Bestanden versturen met WhatsApp web is nu mogelijk

Je kunt nu eindelijk ook bestanden versturen met WhatsApp Web, de client waarmee je vanuit je browser kunt chatten.

WhatsApp

WhatsApp is de afgelopen maanden hard bezig met het verbeteren van zijn apps. Onlangs rolde het bedrijf ondersteuning voor versleutelde berichten uit, waardoor je met vrienden kunt chatten zonder dat je bang hoeft te zijn dat een derde partij gevoelige informatie onderschept. Ook is WhatsApp bezig met een update die het mogelijk maakt om te videobellen met de app. Het was eerder al mogelijk om om met WhatsApp te bellen, maar door de toevoeging van videobellen gaat WhatsApp direct met Skype en Google Hangouts concurreren.

WhatsApp Web

Onlangs voegde WhatsApp ook de mogelijkheid toe om bestanden binnen de app te versturen. Helaas was de functie vrij beperkt: je kunt enkel PDF en Word bestanden versturen en dat ook nog eens enkel vanaf je smartphone. Daar kwam deze week al gedeeltelijk verandering in met de lancering van een WhatsApp app voor Windows en OS X, die het eindelijk ook mogelijk maakt om bestanden vanaf je pc of Mac te versturen. Helaas bleef de WhatsApp client achter, waardoor gebruikers die vanuit hun browser chatten nog steeds hun smartphone erbij moeten pakken om bestanden te versturen. Dat is natuurlijk vervelend, al helemaal gezien je meestal bestanden op je computer bewerkt. Gelukkig heeft WhatsApp vandaag ook een update voor WhatsApp Web uitgebracht, waardoor het nu ook mogelijk is om bestanden vanuit je browser te versturen.

whatsapp-web-document

Bestanden

Je hoeft enkel op het bekende paperclipje te drukken om een document te selecteren en vervolgens te versturen. Er gelden echter nog steeds dezelfde beperkingen qua bestandsgrootte en type bestanden, maar ook daar komt waarschijnlijk binnenkort verandering in. Volgens anonieme bronnen is WhatsApp namelijk bezig met de ondersteuning voor het versturen van onder andere ZIP bestanden. Dan zou je dus in principe elk type document kunnen versturen door het eerst te comprimeren.

Bron: Android Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters