UPDATE: Wiko Fever krijgt in april Android Marshmallow

Wiko gooide met zijn fever bij ons hoge ogen en met de update naar Android Marshmallow in april, gaat dit toestel nog completer worden.

De Wiko fever, middenklasser met premium specs

Met een prijs van rond de 200 euro is de Wiko Fever een klasse apart. Hoewel het een telefoon uit het middensegment is presteert het toestel op veel vlakken net zo goed als smartphones uit de topklasse. In april zal het besturingssysteem worden geupgradet en kunnen gebruikers van Android Marshmallow gebruik gaan maken.

De Wiko Fever heeft een 5,2-inch full HD-scherm, een krachtige octacoreprocessor met 3GB werkgeheugen, goede camera’s en een batterij waarmee je zonder problemen de dag doorkomt. De Franse fabrikant verbaast ons al een tijdje en toont met deze update naar Marshmallow aan dat het de achterban graag tevreden houdt.

Google Now on Tap
Google Now on Tap

Nieuwe functies van Android Marshmallow

Een belangrijke functie van Android Marshmallow is de ‘Doze’ modus, waarmee enorm veel batterij bespaard kan worden. Deze modus wordt automatisch ingeschakeld als het toestel niet wordt aangeraakt. Doze zorgt ervoor dat je toestel in een soort winterslaap schiet, waardoor de batterijduur flink zal worden verlengt. Now on Tap is een uitbreiding van het alom geprezen Google Now. Now on tap kan je scherm lezen en op basis van de info die op je scherm staat een suggestie doen in een Google Card.  Erg handig als jij bijvoorbeeld in een Whatsapp gesprek een restaurantje moet opzoeken. Now on Tap analyseert je scherm, herkent het woord restaurants en geeft je dan suggesties voor nabij gelegen restaurants. Afhankelijk van de apps die jij op je telefoon hebt staan zal Now on Tap een aantal opties laten zien. In dit geval zal het waarschijnlijk de locatie van restaurants laten zien, maar als jij de Iens app hebt geïnstalleerd kan het ook voorstellen om deze app te openen zodat je meteen het best gewaardeerde restaurant kan voorstellen.

De Wiko Fever zal in april gaan draaien op Android Marshmallow en gebruikers kunnen dan ook vanaf april van deze functies gebruik gaan maken.

Update

Na meerdere maanden langer wachten is het eindelijk zover: Wiko is vandaag begonnen met het uitrollen van de Android Marshmallow-update naar zijn Wiko Fever-smartphones. Als je een Wiko Fever hebt kunt je de update dus vanaf nu installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Cisca -

  Sinds met marshmallow paar weken geleden, mijn wiko kan niet meer aan, het duurt 5 weken bij service dienst, en daarna mijn battery wordt snel leegt van 100% naar 90 85% binnen 30 min, wat moet ik nu doen???

 2. Fox_hound -

  Ik heb de oplossing al gevonden. Je moet de developper optie activeren en dan de USB configuratie veranderen van alleen opladen naar MTP.
  Dus lost al heel veel op.

  1. Jens -

   Beste,

   Sinds de update naar marshmallow kan ik mijn gsm niet meer opladen. Maar hoe kan ik die instellingen aanpassen die jij hier vermeld?

   Met vriendelijke groeten,

   Jens

   1. Dejonckheere Ann -

    developper optie activeren en dan de USB configuratie veranderen van alleen opladen naar MTP.

 3. Fox_hound -

  De update is zojuist binnengelopen. Kort daarna duiken er al problemen op. Het charge icoon verschijnt niet meer tijdens het opladen. De power knop werkt niet meer om de gsm op slaapstand of uit te zetten. Als ik hem aansluit op de pc is het niet meer mogelijk om toegang tot de smartphone te krijgen. Heeft er iemand ook dergelijk problemen aan de hand?

 4. Sunniva -

  Er is dus een nieuwe update beschikbaar en juist mijn telefoon update niet. En Wiko? Ja…die laat natuurlijk weer op zich wachten… Klachten met foto’s gestuurd maar nog steeds géén reactie!

 5. Sunniva -

  Hoi,
  ik ben in bezit van deze telefoon en we zitten nu halverwege augustus 2016 en ik heb nog steeds géén update naar Marshmallow.
  Wiko zelf geeft geen gehoord; niet via Facebook en niet via de officiële website.
  Mijn smartphone hapert, steeds ‘vernieuwd’ het scherm zich. Ook loopt hij regelmatig vast.
  Hierna neem ik ook nooit meer een Wiko. Wiko wilt in mijn ogen snel hun zakken en heeft gewoon schijt aan hun klanten. Het zal mij ook niets verbazen als zij failliet zouden gaan.

 6. Richard -

  In het bezit van 2 wiko fever en 1 wiko rainbow.
  De wiko fever gekocht om de specs, de prijs maar ook om de update naar marshmallow. Eėn wiko fever is inmiddels gerepareerd omdat de aan en uit knop spontaan uit het toestel viel. Dit toestel gaat weer voor reparatie aangeboden worden want uit het niets twee flinke gele spots in het scherm.
  Als nu ook de beloofde update naar marshmallow uitblijft dan nooit meer een wiko!

 7. Michael -

  Ik heb contact opgenomen met Wiko Belgium en zij konden me vertellen dat de update deze of volgende week komt naar de Fever 4G. Ik neem aan dat dit in Nederland ook wel zoiets zal zijn dan.

   1. Zip4ever -

    Ook mij antwoordden ze inmiddels exact 2 weken geleden dat het voor deze of volgende week zou zijn … Laten we het er op houden dat het voor (n)ooit zal zijn zeker

 8. Zip4ever -

  Er is wel een fiko Fever se met 6.0 maar de eerste generatie blijft toch wat op zijn honger zitten… tijd voor een update of een goed Cyanogenmod alternatief!

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters