WiMAX krijgt officieel 3G standaard

De WiMAX standaard maakt nu officieel onderdeel uit van de toekomstige 3G ontwikkeling. Dat heeft de International Telecommunication Union vrijdag besloten.

Het accepteren van Wimax als 3G-techniek is op twee punten uniek. Het is namelijk de eerste keer in acht jaar dat een nieuwe standaard wordt toegelaten in deze verzameling van technieken voor mobiele netwerken. Het is ook de eerste keer dat een technologie die niet specifiek voor telefoons is ontworpen de lijst haalt. Tot voor kort bestond hij uit Edge, W-Cdma, Cdma2000, TD-Cdma en Dect.

In het kamp van WiMax-tegenstanders zat onder meer chipmaker Qualcomm. Volgens de Wall Street Journal lagen er financiële overwegingen ten grondslag aan de oppositie van Qualcomm tegen WiMax. De chipmaker uit San Diego verdient nu flink aan 3G-patenten. Hoewel het bedrijf ook een aantal patenten heeft voor technologieën die voor WiMax worden gebruikt, zullen de opbrengsten voor Qualcomm toch lager zijn, omdat er veel andere bedrijven zijn die gerelateerde octrooien in handen hebben.

WiMAX maakt het onder meer mogelijk afgelegen gebieden toch een snelle internetverbinding te geven. Italië is afgelopen week begonnen met de veiling van WiMAX licensies. In Nederland worden de licenties volgend jaar geveild.

Via Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters