Wileyfox komt met drie nieuwe vosjes: Spark X, Spark + en Spark

Wileyfox heeft vandaag drie nieuwe scherp geprijsde smartphones aangekondigd, de Spark, Spark + en de Spark X.

Wileyfox

Wileyfox heeft het afgelopen jaar hard aan de weg getimmerd met zijn scherp geprijsde smartphones die volgens het Britse bedrijf precies aansluiten op wat de consument wil: goede specificaties en vrijheid voor een lage prijs. Die vrijheid komt in de vorm van CyanogenOS, het aanpasbare besturingssysteem waar bijvoorbeeld de OnePlus One ook op draait. Vandaag heeft het jonge bedrijf drie nieuwe smartphones aangekondigd die de markt op moeten gaan schudden: de Spark, Spark + en de Spark X.

Wileyfox Spark: de basis

Het basismodel, de Spark, kost slechts €119.99 en heeft een 5-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720. De nieuwe smartphone van Wileyfox wordt aangedreven door de Mediatek MT6735 1.3GHz Quad Core chipset, in combinatie met 1GB aan werkgeheugen. De smartphone is voorzien van 4G-ondersteuning en heeft aan zowel de voor- als achterkant een 8MP camera. De Spark heeft een verwisselbare 2200mAh batterij, met de optie om via Wileyfox extra accu’s te bestellen.

Wileyfox Spark

Het toestel heeft 8GB aan intern opslaggeheugen, waarvan net iets meer dan 3GB beschikbaar is voor de consument. Gelukkig kan je het uitbreiden met een Micro SD-kaartje van maximaal 32GB. Wat de Spark vooral interessant maakt is het feit dat de smartphone op CyanogenOS 13 draait, het besturingssysteem dat je misschien kent van de OnePlus One.

CyanogenOS

CyanogenOS biedt net wat meer vrijheid dan stock Android, en zorgt ervoor dat de Spark in tegenstelling tot veel andere budget smartphones in dezelfde prijsklasse snel nieuwe updates zal ontvangen. Wileyfox legt zelf vooral de nadruk op de grote voordelen van MOD ready, een nieuwe functie van CyanogenOS die ervoor zorgt dat verschillende apps intelligenter met elkaar verbonden worden.

Wileyfox Spark

Denk aan een diepere integratie van Skype, maar ook de optie om vanaf je lockscreen je nieuwste Tweets te lezen. In de praktijk lijkt het eerder een manier voor Microsoft om zijn apps aan je te verkopen, maar dat mag de pret niet drukken. Helaas zijn voorlopig alleen de Spark + en de Spark X verkrijgbaar in Nederland.

Wileyfox Spark+Wileyfox Spark

De Spark + bouwt voort op de basis van de Spark met iets betere specificaties. Zo heeft het toestel 16GB in plaats van 8GB aan opslaggeheugen, en heeft het toestel 2GB in plaats van 1GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant zit een 13MP camera en als consument kun je uit meer kleuren kiezen. De Spark + gaat €149.99 kosten. De CEO van het bedrijf heeft overigens aangegeven dat de brexit geen invloed gaat hebben op de beschikbaarheid van de toestellen. Wel is er een kleine kans dat de prijzen worden aangepast. De Spark + is vanaf vandaag te bestellen en zal binnen vier weken geleverd worden.

Wileyfox Spark X

De Wileyfox Spark X is op zijn beurt weer een verbeterde versie van de Wileyfox Spark +, met een groter 5.5-inch scherm en een grotere accu (3000mAh.) Verder is het toestel identiek aan zijn kleinere broertjes. De Spark X gaat €169.99 kosten. Ook de Spark X is vanaf vandaag te bestellen en wordt naar verwachting binnen vijf weken geleverd.

Bron: Wileyfox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Henk van Dijk -

    Spark X is niet een verbeterde versie, maar een grotere versie: groter scherm en grotere accu. Verder zijn de specs gelijk aan de Spark+

Huawei

Dit zijn de Huawei Mate 10 en Huawei Mate 10 Pro lees verder

OnePlus 5 JCC+

WANT geeft de limited edition OnePlus 5 JCC+ weg: zo maak je gratis kans lees verder

Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters