Zo pak je je slechte wifi verbinding aan met je smartphone

Bijna alle apparaten die je tegenwoordig koopt lijken wel internet nodig te hebben en komen met een bijbehorende app. Het is dus belangrijker dan ooit dat je wifi netwerk goed werkt en overal in huis even snel is. Op deze manier kun je je smartphone gebruiken om te analyseren wat er aan de hand is, bij een slechte verbinding.

Upload en download snelheden meten

Met de app Speedtest by Ookla voor Android en iOS kun je checken wat precies de upload- en downloadsnelheden van je verbinding zijn. Als deze kloppen met het pakket dat je bij je provider hebt, is het misschien tijd om deze te upgraden. Als je een veel lagere snelheid meet is het tijd om verder op onderzoek uit te gaan. Je kunt de snelheden het beste een paar keer meten in verschillende kamers om een accuraat beeld te krijgen.

Speedtest by Oakla wifi verbinding meten

Van kanaal veranderen

Als tweede kun je kijken welke wifi kanalen je router gebruikt en of er veel mensen in de buurt zijn die dezelfde kanalen gebruiken. Wifi Analyzer is een populaire Android app hiervoor en IP Tools kun je voor zowel op je Android als iOS toestel gebruiken. Als er veel netwerken in de buurt hetzelfde kanaal gebruiken, zou het kunnen dat de snelheid van je netwerk hierdoor omlaag gaat. Als je inlogt op je router zou je het kanaal handmatig kunnen veranderen, maar vaak switcht je router ook om de zoveel tijd automatisch van kanaal. Als je het kanaal handmatig verandert, moet je wel af en toe weer checken of er niet meer netwerken ook naar dat kanaal zijn geswitcht.

Wifi signaal verlengen

Als je met de apps hebt gemerkt dat in een bepaalde kamer het signaal erg zwak is of helemaal wegvalt, zou je kunnen gaan voor een wifi booster of wifi repeater. Deze zorgen ervoor dat je signaal een wat groter bereik heeft. Je kunt ook gaan voor powerline adapters om een powerline-netwerk te maken. Hierbij maak je van ieder stopcontact in huis en om het huis een netwerkaansluiting of wifi hotspot. De adapters maken gebruik van het bestaande stroomnet.

wifi smartphone

Mesh netwerk

Iets anders dat je kunt doen om je wifi signaal te verbeteren is een mesh netwerk (laten) aanleggen. Hierbij is je router aangesloten op de modem en stuurt hij het signaal door naar doorgeefstations.  Deze stations geven het signaal ook onderling door, waardoor je je bereik behoorlijk kunt vergroten. De router hoeft dus niet meer direct het signaal aan bijvoorbeeld je smart tv door te geven, maar kan dat via meerdere stations doen.

Soms hoef je niet meteen te investeren in nieuwe apparatuur, maar wordt je signaal bijvoorbeeld verstoord door signalen van buitenaf en is dit makkelijkop te lossen door de ramen dicht te houden. Bekijke ook deze zes tips om je wifi verbinding te verbeteren.

Via: Gizmodo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters