Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update

Whatsapp is de laatste tijd flink bezig met updates eruit gooien en het is alweer tijd voor twee nieuwe features. Vanaf nu kun je tijdens een video oproep de picture-in-picture modus inschakelen, terwijl je nog even door je chats scrollt. Daarnaast hoef je voor status updates niet per se meer een foto of video te gebruiken.

Picture-in-Picture video oproepen

Als je bezig bent met een video oproep (of zelfs gewoon een audio oproep) in Whatsapp, kan het soms toch lastig zijn om je weg weer terug te vinden naar het chat overzicht. En als het je dan is gelukt zie je de persoon niet meer met wie je aan het bellen bent. Gelukkig kunnen zowel iOS als Android gebruikers tegenwoordig gebruik maken van de picture-in-picture feature. Er is helaas wel een kanttekening voor de Android versie van Whatsapp. De feature werkt namelijk alleen als je toestel op Android Oreo draait. Voor veel mensen betekent dat helaas dat er nog even gewacht moet worden totdat de Android Oreo update is uitgerold naar je toestel.

Om gebruik te maken van de feature kies je gewoon de terug knop. Hierop kom je bij je chat overzicht, terwijl je je chatpartner nog steeds kunt zien.

Whatsapp tekst status

Whatsapp tekst status

Eerder dit jaar keek Whatsapp een beetje af bij Snapchat en introduceerde een Stories-achtige Status feature. Hierbij kun je een foto of video als status laten zien van wat je aan het doen bent, welke na 24 uur weer vanzelf verdwijnt. Met de nieuwe update kun je tegenwoordig ook alleen typen wat je aan het doen bent, zonder een beeld ervan te laten zien. Daarbij kun je een leuk achtergrond kleurtje kiezen en het lettertype veranderen om je tekst wat op te vrolijken. Maar zelfs met een gepimpte tekst weet je wat ze zeggen: picture or it didn’t happen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters