Wimbledon en Tour de France volgen op je mobiel

Het is zomer en dus tijd voor de twee grootste sportevenementen van het jaar, Wimbledon en Tour de France. Natuurlijk kan je niet altijd voor de buis zitten dus zoekt All About Phones uit hoe je up-to-date blijft met je mobiel.

iPhone

Wimbledon

Tussen die 50.000 iPhone-applicaties van Apple’s App Store zitten natuurlijk wat interessante apps. Voor Wimbledon gebruik je het beste de officiële gratis applicatie, Wimbledon 2009. De applicatie is gemaakt in samenwerking met IBM en All England Lawn Tennis Club en levert dus kwaliteit en kwantiteit. Je kunt de matches die op dat moment bezig zijn live volgen met scores die iedere 30 seconden refreshen. Verder brengt de applicatie een zeer mooie interface, nieuws, agenda’s en zelfs video’s. Als deze app je niet aanstaat heb je nog vier andere mogelijkheden. Zoals de gratis applicatie van de Engelse krant The Telegraph, de betaalde applicatie Wimbledon(€0,79-) met niet alleen informatie over Wimbledon maar ook over US open en andere toernooien.

Voor de Tour de France kom je nog het beste uit. Rabobank heeft een gratis native applicatie uitgebracht met nieuws, de standen en ook kaartjes van de etappes. De applicatie heet Rabo iTour en is gratis beschikbaar in de App Store. Ook is er een web-app beschikbaar als je liever niet nog een applicatie installeert op je iPhone. Je vindt de web-app op www.itourdefrance.com/info. Als kers op de taart heeft NOS zijn livestream van de koers beschikbaar gesteld voor de iPhone, je kunt dus live meekijken zoals op je tv thuis. Je vindt de stream als je naar m.nos.nl surft, en dan naar beneden scrollt tot je een link ziet naar de livestream. Helaas is de stream alleen in Nederland beschikbaar en dus niet te volgen voor de Belgen.

Android

Android

Ook Android stelt ons niet teleur op het gebied van Sport. IBM heeft ook voor Android een officiele applicatie uitgebracht om Wimbledon op de voet te volgen. Je krijgt niet alleen live scores, nieuws en video’s maar ook een speciale dienst voor de fans die aanwezig zijn in Wimbledon. IBM heeft namelijk een Augmented Reality navigatie gemaakt die gebruik maakt van de magnetometer in je toestel. Je kan zo meer informatie krijgen als je je toestel op een tennisbaan richt of op een kraampje. Je vindt de applicatie in Android Market onder de naam Seer Android Beta. Als deze applicatie je niet voldoet kan je ook de gratis applicatie Tennis Livescores installeren. Helaas is er voor de Tour de France geen applicatie te vinden. Je kan wel gebruik maken van een van de web-apps die onderaan dit artikel vermeld worden.

Palm OS en Windows Mobile

Tour de france

Voor Palm OS en Windows Mobile zijn er 2 mooie applicaties beschikbaar voor de Tour de France. De Palm versie vind je hier. De Windows mobile versie hier. Helaas konden we voor wimbledon geen native applicatie vinden maar je kan wel terecht op de mobiele website: m.wimbledon.org/mobile.

Java (J2ME)

Om Wimbledon te volgen op je Java-based toestel kan je Wimbledon News Live 2009 gebruiken, die kan je hier downloaden. Voor de Tour de france moet je het doen met de mobiele website op mobile.tourdefrance.nl.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters