Bestanden versturen met WhatsApp web is nu mogelijk

Je kunt nu eindelijk ook bestanden versturen met WhatsApp Web, de client waarmee je vanuit je browser kunt chatten.

WhatsApp

WhatsApp is de afgelopen maanden hard bezig met het verbeteren van zijn apps. Onlangs rolde het bedrijf ondersteuning voor versleutelde berichten uit, waardoor je met vrienden kunt chatten zonder dat je bang hoeft te zijn dat een derde partij gevoelige informatie onderschept. Ook is WhatsApp bezig met een update die het mogelijk maakt om te videobellen met de app. Het was eerder al mogelijk om om met WhatsApp te bellen, maar door de toevoeging van videobellen gaat WhatsApp direct met Skype en Google Hangouts concurreren.

WhatsApp Web

Onlangs voegde WhatsApp ook de mogelijkheid toe om bestanden binnen de app te versturen. Helaas was de functie vrij beperkt: je kunt enkel PDF en Word bestanden versturen en dat ook nog eens enkel vanaf je smartphone. Daar kwam deze week al gedeeltelijk verandering in met de lancering van een WhatsApp app voor Windows en OS X, die het eindelijk ook mogelijk maakt om bestanden vanaf je pc of Mac te versturen. Helaas bleef de WhatsApp client achter, waardoor gebruikers die vanuit hun browser chatten nog steeds hun smartphone erbij moeten pakken om bestanden te versturen. Dat is natuurlijk vervelend, al helemaal gezien je meestal bestanden op je computer bewerkt. Gelukkig heeft WhatsApp vandaag ook een update voor WhatsApp Web uitgebracht, waardoor het nu ook mogelijk is om bestanden vanuit je browser te versturen.

whatsapp-web-document

Bestanden

Je hoeft enkel op het bekende paperclipje te drukken om een document te selecteren en vervolgens te versturen. Er gelden echter nog steeds dezelfde beperkingen qua bestandsgrootte en type bestanden, maar ook daar komt waarschijnlijk binnenkort verandering in. Volgens anonieme bronnen is WhatsApp namelijk bezig met de ondersteuning voor het versturen van onder andere ZIP bestanden. Dan zou je dus in principe elk type document kunnen versturen door het eerst te comprimeren.

Bron: Android Central

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters