Windows 10 krijgt krachtige compressiemethode

Wil je net een app installeren, is het flashgeheugen van je telefoon vol! Heel irritant, zeker omdat je voor je gevoel niet zoveel apps op je smartphone hebt staan. Het meeste opslaggeheugen wordt echter gebruikt door het besturingssysteem. Microsoft heeft voor Windows 10 iets bedacht waardoor het besturingssysteem minder ruimte in gaat nemen op je smartphone.

Windows 10 krijgt krachtige compressiemethode windows10

Het opslaggeheugen van je smartphone wordt vaak nogal opgeslokt door het besturingssysteem. 8GB opslagcapaciteit komt in de werkelijkheid neer op maar 5GB opslaggeheugen, om maar een voorbeeld te noemen. Microsoft lijkt hier iets op gevonden te hebben.

In een blogpost licht de Amerikaanse fabrikant namelijk uitgebreid toe waartoe Windows 10 in staat is. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft beschikt over nieuwe compressiemethoden, waardoor een 32 bit-apparaat 1,5GB ruimte bespaart en een 64 bit-apparaat 2,6GB met Windows 10.

Behoorlijk wat ruimte, en aangezien steeds meer smartphones een 64 bit-processor hebben, ligt het voor de hand dat Microsoft binnenkort ook met een 64 bit-smartphone komt. Zeker gezien de ruimte die het ten opzichte van het huidige Windows Phone 8.1 bespaart.

Windows 10 is het nieuwe besturingssysteem dat Microsoft gaat gebruiken voor computers, tablets, smartphones en de Xbox. Als het goed is wordt het besturingssysteem later dit jaar uitgerold. De nieuwe compressietechniek is hierbij inbegrepen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters