WhatsApp voegt gif-zoekfunctie Giphy toe en meer

WhatsApp is de laatste tijd goed bezig als het gaat om nieuwe functies. In de nieuwste bèta-versie is het mogelijk om via Giphy korte animaties te sturen. Verder is het vanaf nu ook mogelijk om tot dertig foto’s en video’s te sturen. Voorafgaand was tien het maximale aantal.

Nieuwe functies

whatsapp giphyMet de laatste update heeft WhatsApp ondersteuning voor Giphy ingevoegd. Giphy is een van de populaire GIF-websites. Deze website maakt het mogelijk om gemakkelijk GIFs te zoeken en te delen met je vrienden. Om deze GIF-ondersteuning te krijgen zul je met een Android-toestel moeten updaten naar de bèta-versie van de applicatie met versienummer 2.17.6. Ook maakt deze update het mogelijk om tot dertig mediabestanden toe te voegen. Voorafgaand was dit tot een maximaal van tien bestanden.

Whatsapp

WhatsApp zit de laatste tijd niet stil als het gaat om nieuwe functies. Recentelijk heeft het bedrijf onder andere videobellen toegevoegd. Dit was een welkome toevoeging van de applicatie. Verder was het eerder al mogelijk om ‘normaal’ te bellen via WhatsApp via WiFi of 3G of 4G. Verder is WhatsApp mogelijk bezig met het beschikbaar maken van het intrekken van berichten. Dit is echter nog niet officieel of door middel van een bèta-update verschenen, maar de broncode is gevonden in een van de bèta-versies van de populaire chat-app.

Toch gaat niet altijd alles op rolletjes bij WhatsApp. Er zijn mensen die sinds de jaarwisseling de app zelfs niet meer kunnen gebruiken. De chat-applicaties vanaf heden niet meer beschikbaar voor toestellen met Android-versie 2.2 of ouder. Hoewel Android 2.2 in 2010 is uitgekomen, zijn er toch nog een aantal toestellen die draaien op deze versie. Vooral bij gebruikers in Afrika zie je dat er nog een aantal toestellen de Android-versie van 2010 gebruiken.

Beschikbaarheid

De bèta-update is per direct te downloaden voor de meeste Android-toestellen. Dit kun je die via APKMirror of via het bèta-programma van WhatsApp in de Google Play Store. Momenteel is de updaten nog niet verkrijgbaar voor iOS-toestellen en Windows-toestellen. Wanneer dit gebeurd is op moment van schrijven nog niet bekend.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters