Wifi 802.11v standaard krijgt slaapstand als functionaliteit

De nieuwe Wifi 802.11v standaard voegt een slaapstand toe aan Wifi. Naar verwachting zullen vooral apparaten die slechts incidenteel een netwerkverbinding nodig hebben, zoals Wifi-telefoons, PDA’s en smartphones, van de nieuwe standaard profiteren.

Dat Wifi 802.11v er aan zat te komen, was al wel bekend. Nu is echter ook bekend geworden dat deze nieuwe Wifi standaard een slaapstand ingebouwd zal krijgen. Dit is vooral voor apparaten die maar af en toe een Wifi verbinding nodig hebben handig, omdat deze zo meer energie kunnen besparen. De slaapstand is dan ook vooral bedoeld voor apparaten zoals telefoons en PDA’s. De 802.11v-standaard is al sinds sinds 2004 in ontwikkeling. Het zal waarschijnlijk nog tot 2010 duren doordat de specificatie is afgerond en dus kan worden ingebouwd in apparaten.
Naast de energiebesparing biedt 802.11v ook nieuwe management mogelijkheden die gebruikers een beter beeld biedt van de netwerkprestaties en locatiediensten waardoor zaken als RFID en nooddiensten beter functioneren.

“We willen tegelijkertijd met de ratificatie van 802.11v een certificatieplan beschikbaar hebben,” vertelt Matthew Gast, voorzitter van de Wifi alliantie en een ontwikkelaar bij Trapeze Networks. “De eerste producten moeten daarom op dat moment beschikbaar zijn.” Voor de benaming van nieuwe Wifi-standaarden wordt het alfabet afgewerkt. Na de 26 standaarden zullen twee letters worden gebruikt. Er bestaat al een werkgroep voor 802.11aa, die een standaard voor streaming video ontwikkelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters