WhatsApp werkt Amerikaanse ministerie van Justitie tegen

Vandaag is het bekend geworden dat WhatsApp niet meewerkt aan een onderzoek van de Amerikaanse rechtbank. Tijdens een misdrijf is de communicatie via WhatsApp gegaan en de rechtbank wil toegang tot deze WhatsApp-berichten.

WhatsApp is betrokken geraakt bij een rechtszaak in de Verenigde Staten. De zaak betreft een misdrijf waarbij de communicatie tussen de verdachten via WhatsApp ging. Deze WhatsApp-berichten kunnen cruciaal zijn als bewijsmateriaal in de zaak.

WhatsApp bugKraken

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft moeite met het kraken van de codering van WhatsApp. Dit is de rede waarom WhatsApp zelf werd gevraagd om toegang te verlenen tot de berichten. Dit heeft het bedrijf echter geweigerd.

The New York Times

Het ministerie sluit een rechtszaak tegen Facebook niet uit. Facebook is de eigenaar van de WhatsApp. In de rechtszaak zou de rechter Facebook kunnen dwingen om de berichten te decoderen. Tot die tijd zal de rechtszaak niet verdergaan. Volgens bronnen van The New   York Times  betreft de verdachte uit de zaak geen terrorist.

Applefbi apple

De situatie waar WhatsApp zich nu in bevindt is vergelijkbaar met die van Apple. Apple werd twee weken geleden door de FBI aangeklaagd omdat het bedrijf niet mee wilde werken met de overheidsinstantie. In een rechtszaak waarin de iPhone van de hoofdverdachte ontgrendeld moest worden om als bewijs te dienen weigerde Apple mee te werken. Dit zou volgens Apple ten koste gaan van de privacy van andere iPhone-gebruikers.

Of en wanneer er een rechtszaak tegen WhatsApp gestart wordt is nog niet bekend gemaakt door het ministerie van Justitie.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters