeren van videobellen, zoals je bijvoorbeeld van Skype en Google Hangouts gewend bent. We kunnen al langer gratis via WhatsApp bellen, maar het is op dit moment nog niet mogelijk om daarbij ook jezelf te filmen en dus de ander te zien. Het was lange tijd nog niet duidelijk wanneer WhatsApp ook daadwerkelijk de functie naar gebruikers uit zou gaan rollen, maar nu blijkt dat sommige gebruikers de functie al kunnen gebruiken.

Videobellen

Het gaat om selecte toestellen en je moet er de bèta versie van WhatsApp voor geïnstalleerd hebben. Helaas hebben zeer weinig gebruikers ook vrienden met dezelfde optie, waardoor we nog niet weten hoe het videobellen er zelf uit ziet. Wel zijn er al screenshots beschikbaar van het icoontje dat erbij hoort, en het scherm dat je te zien krijgt als iemand niet bereikbaar is. De functie is volgens de eerste gebruikers relatief simpel vormgegeven en doet gewoon wat het moet doen, zonder al te veel toeters of bellen.

WhatsApp screenshot WhatsApp screenshot

Zip bestanden

Volgens de bron van deze informatie werkt WhatsApp ook aan groepsuitnodigingen die je via NFC tags of QR codes kunt verzenden. Zo zou je tijdens een evenement bijvoorbeeld heel snel veel mensen uit kunnen nodigen voor een groep. Ook zouden gebruikers van de iOS versie binnenkort voicemails kunnen inspreken als de ander niet opneemt. Het bedrijf implementeerde onlangs al de optie om bestanden via de app te delen, maar helaas werden enkel PDF en Word bestanden ondersteund. Daar komen volgens de anonieme bron binnenkort ook zip bestanden bij. Wanneer die ondersteuning uitgerold gaat worden is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk zullen alle nieuwe functies in een grote update worden uitgebracht.

Bron: gadgets.ndtv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters