WiMAX krijgt miljardeninvestering in de VS

Een aantal grote Amerikaanse technologiebedrijven heeft de krachten gebundeld om een doorbraak te bewerkstelligen voor de draadloze internettechniek WiMAX.

Gezamenlijk investeren zij 3,2 miljard dollar (2,1 miljard euro) in Clearwire, een bedrijf dat in de Verenigde Staten een landelijk netwerk wil aanleggen. Onder de partijen bevinden zich chipfabrikant Intel en internetgigant Google. Zij leggen respectievelijk 1 miljard dollar en 500 miljoen dollar op tafel. Verder doen de kabelmaatschappijen Comcast, Time Warner en Bright House Networks mee aan het project. De partijen krijgen daarmee gezamenlijk 22 procent van Clearwire in handen. De grootste aandeelhouder van Clearwire wordt het telecombedrijf Sprint Nextel met een meerderheidsbelang van 51 procent. Sprint brengt daarvoor zijn WiMAX-activiteiten in de gezamenlijke onderneming onder.

WiMAX is een veelbelovende techniek die draadloos internet over grote afstanden mogelijk maakt. Het gaat echter om een relatief dure technologie. Tot dusver zijn er vooral proeven mee gedaan. Intel deed dat bijvoorbeeld in het Amazone-gebied van Braziliƫ. In Nederland bezit het kabelbedrijf Casema WiMAX-licenties. Casema heeft er altijd mee geschermd deze op termijn te willen inzetten als alternatief voor draadloos internet van aanbieders van mobiele telefonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters