'Wi-Fi Direct wordt de opvolger van Bluetooth'

De Wi-Fi Alliance heeft een nieuwe standaard goedgekeurd voor de techniek genaamd Wi-Fi Direct. Met Wi-Fi Direct kunnen twee apparaten zoals smartphones met elkaar verbinden zonder tussenkomst van een router. Hiermee lijkt de techniek een opvolger te worden voor Bluetooth.

Wi-Fi logo

De alliantie achter de Wi-Fi-standaard heeft een nieuwe standaard goedgekeurd voor haar techniek genaamd Direct. Met Direct kunnen twee apparaten met elkaar verbinden zonder dat hier tussen een router of modem nodig is. Hierdoor kunnen smartphones en andere apparaten op hoge snelheid en op relatief grote afstand bestanden overzenden naar elkaar.

Hiermee heeft de alliantie een directe concurrent neergezet voor Bluetooth en haar 3.0 en 4.0-specificatie. Volgens de alliantie kunnen de huidige standaarden van b/g en n omgaan met de nieuwe techniek, maar deze moeten wel hardwarematig aangepast worden. Dat houdt in dat huidige smartphones en tablets niet overweg kunnen met Wi-Fi Direct.

De eerste componenten van fabrikanten zijn al gecertificeerd door de alliantie, maar die zijn nog niet terug te vinden in mobiele apparaten. De verwachting is dat Wi-Fi Direct vanaf 2011 in de eerste smartphones te vinden zal zijn bij alle fabrikanten.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters