Windows 10 krijgt krachtige compressiemethode

Wil je net een app installeren, is het flashgeheugen van je telefoon vol! Heel irritant, zeker omdat je voor je gevoel niet zoveel apps op je smartphone hebt staan. Het meeste opslaggeheugen wordt echter gebruikt door het besturingssysteem. Microsoft heeft voor Windows 10 iets bedacht waardoor het besturingssysteem minder ruimte in gaat nemen op je smartphone.

Windows 10 krijgt krachtige compressiemethode windows10

Het opslaggeheugen van je smartphone wordt vaak nogal opgeslokt door het besturingssysteem. 8GB opslagcapaciteit komt in de werkelijkheid neer op maar 5GB opslaggeheugen, om maar een voorbeeld te noemen. Microsoft lijkt hier iets op gevonden te hebben.

In een blogpost licht de Amerikaanse fabrikant namelijk uitgebreid toe waartoe Windows 10 in staat is. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft beschikt over nieuwe compressiemethoden, waardoor een 32 bit-apparaat 1,5GB ruimte bespaart en een 64 bit-apparaat 2,6GB met Windows 10.

Behoorlijk wat ruimte, en aangezien steeds meer smartphones een 64 bit-processor hebben, ligt het voor de hand dat Microsoft binnenkort ook met een 64 bit-smartphone komt. Zeker gezien de ruimte die het ten opzichte van het huidige Windows Phone 8.1 bespaart.

Windows 10 is het nieuwe besturingssysteem dat Microsoft gaat gebruiken voor computers, tablets, smartphones en de Xbox. Als het goed is wordt het besturingssysteem later dit jaar uitgerold. De nieuwe compressietechniek is hierbij inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Een andere oplossing is om een toestel te kopen met een fatsoenlijk intern geheugen van minimaal 16GB en nog beter, 32GB. Je praat hier waarschijnlijk over de goedkopere toestellen van slechts 8GB intern geheugen. Ook elk ander platform met een toestel van slechts 8GB is heel snel vol daar de meeste besturingssystemen zo'n 3.5 tot 4.5 GB in beslag nemen. Om je toestel normaal te kunnen laten functioneren moet je in ieder geval 3GB geheugen vrij houden, ook i.v.m. te downloaden updates van je besturingssysteem. Je houdt in dit geval al standaard nauwelijks geheugen over om apps te installeren. Ook al is het mogelijk om je geheugen met een SD kaart uit te breiden, een deel van de geĂ¯nstalleerde app komt toch in het c-geheugen terecht en niet alle apps kunnen op een sd kaart.

  2. DjDaan111 -

    Wil je net een app installeren, is de harde schijf van je telefoon vol! Nou ik ben ik even blij dat ik geen harde schijf in mijn telefoon heb, ik zou er helemaal gek van worden!

  3. Quasimodo -

    Of dit niet nadelig is voor de performance valt nog te bezien. Bij hardeschijven kan het soms zelfs voordelig zijn omdat er aanmerkelijk minder van schijf gelezen moet worden. De tijd van het decompressen is dan soms korter dan wat anders extra gelezen moet worden van schijf. Bij sneller opslaggeheugen denk ik zelf dat het nadelig is.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters