‘Windows 10 Mobile beschikbaar vanaf september’

Windows 10 wordt in de zomer uitgerold, maar de smartphones moeten nog even wachten tot het besturingssysteem klaar is. Waarschijnlijk draaien de eerste telefoons vanaf september op Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile

Dit meldt Neowin, dat claimt een sheet uit een interne presentatie van Microsoft voor partners in handen te hebben. Hierop staat informatie over de uitrol van Windows 10 Mobile. “Windows Mobile zal aan het einde van volgend kwartaal beschikbaar zijn”, valt hierin te lezen.

Waarmee september de meest waarschijnlijke maand is waarop de uitrol van Windows 10 Mobile door Microsoft wordt gestart. Dit is twee maanden na de uitrol van Windows 10 voor computers, die start op 29 juli. De uitrol van Windows 10 Mobile valt waarschijnlijk samen met de eerste grote update voor Windows 10. Een exacte datum is nog altijd niet bekend, maar het echte lange wachten is wel al bijna voorbij: september? Dat is al over drie maanden.

Windows 10 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat draait op computers, tablets, de Xbox en smartphones. De meeste Microsoft Lumia-smartphones krijgen de update, maar bijvoorbeeld ook de Acer Liquid M220 krijgt een update naar Windows 10.

Met het besturingssysteem moeten computer-apps het ook op de smartphone doen en vice versa. Hiermee hoopt Microsoft het app-tekort ten opzichte van Android en iOS kleiner te maken. Daarnaast is het voor ontwikkelaars makkelijker om hun iOS- en Android-apps geschikt te maken voor Windows 10 Mobile, al is het natuurlijk altijd afwachten hoe dat in de praktijk gaat uitpakken, aangezien het marktaandeel van Windows Phone 8.1 nog altijd heel gering is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op lees verder

mechanische hersenen

Hoeveel werkgeheugen heeft je smartphone nou eigenlijk echt nodig? lees verder

Apple iPhone 8

‘Grote tekorten Apple iPhone 8: normale beschikbaarheid pas in 2018’ lees verder

bewegingen over de vingerafdrukscanner

Gloednieuw toestel: zo ziet de Samsung Galaxy S8 Active eruit lees verder

Google Pixel 2 XL

Zo ziet de Google Pixel 2 XL er waarschijnlijk uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters