UPDATE: Wiko Fever krijgt in april Android Marshmallow

Wiko gooide met zijn fever bij ons hoge ogen en met de update naar Android Marshmallow in april, gaat dit toestel nog completer worden.

De Wiko fever, middenklasser met premium specs

Met een prijs van rond de 200 euro is de Wiko Fever een klasse apart. Hoewel het een telefoon uit het middensegment is presteert het toestel op veel vlakken net zo goed als smartphones uit de topklasse. In april zal het besturingssysteem worden geupgradet en kunnen gebruikers van Android Marshmallow gebruik gaan maken.

De Wiko Fever heeft een 5,2-inch full HD-scherm, een krachtige octacoreprocessor met 3GB werkgeheugen, goede camera’s en een batterij waarmee je zonder problemen de dag doorkomt. De Franse fabrikant verbaast ons al een tijdje en toont met deze update naar Marshmallow aan dat het de achterban graag tevreden houdt.

Google Now on Tap
Google Now on Tap

Nieuwe functies van Android Marshmallow

Een belangrijke functie van Android Marshmallow is de ‘Doze’ modus, waarmee enorm veel batterij bespaard kan worden. Deze modus wordt automatisch ingeschakeld als het toestel niet wordt aangeraakt. Doze zorgt ervoor dat je toestel in een soort winterslaap schiet, waardoor de batterijduur flink zal worden verlengt. Now on Tap is een uitbreiding van het alom geprezen Google Now. Now on tap kan je scherm lezen en op basis van de info die op je scherm staat een suggestie doen in een Google Card.  Erg handig als jij bijvoorbeeld in een Whatsapp gesprek een restaurantje moet opzoeken. Now on Tap analyseert je scherm, herkent het woord restaurants en geeft je dan suggesties voor nabij gelegen restaurants. Afhankelijk van de apps die jij op je telefoon hebt staan zal Now on Tap een aantal opties laten zien. In dit geval zal het waarschijnlijk de locatie van restaurants laten zien, maar als jij de Iens app hebt geïnstalleerd kan het ook voorstellen om deze app te openen zodat je meteen het best gewaardeerde restaurant kan voorstellen.

De Wiko Fever zal in april gaan draaien op Android Marshmallow en gebruikers kunnen dan ook vanaf april van deze functies gebruik gaan maken.

Update

Na meerdere maanden langer wachten is het eindelijk zover: Wiko is vandaag begonnen met het uitrollen van de Android Marshmallow-update naar zijn Wiko Fever-smartphones. Als je een Wiko Fever hebt kunt je de update dus vanaf nu installeren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters