WiFi probleem met HTC Desire HD na update naar Gingerbread

Diverse gebruikers van de HTC Desire HD die de update naar Android Gingerbread hebben geïnstalleerd, melden problemen met de WiFi-verbinding die er eerder niet waren.

HTC Desire HD AAP

Op twitter belooft Benelux-vertegenwoordiger Mark Moons van HTC dat het bedrijf de klachten gaat onderzoeken. ”Meldingen wegvallen Wifi na DHD upgrade gezien… we gaan even kijken hoe dat zit..”

Op Tweakers.net en Android World melden diverse gebruikers het probleem met de WiFi verbinding onder Android 2.3 Gingerbread.

Op XDA is het probleem met wegvallende WiFi verbindingen op diverse HTC-toestellen al sinds vorig jaar bekend, en er worden fixes en workarounds voor aangeboden. De XDA-knutselaars weten te melden dat de verbinding automatisch wordt verbroken zodra die onder een bepaalde sterkte komt (-88dBm). Voor de Desire HD is het probleem echter nieuw; onder Android 2.2 Froyo werkte de WiFi-verbinding wel goed.

Het lijkt er dus op dat de belangrijke Gingerbread-update, met tevens een update naar HTC Sense 2.1, hier een steek laat vallen voor de Desire HD. Het is nu afwachten wat HTC eraan gaat doen, en hoe snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. mrfra62 -

  Heb een HTC Desire HD. Na update gingerbread werkte wifi goed. Wifi werkte altijd goed, totdat ik zatedrag van vakantie terug kwam. Ineens was wifi ontvangst thuis erg slecht (voorheen overal zelfs in tuin ontvangst)terwijl pc en tablet 100% ontvangst hebben. Op zaak ook erg slechte wifi ontvangst. Restart / reboot deinstalleren van recente apps…niks helpt.. terug naar fabrieks instellingen…ook niks…. Kent iemand dit ? Iemand dezelfde ervaring ? Weet iemand of de wifi antenne ineens minder kan gaan werken ? Waar zit de wifi antenne in het toestel ? (Misschien dat deze afgeschermd wordt door beschermhoes) ? Kan ik capaciteit van wifi testen ? Tips / oplossingen zijn welkom ?

 2. Jaap -

  Ik heb een HTC Desire HD en Navigon navigatie software. Maar de Htc kan meestal geen GPS ontvangst. Hij heeft het enkele weken goed gedaan, maar plotseling geen ontvangst meer van de satelieten. Kan iemand me helpen een oplossing te zoeken.

  1. bartvuijk -

   Ik heb dat probleem viermaal (!) laten repareren door HTC. De ene keer ging het om een malfunctionerende antenne, de andere keer om een defect moederbord, althans dat werd mij verteld. De vierde keer hebben ze het toestel volledig gerefurbished en toen deed de gps het wel. Geen wonder, want het was eigenlijk gewoon een ander toestel.

   Nadat HTC voor een vijfde reparatie (voor iets anders) ineens 166 euro wilde hebben, heb ik het toestel verkocht aan iemand die er hopelijk gelukkiger mee zal zijn dan ik. In een jaar tijd heb ik het amper zes maanden in mijn zak gehad door al die reparaties 🙁

 3. Gerardus -

  HTC desire Z (met toetsenbord) blijft scannen naar bekende WI-FI vind nu Gorkinkhome_extend maar geen Internet verbinding beschikbaar) mijn eigen modem wordt niet meer gevonden. Helemaal niet fijn! 🙁

  1. Margriet -

   Zelfde probleem als Jaap. Internet werkt thuis op de laptops en de vaste pc's maar niet op de HTC desire Z van mij en de HTC wildfire van mijn moeder. Springt voortdurend terug op 3g i.p.v. Wifi. Iemand tips? Want HTC kan me niet wijs maken dat mijn toestel en die van mijn moeder dezelfde defecten hebben, dit is gewoon een (f*ck gingerbread!) sofware probleem.

 4. Alex -

  Hier ook hetzelfd probleem, sinds vorige week thuis overgetapt naar KPN, WiFI op de computers en telefoonvan mijn vrouw doet het, behalve op mijn HTC Desire HD. Geeft wel aan dat de vrbinding uitstekend is en WIFI staat ook op vol berek. Helaas geen internetverbinding. Vreemd.. maandag maar weer bellen met HTC…

 5. libece -

  Heb een HTC Wildfire en een KPN flexibel abonnement mét internet.
  Nu is het al een tijdje zo dat ik buitenshuis niet meer kan internetten?! Waar kan dat aan liggen? HELP needed!!

 6. MRHZ -

  Ik heb precies hetzelfde probleem als lisette.

  In beeld staat een volle verbinding met wifi, maar ik kan er niet het internet mee op..

  Oplossing?

 7. lisette -

  Ik heb een HTC desire HD, na de update deed ie het prima. tot gister, ik heb gewoon verbinding met wifi, de streepjes staan er gewoon, als ik op internet wil krijg ik een melding dat er geen verbinding is. Nadat ik hem opnieuw heb opgestart doet ie het 5 minuten en dan valt wifi weer weg.

  weet iemand een oplossing voor dit probleem?

 8. sossa -

  Ik heb een desire hd en sinds de update problemen met wifi, ik kan met wifi aan gewoon op internet,browsen geen probleem. Verbinding staat op volle aantal streepjes,maar zo gauw ik Facebook op wil laadt hij de pagina niet, zet ik het om naar alleen gegevensverbinding dan doet Facebook het wel gewoon. Mijn vriend heeft precies dezelfde telefoon en na de update geen problemen. Kortom zou dan mint aan ons draadloze netwerk moeten liggen. Ik zie hier dat bepaalde oplossing wordt genoemd, maar kan ik na toepassen van die instellingen dan overal weer gewoon op wifi of werkt het daarna alleen nog maar op 1 wifi netwerk??

 9. Martijn -

  Hallo, Heb een Desire Z.
  Thuis en op andere locaties nooit problemen met WiFi, alleen op kantoor wil hete niet lukken. De Iphone gebruikers geen problemen, alleen ik 🙁

  Ik krijg wel verbinding met de router volledig ontvangst zelfs, maar internet of mail werkt niet. Telefoon draait op android 2.3.3….

  Wat kan hier het probleem zijn??
  Alavast bedankt voor jullie hulp!

 10. Sabine -

  Ik heb sinds begin deze week een HTC Wildfire S en ik heb ook een Speedtouch router. Kom thuis niet op de wifi. Net gebeld met HTC en de meneer van de klantenservice weet mij doodleuk te melden dat een nieuwe router kopen de enige oplossing is voor dit probleem.
  Prima meneer HTC, waar kan ik de factuur naartoe sturen?

 11. KaiB -

  Hey people

  Maybe you guys have tried this, but it's a simple fix for the problem without messing around with your telephone. Just downgrade the WIFI security to WEP instead of WPA+PSK and your done. (ik weet niet of dit voor iedereen werkt maar voor mij was dit het makkelijkste manier)

  1. Htcdhd -

   Probeer eens handmatig naar de update te zoeken.
   En sowieso via de WiFi. Als je de tijdelijke fix gebruikt.

   En de optie aanvinken dat die moet controleren op de tijd van de server

 12. Frans -

  Ik hed al enkele maanden Gingerbread, en geen Wifi problemen geconstateerd, gebruik tegenwoordig op mijn werk de HD Desire als IP voice telefoon via Wifi, dit werkt prima, kreeg vandaag 14-7 de meding dat er eeen update beschikbaar was, heb deze gedownload, het lijkt ofdat Wifi een nog betere ontvangst heeft.

  Groet Frans.

 13. htcdhd -

  HTC DESIRE HD GEBRUIKERS GOED NIEUWS!!!

  Het probleem met de WiFi is verholpen na dat ik vandaag een melding kreeg van een nieuwe update die beschikbaar was. 2.50.161.2
  Ik heb toen de tijdelijke fix eraf gegooit en meteen Wifi verbinding gemaakt zoals het moet.
  Hij doet het perfect, geen slechte ontvangst of wat dan ook op moment.
  HTC heeft even op zich laten wachten maarja het is opgelost.

  Mvg,
  Trotse

  Htc Desire HD gebruiker.

  1. Louisk -

   Ja, ik had geen wifi-problems maar ben nu door deze update (denk ik) verder van huis dan ooit. Geen enkele manier gevonden om een fix GPS te krijgen en alleen nog maar opladen mogelijk via usb/PC. Dus ik kan nu alleen nog maar met de …htc bellen en sms-en. Dat kon ik al jaaaaaaaaren geleden met de 3310. Te triest voor woorden…:(

 14. Ramon -

  Zoals ik lees is er nog steeds geen oplossing, waardeloos wat een slechte service van HTC. Ik zit sinds 9 Mei!!! al met het probleem dat ik niet op wifi kan. Met de bovengenoemde methoden kan ik inderdaad wel thuis op wifi maar daar houd het ook mee op.

  De vakantie staat voor de deur en dan heb ik geen wifi meer in het buitenland. Het punt waarom ik juist deze telefoon heb gekozen. kunnen jullie het postadres bekent maken waar ik met mijn hoge mobiele internet kosten terecht kan na de vakantie?? (HTC leest dit ook echt wel, ze houden alles in de gaten maar er wat aan doen ho maar).:(

  Fabrieksinstellingen jaja.. dacht het dus niet. Waarom stellen ze niet in dat je zelf kan kiezen welke versie van android je op je telefoon draait??

  HTC FIX DIT PROBLEEM OF GEEF DE MOGELIJKHEID OM TERUG TE KEREN NAAR VORIGE ANDROID VERSIES!!!!!!

  Mensen die dit lezen begin er niet aan waardeloos, hopeloos en maar geld innen bij htc:(

 15. Jeffrey -

  Hier heb ik ook een probleem met mijn WiFi, telefoon naar fabrieksinstellingen terug gezet wat geen succes is. Wifi werkt nog steeds niet, en om mijn telefoon te gebruiken is een verbinding vereist (heb ook geen 3g).

  Nu gaat mijn telefoon opgehaald om gerepareerd te worden, mede doordat ik na de reset nog geen WiFi heb en mijn telefoon dus niet meer kan gebruiken

 16. Olaf -

  Heb sinds de update naar 2.3.3. geen GPS ontvangst meer. 🙁 Apparaat geeft aan dat GPS actief is, maar ontvangst is er niet. (Zelfs niet naar langere tijd buiten lopen) Iemand een idee/tip/truck????

 17. Staezione -

  Hallo,

  Gisteren de Incredible s gekocht. Alles perfect.
  'Savonds upgedate naar 2.3.3 en hup daar gaat de WIFI verbinding.
  Ik zie dat hij volledige ontvangst heeft (streepjes) maar die staan donker en niet opgelicht.
  Static IP werkt bij mij wel maar het duurt ongeveer 3 minuten om de standaard google pagina in de browser te openen dus dat is ook geen oplossing.

  Ik denk dat HTC hier zwaar in de fout gaat en er ook zal op afgerekend worden.

 18. djulaibib -

  Goedendag,

  Download wifi static van de market. Die is gratis en een goede tijdelijke oplossing. Mijn wifibereik is weer zo goed als eerst.

 19. rick -

  Dat handmatig invoeren van je IP-adres werkt inderdaad wel maar dat is maar bij 1 bepaald wi-fi gebied. Hij doet het dus nog steeds niet op andere gebieden en ook niet op hotspots…
  Ik wil eigenlijk de oude software er weer op, is dit mogelijk door mijn sd-kaart leeg te halen, te formateren en de harde reset te doen?

 20. htcdhd -

  Ik heb dit ook moeten opsturen naar HTC.
  Het zou gewoon moeten lukken met de volume knopjes.
  Maar ze doen er toch niks mee.
  Want zo ver ik weet gaan ze geen oplossing aanbieden voor het probleem.
  Het maakt me niet uit als er een klein probleem is met men HTC DHD, ik wil ze best de tijd geven om het op te lossen maar dit is in deze zaak niet het geval.
  Mensen die dit probleem ook hebben maar dit van fixed ip enz niet weten zijn toch flink de dupe!
  Ik raad HTC daarom ook aan om een oplossing te vinden.
  Top telefoon! maar nog beter als ze het oplossen!
  Ze moeten de slogan wel schoon houden HTC Quietly Brilliant :S:X

 21. arjaan -

  Ik heb ook wifiprobleem. HTC helpdesk wees mij op de oplossing van fixed IP en die werkt prima. Maar nu moet ik een foto van de bootload en een bugreport opsturen. Hoe maak je die? De truuk met de volumeknop werkt op mijn apparaat in ieder geval niet …

 22. Jaap -

  Ik heb Tasker gedownload. Kan via de Market. Kost 4 euro. Je kan dan een zogeheten ´rule´ maken die als je in een WiFi gebied bent, je dataconnectie uitzet. Je maakt dan geen gebruik meer van 3G, en de HD Desire zoekt er dan ook niet meer naar en accepteert je WiFi als sterkste verbinding. gevolg: meer stabilliteit.

  Zodra je de deur uitloopt en je bent weg van WiFi, schakelt Tasker je dataconnectie in en zet Wifi weer uit.
  Ik heb het twee weken draaien, met succes. Ik heb bijna geen fallouts meer.

  Wie meer wil weten, mail me op jhamw1@hotmail.com

  grtz

  Jaap

  1. htcdhd -

   HTC verklaarde tegen over mij dat dit zogenoemde derde partij software is.
   Ze mogen dit dus niet over nemen zeiden ze.
   Dat ze dan zelf zo iets ontwikkelen in een patch?
   Maarja ze laten nog even op zich wachten.
   Had wel vrijdag nog even gebeld met HTC, die verklaarde haal de sd kaart uit je telefoon kopieer je bestanden naar computer, formateer je sd kaart.
   En zoek dan vervolgens opnieuw naar een update.
   Dan zou het weer moeten lukken.
   Heb het zelf nog niet geprobeerd.

   gr

 23. htcdhd -

  Hierbij de uitleg:

  Ten eerste moet je de app ipconfig uit market downloaden.

  Als je deze app opent geeft deze je IP adress, Subnetmask, Gateway, DHSP server, DNS server 1, DNS server 2 weer.

  Subnetmask en Gateway staan op nul.

  Subnetmask is altijd 255.255.255.0
  Gateway is de zelfde getallenreeks die de DHCP -en DNS server aangeeft!

  druk vervolgens op menu, IP Settings en voer alles handmatig in.

  Hier een duidelijk voorbeeld:

  IP-adres: 192.168.1.26 ( vul je eigen gegevens hier in!)
  Gateway: 192.168.1.234
  Netmasker: 255.255.255.0
  DNS1: 192.168.1.234
  DNS2: 192.168.1.234

  druk vervolgens op MENU, opslaan.

  En WIFI werkt weer.

 24. Droppie 2 -

  Even een update. Ik ben zojuist gebeld door een jongedame die mij in het Engels te woord stond. Zij vertelde dat zij van HTC was. Zij vroeg naar alle info over mijn router (Fritzbox 7340) en adviseerde mij die te resetten. Dat heb ik dus niet gedaan want ik ben er stellig van overtuigd dat het niets met mijn router te maken heeft. Alle problemen zijn, en ik vertel het nogmaals, ná de upgrade naar 2.3.3 ontstaan. Ik heb nog steeds wegvallende verbinding thuis (wifi) en als ik elders ben waar wifi is (en ik ben aangemeld met het wachtwoord) dan krijg ik absoluut geen verbinding met het internet. Als ik wifi dan uitzet, dan kan ik wél op het internet maar uiteraard met mijn dure abbo. Niet zo handig omdat ik vaak gebruik maak van wifi (gratis) in het buitenland.
  De vrouw van HTC vertelde mij dat zij dit probleem niet kenden. Lijkt mij niet helemaal te kloppen omdat het internet er vol mee staat! Zij vertelde mij dat HTC hard aan een (kleine) patch werkt en dat die dan via de telefoon zal worden aangeboden. Als dat niet werkt, dan adviseert zij mij mijn telefoon op te sturen voor onderzoek. Pfffffffffffffffffffffffff, als ik dit allemaal geweten had, had ik lekker 2.3.2 er op gelaten. Wat een gedoe.
  Nog verdere ontwikkelingen/oplossingen bij anderen?

  Groet
  Droppie

  1. htcdhd -

   Droppie,

   HTC heeft mij al vanaf het begin belooft me terug te bellen of wat dan ook.
   Niks gehoord!
   Ik heb zelf mail moeten sturen met boot screen enz.
   Nu hebben wij dan wel via via een oplossing, maar het is maar hopeloos dat HTC er NIKS aan doet.
   Dit duurt veel te lang!

   Gr

 25. notsodesired -

  Ik kan sinds de update geen verbinding meer maken met *sommige* routers. Thuis wel, op het werk niet, etc. Toch jammer.

 26. Rammy -

  Vrijdag komt een engineer van HTC bij mijn huis om WiFi problemen te onderzoeken:Y. Ik hoop dat ze een oplossing kunnen vinden. Daarnaast heb ik na Gingerbread update GPS fix problemen dat zal ik dan gelijk doorgeven.:P

  1. bartvuijk -

   Ik heb net voor de tweede keer mijn DHD terug van een reparatie aan de GPS door HTC. De eerste keer werd de antenne vervangen, de tweede keer een soort kabeltje geloof ik. Werkt nu weer als een zonnetje. Geen WiFi problemen. Ik denk toch dat die met het soort router samenhangen.

 27. Droppie -

  Ik ben er nu achter gekomen dat mijn wifi thuis regelmatig gewoon wegvalt na de update naar 2.3.3.
  Als ik niet thuis ben, kan ik helemaal niet meer het internet op met wifi. Ik zie wel aan mijn telefoon dat er wifi is en dat ik toegang heb ( het wifi tekentje bovenaan mijn scherm). Tóch doet het internet het niet. Als ik wifi uitzet en 'gewoon' van mijn (dure) internet gebruik maak, doet hij het wel. Er is dus wel degelijk een wifi probleem nu met 2.3.3
  Ik heb HTC al diverse emails gestuurd (met foto's van mijn bootloader) en zij zullen er nog op terug komen. Ik wacht al een week.

  Hopelijk snel een upgrade naar 2.3.4. Ik heb ergens op het internet gezien dat die er aan zit te komen.

 28. Bram -

  Ik heb mijn DHD een paar weken geleden ook geüpdatet, Wifi werkt nog steeds prima evenals GPS en 3G, maar ik krijg wel vaak meldingen dat HTC Sense problemen heeft, heeft iemand anders dit verschijnsel geconstateerd??

 29. update sucks -

  update had ik beter over kunnen slaan.

  wifi is niet te vinden

  pc kan dhd niet meer vinden behalve om te laden :S
  daar heb ik al een lader voor

  google contact sync werkt ineens ook niet meer

 30. Basje -

  Ja met mn Wifi heb ik geen problemen maar ik heb wel weer de problemen dat ik mn instelling niet meer kan openen op de nieuwe plek, mn gewone internet doet het niet en hij kan mn simkaart opeens niet lezen

 31. John -

  Na de update soms geen internet en ook geen melding meer van nieuwe mail, moet nu eerst mail openen voordat mail wordt binnengehaald, mail gaat via Exchange.

  Hoop dat HTC dit snel oplost.

 32. jordy -

  Hallo iedereen, zou iemand mij kunnen vertellen waarom ik geen melding krijg ( en ook niet na manueel zoeken) om de update te installeren? Woon in België, Grtn jordy

 33. HansP -

  Na de update had ik opeens ook last van een steeds wegvallende Wifi verbinding terwijl ik daar voor de update geen last van had. Na het lezen van deze blog de instellingen in gedoken, met name vanwege de opmerkingen om de ip configuratie handmatig in te voeren.

  Ik zag toen ook (Wifi settings, menu knop, advanced) een optie 'Best Wifi performance' deze aangezet en mijn problemen lijken te zijn verholpen. Nu overal in huis weer stabiel Wifi. Best prettig met de 1 Gb data bundel van Vodafone….. Zit je tegenwoordig zo aan, maar dat is een andere discussie.

  Oh ja, deze Wifi instelling zou iets meer batterij kosten…. Jammer, maar liever een keer extra aan de prikkel dan voor het dataverbruik bijbetalen…

 34. Louis -

  Zelf ook last van snel leeg lopen batterij na Update.
  Wat betreft Wifi probleem. HTC geeft aan dat het aan bepaalde type routers ligt, zoals Linksys. Zelf heb ik een Synergy21 waar hij het niet doet.

 35. aart -

  Vorige week 2.3 geinstalleerd op dhd,daarna werkte wifi niet meer. wel goede ontvangst maar bij gebruik bij iedere poging netwerkfoutmeldingen. de geboden oplossing gaat mij boven mijn pet. Ook heb ik problemen met het synchroniseren met de pc.Heb niet veel ervaring met smartphones, maar de batterij is wel behoorlijk snel aan het einde van z'n latijn Ik hoop maar dat HTC snel met een goede update komt want dit is waardeloos:(

 36. Dennis -

  Goeie dag, ff een vraagje
  nu de tel. geupdate is…leek de battery beter te zijn maar nu ineens abnormaal snel leeg te gaan
  laad hem op en na 2 uurtjes is hij al op de helft zonder hem ff aangeraakt te hebben, werkt de manier nog wat ik een keertje hier las? 8 uur of langer opladen ( uit ) daarna aan maken en uurtje opladen daarna weer uit maken en uurtje opladen? want dit slaat nergens meer op
  heb ook bepaalde instellingen gekeken maar alles klopt wel denk ik.
  ik hoop op hulp van jullie….alvast vriendelijk dank

 37. bartvuijk -

  Gps is nu zo waardeloos dat ik het toestel voor de tweede keer bij htc heb aangemeld voor een reparatie van dit onderdeel.

 38. Knopie88 -

  Hartstikke bedankt Snootsz.
  Met jow fix werkt wifi hier weer.

  Wel even een vraagje. Moet dat nu bij elke wifi verbinding gaan gebeiuren die m'n Desire HD wil gaan gebruiken?

 39. Martijn -

  Zojuist een "chat" gedaan met HTC. Gaven dezelfde oplossing als hiervoor genoemd!!!
  Voor de mensen waarbij het niet werkt… Als allerlaatste wellicht vergeten "menu" "opslaan"? Daar ging het bij mij in ieder geval mis. nu geen probleem meer..

  (waardeloze update HTC!!:()

 40. Droppie -

  Ook ik heb ineens problemen met WiFi na de update naar 2.3.3. In huis op bepaalde plekken wel Wifi maar op andere niet, terwijl dat bij 2.3.2 niet het geval was. Toen had ik overal in huis goed bereik.

  De workaround heeft bij mij niet geholpen, helaas.
  Ik zal een email aan HTC sturen met het verzoek een patch te ontwikkelen. Dat moeten we dus allemaal maar doen, lijkt mij.

 41. jan eikel -

  Heeee bedankt Snootsz en Gerben ! Jullie zijn slimmer als heel HTC 's helpdesk ! maar moet de onderste vraag :

  DLNA auto -ip aanvinken om DLNA TE GEBRUIKEN ALS GEEN dhcp server beschikbaar is — aangevinkt worden?

 42. Eric -

  Hey Snootz bedankt voor deze workaround, bij mij werkt alles weer na handmatig alle ip-adressen in de ipconfig tool gezet te hebben!:Y

 43. artr -

  Bij mij is het wifi probeleem wel opgelost naar de bovenstaande werkwijze via fixed ip. Alleen nu kan je nog maar werken via 1 wifi punt of niet? Niet en op het werk en thuis dacht ik?
  Hoop dat HTC snel met een blijvende oplossing komt.

 44. Arek -

  Heb vanochtend een melding ontvangen dat er een update beschikbaar was. Deze heb ik per ongeluk afgebroken.
  Nu werkt mijn internet helemaal niet meer, kan dus ook niet meer updaten, ook niet via wifi.

  Iemand anders dit probleem en weet iemand hoe ik dit op kan lossen?

 45. Louis -

  HTC heeft binnen 4 dagen DHD terug geleverd. Mooi in een doosje met pen een stofdoekje. Top! Alleen zit probleem er nog in. HTC geeft fout toe, maar een oplossing is er nog niet. Hopelijk komt oplossing snel.

  Rome flash zou opnieuw ingespoeld zijn.

 46. Louis -

  HTC heeft binnen 4 dagen DHD terug geleverd. Mooi in een doosje met pen een stofdoekje. Top! Alleen zit probleem er nog in. HTC geeft fout toe, maar een oplossing is er nog niet. Hopelijk komt oplossing snel.

   1. Louis -

    Ik heb de HTC DHD weer netjes terug gekregen. In een doosje met een pen en poetsdoekje erbij. Netjes gedaan van HTC. Ophalen en terugbezord binnen 4 dagen. Ze hadden nog geen oplossing. Wel is mijn ROM opnieuw geflashed. Wifi probleem thuis heb ik nog steeds. Op de zaak en op verschillende vestigingen werkt hij prima. Raar probleem eigenlijk!

 47. Huub -

  Ik heb net de update gedaan.Ik kreeg de melding van een beschikbare update vandaag. Anderen al eerder. Zou er een verschil kunnen zitten in de update?

  Alles lijkt iig gewoon te werken. Over de accu kan ik nu nog niets zeggen. HTC sense is wat gewijzigd. Brengt onder andere een tabblad met snelle instellingen. Kan handig zijn. Wifi voluit, netwerk niet, maar dat heeft de nokia van mijn vrouw die via dezelfde provider belt ook niet wanneer ze naast elkaar liggen op hetzelfde kastje.

 48. Sanne -

  Nou 5 minuten geleden de update geïnstalleerd, maar ik merk helemaal geen verschil, niet in uiterlijk en niet in werking, alles doet het gewoon goed en ziet er hetzelfde uit en ja, bij firmware staat echt 2.33.
  Het brengt dus weinig nieuws???

 49. Arjaan -

  Ik heb thuis sinds de update geen wifi meer op mijn HTC Desire HD. Ben nog geen oplossing tegengekomen, alleen meldingen van anderen. Ben dus gelukkig niet de enige. Maar ik mis het wel want gebruik wifi erg veel

  1. bartvuijk -

   Erg wisselende geluiden over deze workaround. Ik denk dat HTC toch die patch maar eens moet gaan uitrollen. Hoop dat het niet al te lang duurt. Overigens, mijn Desire HD heeft nog steeds nergens last van. Gps is wel wat minder snel en nauwkeurig lijkt het maar WiFi werkt thuis goed.

 50. Droppie -

  Ook hier na upgrade Gingerbread veel wegvallende WiFi verbinding. Zeer frusterend. Ook lijkt het erop dat de accu zeer snel leegloopt.

  Jammer, hopelijk snel een oplossing.

 51. gerben -

  Ik bevestig hierbij ook de oplossing.

  Voor de duidelijkheid een uitgebreide omschrijving.

  Ten eerste moet je de app ipconfig uit market downloaden.

  Als je deze app opent geeft deze je IP adress, Subnetmask, Gateway, DHSP server, DNS server 1, DNS server 2 weer.

  Subnetmask en Gateway staan op nul.

  Subnetmask is altijd 255.255.255.0
  Gateway is de zelfde getallenreeks die de DHCP -en DNS server aangeeft!

  druk vervolgens op menu, IP Settings en voer alles handmatig in.

  Hier een duidelijk voorbeeld:

  IP-adres: 192.168.1.26
  Gateway: 192.168.1.234
  Netmasker: 255.255.255.0
  DNS1: 192.168.1.234
  DNS2: 192.168.1.234

  druk vervolgens op MENU, opslaan.

  En WIFI werkt weer.

  1. dolittle -

   Probleem met wifi sedert ik mijn toestel terug heb van een bedrijf wat het scherm na zou kijken. Deze hebben voor mij meteen maar even de software update geinstaleerd. Heb inmiddels braaf ap gedownload en instructies opgevolgd maar helaas nog steeds geen functionerende wifi. Gaat htc hier nog iets aan doen??

  2. Ab_229 -

   Gerben dit werkt perfect, dit wist ik al een tijdje.
   Nadeel is dat ik bij andere routers de harde ipconfig weer uit moet schakelen om daar weer verbinding te maken via wifi met internet.
   Dus bij thuiskomst elke keer harde ipconfig instellen en bij vertrek uitzetten 🙁

   Heb problemen bij HTC gemeld, wordt aan gewerkt, zelfs al telefoon gehad vanuit HTC-Amerika, bezoek zou er ook komen maar is afgezegd i.v.m. Hemelvaartsdag.

 52. RaiSi -

  Hierbij kan ik bevestigen dat WiFi weer werkt na de oplossing van Snootz toegepast te hebben.
  Kiezen voor statisch ip adres, ip kiezen, netmasker op 255.255.255.0 en de rest instellen met het nummer zoals ipconfig de dns aangeeft.

 53. Koen -

  @ Snootz,

  Hardstikke bedankt! WiFi werkt nu weer , maar wel via een omweg.
  Ik heb gister met HTC gebeld.
  Ik moest 2 foto's maken van het toestel.
  Eene van de boat scherm, en een als ik recovery uitvoerde.
  Meneer Hans zou hiervan een rapport opstellen.

  Bedankt Snootz!

 54. Snootz -

  Ik heb de oplossing om het probleem tijdelijk te omzeilen. bij mij was het namelijk zo dat mijn gateway op 0.0.0.0 zet. installeer via market ipconfig kijk naar je wifi instellingen bij mij stond mijn gateway op 0.0.0.0 vul nu handmatig alles opnieuw in bij IP instellingen en bij je gateway het zelfde adres als je DNS adres. Succes

 55. Birdie -

  Ook bij mij werkte internet via wifi niet meer na de Gingergread upgrade. Na uitzetten van dhcp en handmatig de netwerk instellingen gedaan te hebben kan ik wel weer internetten via wifi.

 56. Theo -

  Bij mij werkt na de Gingerbread update mijn eigen (beveiligde) WIFI niet meer (hoewel er wel verbinding wordt gemeld..). Merkwaardig genoeg kan ik wel internetten over de onbeveiligde verbinding van mijn buren! Iemand enig idee hoe dit kan?

 57. joris -

  vrijdag update gedaan. geen problemen met wifi werkt perfect. alleen werkt mobiel internet sindsdien niet meer fatsoenlijk. nog iemand met dit probleem???

 58. Peter -

  Ik heb de ginderbread update op m'n desire hd ook uitgevoerd. Werkt verder goed maar WiFi ontvangst is inderdaad slecht. En dat was voor de update niet zo. Heb al een klacht naar htc gemailed nu afwachten wanneer ze met en echte oplossing komen!

 59. Thijs -

  Bij mij hetzelfde probleem: "ziet" wel de WIFI verbinding thuis, maar internet etc. werkt niet. Op het werk wel… HTC gebeld (ik was al nummer drie op de vroege ochtend die hierover belde!). Het probleem schijnt te liggen aan het modem (= Speedtouch 585). Een oplossing is nog niet geboden, maar hoor ik hopelijk snel via de helpdesk.

  Iemand anders misschien een geniaal idee?

  1. bartvuijk -

   Laat ons aub weten wat de helpdesk gaat doen. Mijn Desire HD geeft vooralsnog geen WiFi problemen, althans thuis. Elders nog niet geprobeerd.

  2. DesireDHD -

   dat verklaart waarschijnlijk ook waarom de helft wel en de andere helft geen problemen heeft, wij hebben ook speedtouch en bij mij doet hij het ook niet…

 60. Mark -

  Pff,

  Ik hoor helaas ook bij de personen die problemen heeft met WiFi na de laatste update naar Gingerbread. Verder werkt alles perfect. Alleen baal ik ontzettend dat WiFi niet meer mogelijk is. Nu vooral omdat ik bijna over mijn 1g aan datatransport zit. Hopelijk zo snel mogelijk een fix voor dit probleem..

 61. Ab_229 -

  Gisteren geupdate, WEG WIFI, zegt dat ie wel verbinding heeft, bij elke dienst, bijvoorbeeld gmail Seesmic Latitude Internet etc. geeft het een connection error.

  Was Symbian dan toch niet zo slecht?

 62. htcdhd -

  degenen die wifi problemen hebben moeten htc dit laten weten via mail of bellen hoe meer klachten des te sneller er een oplossing komt.
  succes!

  bij mij is alles naar wens gegaan

 63. Maurice -

  Net fabrieksinstellingen op advies HTC teruggezet.
  Alles kwijt en nog steeds wifi probleem!!:(
  Maakt wel verbinding met router maar internet werkt niet.Geen host of route!

  1. Louis -

   Vrijdag Geüpdate. Gelijk Wifi problemen. Zaterdag HTC aan de lijn. Dinsdag wordt hij opgehaald ter reparatie. Maar heeft dat zin. Wat gaan ze doen? Tot nu toe blij met de HTC DHD. Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen.

   1. Louis -

    Als vervolg op mijn vorige boodschap. WIFI thuis deed het niet, maar wel op de zaak. Dus, wat dat dan is?
    Bovendien, als je update schijnbaar goed gegaan is, wil dat niet zeggen dat je geen Wifi probleem hebt bij een eventuele andere Wifi locatie. De rest van de update zag er overigens goed uit.

  2. Twan -

   precies hetzelfde, al me contacten weg…
   het ergste vond ik nog wel dat het niks uit had gemaakt, nog steeds doet ie het niet…

 64. Ramon -

  Ik vond het al raar dat ik direct na de update op mij desire HD geen verbinding kon maken met WiFi. Hopelijk komt er snel een oplossing of anders zit er niks anders op om de fabrieksinstellingen terug te zetten en alle apps opnieuw te downloaden :S

  1. kirsten -

   Hoop niet dat je de fabriekinstellingen al terug hebt gezet want dat veranderd niets aan het probleem! De upgrade kun je niet downgraden door de fabrieksinstellingen terug te zetten… heb ik zonder succes namelijk ook al geprobeerd…:S

  1. Snootz -

   Via mijn router gebruik ik mijn HTC DHD als afstandbediening voor mijn mediacenter op mijn computer. Gek genoeg werkt dit wel via wifi….???
   Krijg ook verbinding met mijn router maar helaas geen internet….

  2. Maarten -

   Bij mij werkt het dus ook niet meer. Eerst volledig bereik. Nu kan ik maximaal 1 meter van mijn modem verwijderd staan en dan valt de verbinding al regelmatig weg… 🙁

 65. HTC DHD gebruiker -

  En ik maar zoeken waar het probleem ligt??
  Hopelijk wordt er snel iets aan gedaan, 3G netwerk is maar flut voor te downloaden enz.

 66. bartvuijk -

  De Desire HD hier heeft voorzover ook geen probleem. Accu lijkt juist wel wat sneller leeg, maar dat is misschien gezichtsbedrog.

 67. Sake -

  Heb zelf ook geen problemen met wegvallende WiFi.En batterijduur lijkt me nu ook wat langer,wat tegenover staat dat sommige apk niet meer werken,o.a tweakers.net
  Sommige live wallpapers.Al met al een prima toestel,en met update naar Gingerbread ook geen problemen 🙂

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters