Wildcharger minder duur dan gedacht

De onlangs besproken Wildcharger zal 60 dollar kosten exclusief de adapter die nodig is voor je telefoon. Hiermee is de eerste draadloze oplader een stuk goedkoper dan gedacht.

WildCharge heeft op zijn website de prijs onthuld van de WildCharger, een apparaatje waarmee je gadgets draadloos kunt opladen. De lader gaat 60 dollar kosten. Hier moet je echter ook nog een ‘adapter’ bij kopen van 35 dollar. Momenteel zijn er slechts twee adapters verkrijgbaar, voor de iPod nano en de Motorola RAZR. In het geval van de RAZR vervangt de adapter de achterkant van de telefoon. Er zitten ook magneetjes in zodat het toestel aan de oplader blijft hangen in het geval je deze aan een muur hebt hangen. De adapter voor de iPod nano wordt aan de onderkant van de speler bevestigd. Je kunt de iPod dan nog gewoon docken en ook kun je nog muziek op de iPod zetten en luisteren.

Het systeem werkte door middel van inductiespanning. Je legt het toestel op een ‘laadplateau’ en de daardoor opgewekte inductiespanning zorgt vervolgens voor het opladen van de accu van het toestel. Echter harde cijfers ontbreken nog of het nieuwe apparaat. Zo is niet duidelijk wat het nou precies doet met je accu, of het dus nadelige gevolgen daarvoor heeft, en het is ook niet duidelijk hoe lang het duurt voordat een mobieltje is opgeladen en of het om een normale lading gaat of om een lading die korter meegaat in de mobiel.

Eind deze maand kunnen we de Wildcharger in de VS bestellen.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters