Wimax-netwerk in Amsterdam wordt voorzien van een upgrade

Worldmax heeft in samenwerking met Intel de internetsnelheid van haar Wimax-netwerk in Amsterdam verhoogd naar 32Mbps. Daarnaast heeft Intel extra geld gestoken in het Amsterdamse project.

WimaxAmsterdam is de eerste gemeente in Nederland die beschikt over een dekkend Wimax netwerk. Eind vorig jaar kon je via het Amsterdamse netwerk met 5 Mbps internetten, wat natuurlijk een prima snelheid is voor een draadloos netwerk. Worldmax verhoogde per september 2008 de downloadsnelheid voor de hoofdstad naar 5 Mbps en sinds afgelopen week is dit naar 8 Mbps verhoogd. Gisteren is bekendgemaakt dat voor het eind van dit jaar een nieuwe snelheidsverhoging zal plaatsvinden naar 32 Mbps. Het huidige topabonnement is verkrijgbaar vanaf 40 euro per maand. De provider zegt geen datalimiet op te leggen, maar hanteert wel een fair use policy die uitgaat van het gemiddelde gebruik van alle klanten.

Onduidelijk is hoeveel klanten Worldmax in Amsterdam heeft. Gelukkig heeft het bedrijf nog steeds plannen voor een nationale uitrol van hun netwerk. Het netwerk moet rond 2012 dekkend zijn, eerst zullen alle grote steden aan de beurt zijn en daarna de rest van Nederland. Om een en ander te financieren kondigde de investeerderstak van chipgigant Intel aan de investeringen in Worldmax verder op te schroeven. Welke bedragen hiermee gemoeid zijn, willen beiden bedrijven niet zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters