Wiko onthult twee nieuwe smartbands tijdens MWC

Vandaag presenteerde het Franse bedrijf Wiko enkele wearables tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het bedrijf staat in Frankrijk in de top van de smartphone markt en is in West Europa in de top vijf van de best verkopende bedrijven. In Nederland zullen de WiMATE Lite, WiMATE Prime en WiSHAKE True Wireless dit jaar op de markt worden gebracht. 

WiMATE producten

De WiMATE producten zijn bij velen bekend als smart banden, die volgepakt zitten met handige features. De wearables zijn uitgerust met verstelbare banden in een ergonomisch design. De meest gebruikte features zijn de hartslagmonitor en Smart Coach. De banden komen met een kleurrijk display en zijn bestand tegen stof en water.

WiMATE LiteWiMATE Lite

De WiMATE Lite is één van de nieuwe wearables in de WiMATE serie. De band komt in een minimalistische uitvoering en houdt de dagelijkse activiteiten nauwkeurig bij. De wearable heeft een vibratie functie voor notificaties, evenals een visuele weergave van de meldingen. De Lite kan ook meegenomen worden tijdens het duiken. Tot op een diepte van 30 meter overleeft de wearable het nog. Na zes maanden moet de batterij wel weer vervangen worden.

WiMATE Prime

Bij de WiMATE Prime heeft de gebruiker wat meer opties dan bij de Lite versie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de banden te verwisselen, zodat de band altijd bij de activiteit of kledingstijl past. De wearable is uitgerust met een AMOLED 16M display en PPG sensor. Met de PPG sensor kan de hartslag van de gebruiker 24 uur per dag in de gaten gehouden worden. Voor muziekliefhebbers is er 4GB beschikbaar om te vullen met nummers. Ook deze smartband is bestand tegen water en kan tot 30 meter diep ondergedompeld worden. Verder is er ook een GPS tracker en hoeft de batterij maar één keer in de vijf dagen opgeladen te worden.WiMATE Prime

Wearables synchroniseren met smartphone

Voor wie graag de smart banden wil koppelen aan een smartphone is er de WiMate app. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS en werkt met alle WiMATE modellen. Op de smartphone wordt op een overzichtelijke manier de belangrijkste informatie weergegeven.

WiSHAKE True Wireless

Het derde apparaat dat dit jaar in Nederland uitgebracht zal worden is de WiSHAKE True Wireless. Wiko lanceerde in 2016 de WiSHAKE Wireless headphone voor een 3 in 1 oplossing met betrekking tot draadloze audio. Dit jaar komt de opvolger welke volgens het bedrijf “echt draadloos” zal zijn. Met de True Wireless headphone komt een op afstand te bedienen Google Search quick launcher. Extra aandacht is besteed aan de levensduur van de batterij. De headphone gaat drie uur mee zonder opladen. Mocht de batterij toch op zijn, dan dient de hoes als powerbank met een capaciteit van 400 mAh.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters