Wifi 802.11v standaard krijgt slaapstand als functionaliteit

De nieuwe Wifi 802.11v standaard voegt een slaapstand toe aan Wifi. Naar verwachting zullen vooral apparaten die slechts incidenteel een netwerkverbinding nodig hebben, zoals Wifi-telefoons, PDA’s en smartphones, van de nieuwe standaard profiteren.

Dat Wifi 802.11v er aan zat te komen, was al wel bekend. Nu is echter ook bekend geworden dat deze nieuwe Wifi standaard een slaapstand ingebouwd zal krijgen. Dit is vooral voor apparaten die maar af en toe een Wifi verbinding nodig hebben handig, omdat deze zo meer energie kunnen besparen. De slaapstand is dan ook vooral bedoeld voor apparaten zoals telefoons en PDA’s. De 802.11v-standaard is al sinds sinds 2004 in ontwikkeling. Het zal waarschijnlijk nog tot 2010 duren doordat de specificatie is afgerond en dus kan worden ingebouwd in apparaten.
Naast de energiebesparing biedt 802.11v ook nieuwe management mogelijkheden die gebruikers een beter beeld biedt van de netwerkprestaties en locatiediensten waardoor zaken als RFID en nooddiensten beter functioneren.

“We willen tegelijkertijd met de ratificatie van 802.11v een certificatieplan beschikbaar hebben,” vertelt Matthew Gast, voorzitter van de Wifi alliantie en een ontwikkelaar bij Trapeze Networks. “De eerste producten moeten daarom op dat moment beschikbaar zijn.” Voor de benaming van nieuwe Wifi-standaarden wordt het alfabet afgewerkt. Na de 26 standaarden zullen twee letters worden gebruikt. Er bestaat al een werkgroep voor 802.11aa, die een standaard voor streaming video ontwikkelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters