WiMAX krijgt miljardeninvestering in de VS

Een aantal grote Amerikaanse technologiebedrijven heeft de krachten gebundeld om een doorbraak te bewerkstelligen voor de draadloze internettechniek WiMAX.

Gezamenlijk investeren zij 3,2 miljard dollar (2,1 miljard euro) in Clearwire, een bedrijf dat in de Verenigde Staten een landelijk netwerk wil aanleggen. Onder de partijen bevinden zich chipfabrikant Intel en internetgigant Google. Zij leggen respectievelijk 1 miljard dollar en 500 miljoen dollar op tafel. Verder doen de kabelmaatschappijen Comcast, Time Warner en Bright House Networks mee aan het project. De partijen krijgen daarmee gezamenlijk 22 procent van Clearwire in handen. De grootste aandeelhouder van Clearwire wordt het telecombedrijf Sprint Nextel met een meerderheidsbelang van 51 procent. Sprint brengt daarvoor zijn WiMAX-activiteiten in de gezamenlijke onderneming onder.

WiMAX is een veelbelovende techniek die draadloos internet over grote afstanden mogelijk maakt. Het gaat echter om een relatief dure technologie. Tot dusver zijn er vooral proeven mee gedaan. Intel deed dat bijvoorbeeld in het Amazone-gebied van Brazilië. In Nederland bezit het kabelbedrijf Casema WiMAX-licenties. Casema heeft er altijd mee geschermd deze op termijn te willen inzetten als alternatief voor draadloos internet van aanbieders van mobiele telefonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters