WhatsApp voor Windows Phone weer beschikbaar

De ontwikkelaars van messagingprogramma WhatsApp hebben hun app opnieuw uitgebracht voor Windows Phone. De applicatie heeft een paar nieuwe functies mee gekregen en is nog steeds gratis te downloaden.

WhatsApp voor Windows Phone weer beschikbaar screenshot-0

Hoewel de app van versie 2.5 naar versie 2.8 is gegaan en nieuwe functies heeft gekregen, zijn gebruikers erg ontevreden over de update. Zo laten veel mensen in een review van de app weten dat de applicatie vaak crasht en daardoor nagenoeg onbruikbaar is. Ook heeft de app veel last van vastlopers waardoor het noodzakelijk is om hem opnieuw te starten.

De app heeft een tweetal nieuwe functies gekregen. Zo kan nu ook middels Windows Phone de locatie worden gedeeld waar je je op dat moment bevindt. Daarnaast kun je ook een contact uit je adresboek delen met iemand anders en kun je groepen creëren om zo een groeps-app te starten. Tot slot kun je zoeken in je apps en je status aanpassen naar offline of niet beschikbaar.

De app lijkt dus nog steeds voor veel problemen te zorgen op veel toestellen. De makers van de app geven amper feedback op de klachten en ook is onduidelijk waarom de app in eerste instantie verdween uit de Marketplace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. nieks88 -

  Heb nu inderdaad last van vastlopers van whatsapp op mijn lumia 900. Dit heb ik tot nu toe alleen in de groepschat waar meerdere personen berichten verzenden. Hopelijk wordt dit toch wel snel opgelost.
  Heb nu ook een Nederlandse versie van whatsapp. Dat was voor de update niet.

 2. hanszw -

  Het blijkt ook dat WhatsApp je audio agent en de wifi verbinding nog flink lang laat openstaan op de achtergrond na gebruik van de applicatie. Dat verklaart ook meteen het nog grotere batterij verbruik. Vanaf het begin is deze applicatie voor WP brak geweest en het lijkt eerder erger te worden dan minder. Ik heb hem er af gegooid. Vastlopers en crashes heb ik niet gehad op mijn Lumia 900 door WhatsApp maar het lijkt erop alsof de app door een amateur in elkaar is gezet. Bijkomstig ook nog dat het de laatste tijd steeds langer lijkt te duren voor berichten aankomen of worden ontvangen. Sms'en gaat tegenwoordig sneller.

 3. Wietse-0803 -

  Citaat:
  De app heeft een tweetal nieuwe functies mee gekregen, zo kan nu ook middels Windows Phone de locatie worden gedeeld van waar je je op dat moment bevindt.

  Deze mogelijkheid zat ook al in v2.0 of zelfs nog eerder. De knop waarmee je je locatie kan delen is alleen op een andere plek terug te vinden door deze update.

 4. Marc Eversdijk -

  Ik heb welgeteld 0 vastlopers en crashes gehad, maar het kunnen er ook minder zijn. Wel zuigt de app de accu leeg, maar dat is het aloude probleem van Whatsapp.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters