WhatsApp werkt Amerikaanse ministerie van Justitie tegen

Vandaag is het bekend geworden dat WhatsApp niet meewerkt aan een onderzoek van de Amerikaanse rechtbank. Tijdens een misdrijf is de communicatie via WhatsApp gegaan en de rechtbank wil toegang tot deze WhatsApp-berichten.

WhatsApp is betrokken geraakt bij een rechtszaak in de Verenigde Staten. De zaak betreft een misdrijf waarbij de communicatie tussen de verdachten via WhatsApp ging. Deze WhatsApp-berichten kunnen cruciaal zijn als bewijsmateriaal in de zaak.

WhatsApp bugKraken

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft moeite met het kraken van de codering van WhatsApp. Dit is de rede waarom WhatsApp zelf werd gevraagd om toegang te verlenen tot de berichten. Dit heeft het bedrijf echter geweigerd.

The New York Times

Het ministerie sluit een rechtszaak tegen Facebook niet uit. Facebook is de eigenaar van de WhatsApp. In de rechtszaak zou de rechter Facebook kunnen dwingen om de berichten te decoderen. Tot die tijd zal de rechtszaak niet verdergaan. Volgens bronnen van The New   York Times  betreft de verdachte uit de zaak geen terrorist.

Applefbi apple

De situatie waar WhatsApp zich nu in bevindt is vergelijkbaar met die van Apple. Apple werd twee weken geleden door de FBI aangeklaagd omdat het bedrijf niet mee wilde werken met de overheidsinstantie. In een rechtszaak waarin de iPhone van de hoofdverdachte ontgrendeld moest worden om als bewijs te dienen weigerde Apple mee te werken. Dit zou volgens Apple ten koste gaan van de privacy van andere iPhone-gebruikers.

Of en wanneer er een rechtszaak tegen WhatsApp gestart wordt is nog niet bekend gemaakt door het ministerie van Justitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters