Wiko lanceert reeks nieuwe smartphones op Mobile World Congress

Op het Mobile World Congress te Barcelona lanceert het Franse Wiko vandaag verschillende nieuwe smartphones.

Wiko viert verjaardag

Wiko is een Franse telefoonproducent en viert zijn vijfjarig bestaan. In verschillende markten, waaronder Frankrijk, doet de producent van low- en mid-end toestellen het zeer goed. De fabrikant is ook van plan steeds meer uit te breiden, ondermeer naar Azië. Daar zal de concurrentie echter zeer zwaar worden met reuzen als Hauwei in de achtertuin.

Wiko U Feel & Feel Lite

Wiko U Feel All Colors Compo MWC 2016

De Wiko U reeks, waarin de “u” volgens het persbericht voor “urban” staat, is een reeks smartphones rond de adviesprijs van €200. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een vingerafdruksensor, een functie die niet vaak gevonden wordt in deze prijsklasse.

De U Feel heeft een metalen frame en gebogen glas die volgens de fabrikant voor een premium look moeten zorgen. Het apparaat heeft een 5-inch ips-scherm met een HD-resolutie. Achteraan is een 13-megapixelcamera aanwezig en vooraan een 5-megapixel exemplaar met flits. De telefoon heeft een 1,3GHz quad-coreprocessor, 3GB ram en 16GB opslagruimte. Het apparaat komt met Android M en heeft de mogelijkheid om twee SIM-kaarten te gebruiken.

De U Feel Lite is de iets goedkopere variant van de U Feel en heeft iets meer beperkte specificaties. Het apparaat heeft, net als de U Feel, een 5-inch ips-scherm met HD-resolutie maar een minder goede camera op de achterzijde. Die heeft een resolutie van 8 megapixel. Verder heeft het apparaat een 1,3GHz quad-coreprocessor en 2GB ram. Verder komt het toestel ook met 16GB opslagruimte, Android M en de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken.

Wiko Y

De Y-reeks, waar de Y staat voor generatie Y, is een nieuwe reeks instapmodellen van de fabrikant. Enderzijds is er de Lenny3, met onder andere een 5-inch HD-scherm en 8-megapixelcamera. Het apparaat heeft tevens een quad-coreprocessor en 1GB ram. Net als de U-reeks heeft het apparaat ook de mogelijkheid om twee SIM-kaarten te gebruiken en is de Lenny3 ook uitgerust met Android M.

De Tommy is iets beter uitgerust met als grootste verschil de lte-sensor in het toestel. De processor en scherm in het apparaat zijn hetzelfde als die van de Lenny3. Daarnaast heeft het toestel een accu met een capaciteit van 2500mAh, 8GB opslagruimte en 1GB ram.

Fever: Special Edition

De Fever: Special Edition is een nieuwe versie van de eerder bekende Fever. Het apparaat heeft een nieuw ontwerp, Android Marshmallow en de WIko UI. Het toestel heeft 32GB opslagruimte en 3GB ram. Het scherm is een 5,2-inch ips-display met HD-resolutie. Achteraan het apparat schuilt een 13-megapixelcamera en vooraan een 5-megapixelcamera. De Fever Special Edition krijgt een octa-coreprocessor, lte en een batterij met een capaciteit van 2900mAh.

Wiko Fever Special Edition All Colors Compo MWC 2016

Kool-serie

De Kool-serie bestaat uit drie apparaten, elk met een andere schermgrootte. De B-Kool heeft een 4-inch scherm, quad-coreprocessor, 3,2-megapixelcamera en 8GB aan opslagruimte. Het toestel werkt net als alle anderen in de Kool-reeks op Android M. De K-Kool is iets groter met zijn 5-inch scherm. Daarnaast is de behuizing van het apparaat van metaal. Achteraan schuilt een 5-megapixelcamera. Verder heeft de smartphone ook een quad-coreprocessor en 8GB opslagruimte.

De S-Kool, het grootste apparaat in de K-reeks, heeft een 5,5-inch scherm. Daarnaast heeft het apparaat ook een 8-megapixelcamera achteraan en een 5-megapixelcamera vooraan. De S-Kool heeft net als de andere apparaten in de reeks een quad-coreprocessor.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters