'Wi-Fi Direct wordt de opvolger van Bluetooth'

De Wi-Fi Alliance heeft een nieuwe standaard goedgekeurd voor de techniek genaamd Wi-Fi Direct. Met Wi-Fi Direct kunnen twee apparaten zoals smartphones met elkaar verbinden zonder tussenkomst van een router. Hiermee lijkt de techniek een opvolger te worden voor Bluetooth.

Wi-Fi logo

De alliantie achter de Wi-Fi-standaard heeft een nieuwe standaard goedgekeurd voor haar techniek genaamd Direct. Met Direct kunnen twee apparaten met elkaar verbinden zonder dat hier tussen een router of modem nodig is. Hierdoor kunnen smartphones en andere apparaten op hoge snelheid en op relatief grote afstand bestanden overzenden naar elkaar.

Hiermee heeft de alliantie een directe concurrent neergezet voor Bluetooth en haar 3.0 en 4.0-specificatie. Volgens de alliantie kunnen de huidige standaarden van b/g en n omgaan met de nieuwe techniek, maar deze moeten wel hardwarematig aangepast worden. Dat houdt in dat huidige smartphones en tablets niet overweg kunnen met Wi-Fi Direct.

De eerste componenten van fabrikanten zijn al gecertificeerd door de alliantie, maar die zijn nog niet terug te vinden in mobiele apparaten. De verwachting is dat Wi-Fi Direct vanaf 2011 in de eerste smartphones te vinden zal zijn bij alle fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. v-power -

  Belangrijkste verschil van WiFi en BT is niet de snelheid, maar het verbruik. BT merk je tegenwoordig nauwelijks aan je batterij duur, ik heb het altijd aan staan zodat het altijd automatisch verbinding maakt met mijn carkit. WiFi is een ander verhaal, dat merk je aanzienlijk aan je batterij duur. Dus de vraag is wat het verbruik van WiFi Direct t.o.v. BT is.

  Ik ben trouwens blij met het beperkte bereik van BT, niet elke straal hoeft 100 meter ver te kunnen.

  WiFi direct is een leuke aanvulling, maar zeker geen opvolger van Bluetooth.

 2. HTC-freak -

  Dit is goed nieuws, ben al lang niet meer over bluetooth te spreken. Er zijn zoveel conflicten tussen bluetooth devices tegenwoordig. Dit ligt trouwens niet zo zeer aan de techniek Bluetooth, maar aan de fabrikanten die niet op een lijn zitten kwa standaard en firmware.:Y

  1. Fuzzillogic -

   Het zijn vooral de nieuwerwetse OSsen die belabberd om kunnen gaan met bluetooth. Dat ligt niet aan bluetooth.

   Verder mag wat mij betreft deze nieuwe techniek in de plomp vallen. Het voegt weinig toe en de wifi-alliantie staat nou niet bekend om de goede, praktische en veilige standaarden.

   Bluetooth ♥

   1. HTC-freak -

    Ik zeg ook niet dat het aan de bluetooth techniek zelf ligt als je goed leest. En voor een carkit of comminucatie tussen je pc, of andere gsm is beveiliging helemaal niet van toepassing.:P

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters