Wiko View 2 Review

Wiko zet met de View 2 de goedkoopste smartphone met een inkeping in het scherm – een zogenaamde notch –  op de markt. Voor tweehonderd euro krijg je een modern ontworpen toestel met aardige specificaties. In deze Wiko View 2 videoreview vertellen we je er alles over.

Budgetsmartphone

Ondanks zijn hippe ontwerp is de View 2 onmiskenbaar een budgetsmartphone. Dat zie je aan zijn prijs van 200 euro, maar helaas ook aan de specificaties. Het toestel heeft een vrij eenvoudige achtkernige processor en 3GB werkgeheugen, gecombineerd met een HD+ scherm. Vooral dat laatste is een nadeel omdat het scherm met zijn diagonaal van 6 inch wel vrij fors is, wat de scherpte niet ten goede komt.

Maar goed. Uiteindelijk is de View 2 ook een vrij goedkoop toestel. Bovendien scoort hij met zijn schone Androidsoftware en best goede camera’s zeker ook punten op een paar vlakken.

Bijzonder ontwerp

Het speerpunt van die View 2 heeft echter weinig met die camera’s of die software te maken. De telefoon moet het grotendeels hebben van zijn ontwerp, dat van een afstandje niet onderdoet voor dat van een high-end telefoon. Alleen de vrij grote rand aan de onderkant van het scherm geeft weg dat deze View 2 toch niet zo duur is.

Als je hem vastpakt merk je dat ook de materialisering en afwerking wat simpeler is. De View 2 is, ondanks dat het ontwerp anders doet vermoeden, helemaal van plastic. De glanzende achterkant en metallic zijkant zijn allemaal schone schijn. Voelt iets minder goed aan, maar komt nog steeds fraai over.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters