WiMAX krijgt miljardeninvestering in de VS

Een aantal grote Amerikaanse technologiebedrijven heeft de krachten gebundeld om een doorbraak te bewerkstelligen voor de draadloze internettechniek WiMAX.

Gezamenlijk investeren zij 3,2 miljard dollar (2,1 miljard euro) in Clearwire, een bedrijf dat in de Verenigde Staten een landelijk netwerk wil aanleggen. Onder de partijen bevinden zich chipfabrikant Intel en internetgigant Google. Zij leggen respectievelijk 1 miljard dollar en 500 miljoen dollar op tafel. Verder doen de kabelmaatschappijen Comcast, Time Warner en Bright House Networks mee aan het project. De partijen krijgen daarmee gezamenlijk 22 procent van Clearwire in handen. De grootste aandeelhouder van Clearwire wordt het telecombedrijf Sprint Nextel met een meerderheidsbelang van 51 procent. Sprint brengt daarvoor zijn WiMAX-activiteiten in de gezamenlijke onderneming onder.

WiMAX is een veelbelovende techniek die draadloos internet over grote afstanden mogelijk maakt. Het gaat echter om een relatief dure technologie. Tot dusver zijn er vooral proeven mee gedaan. Intel deed dat bijvoorbeeld in het Amazone-gebied van Braziliƫ. In Nederland bezit het kabelbedrijf Casema WiMAX-licenties. Casema heeft er altijd mee geschermd deze op termijn te willen inzetten als alternatief voor draadloos internet van aanbieders van mobiele telefonie.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters