Verschillende Windows 10 Mobile smartphones krijgen double-tap-to-wake

Een Microsoft ingenieur heeft aangekondigd dat verschillende Windows 10 smartphones double-tap-to-wake zullen krijgen.

Windows 10 Mobile

Een Microsoft ingenieur heeft vandaag op Feedback Hub, een site waar Microsoft zoals de naam al doet vermoeden feedback verzamelt voor haar producten, aangekondigd dat verschillende Windows 10 Mobile smartphones double-tap-to-wake krijgen. Met double-tap-to-wake kun je het scherm van je smartphone aanzetten door simpelweg twee keer op je scherm te tappen met je vinger, waardoor je dus niet helemaal met je vinger naar de powerknop of homeknop hoeft te gaan.

Double-tap-to-wake

Bij de meeste vooral grotere smartphones is het een stuk makkelijker om even twee keer op je scherm te tikken dan naar de powerknop te reiken. Dankzij de specifiek op double-tap-to-wake ingerichte chipsets kost het niet veel batterij om een smartphone daar constant naar te laten ‘luisteren’. Bijvoorbeeld de OnePlus One en de LG G Pad 8.3 hebben de functie standaard aan staan. Met bepaalde trucjes en apps kun je de functie wel op smartphones krijgen die het niet standaard ondersteunen, maar vaak gaat dat dan ten koste van je accuduur.

Windows 10

Een anonieme gebruiker is het opgevallen dat zijn Lumia 950XL opeens double-tap-to-wake heeft gekregen, maar dat het nog niet helemaal naar wens werkt. Een Microsoft ingenieur genaamd Goran P. heeft op het probleem geantwoord met de mededeling dat het snel opgelost zal worden, maar ook met de aankondiging dat alle geschikte Windows 10 Mobile smartphones binnenkort double-tap-to-wake zullen krijgen. Helaas is het op dit moment nog duidelijk welke specifieke modellen de nieuwe functie zullen ontvangen, dus dat zullen we nog even moeten afwachten. Bijvoorbeeld de Lumia 625 heeft de functie standaard al, maar nu lijkt het er op dat Windows toestellen zonder double-tap-to-wake de functie alsnog zullen krijgen.

Bron: Feedback Hub

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters