WiMAX krijgt miljardeninvestering in de VS

Een aantal grote Amerikaanse technologiebedrijven heeft de krachten gebundeld om een doorbraak te bewerkstelligen voor de draadloze internettechniek WiMAX.

Gezamenlijk investeren zij 3,2 miljard dollar (2,1 miljard euro) in Clearwire, een bedrijf dat in de Verenigde Staten een landelijk netwerk wil aanleggen. Onder de partijen bevinden zich chipfabrikant Intel en internetgigant Google. Zij leggen respectievelijk 1 miljard dollar en 500 miljoen dollar op tafel. Verder doen de kabelmaatschappijen Comcast, Time Warner en Bright House Networks mee aan het project. De partijen krijgen daarmee gezamenlijk 22 procent van Clearwire in handen. De grootste aandeelhouder van Clearwire wordt het telecombedrijf Sprint Nextel met een meerderheidsbelang van 51 procent. Sprint brengt daarvoor zijn WiMAX-activiteiten in de gezamenlijke onderneming onder.

WiMAX is een veelbelovende techniek die draadloos internet over grote afstanden mogelijk maakt. Het gaat echter om een relatief dure technologie. Tot dusver zijn er vooral proeven mee gedaan. Intel deed dat bijvoorbeeld in het Amazone-gebied van Braziliƫ. In Nederland bezit het kabelbedrijf Casema WiMAX-licenties. Casema heeft er altijd mee geschermd deze op termijn te willen inzetten als alternatief voor draadloos internet van aanbieders van mobiele telefonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters