‘Windows 10 Mobile beschikbaar vanaf september’

Windows 10 wordt in de zomer uitgerold, maar de smartphones moeten nog even wachten tot het besturingssysteem klaar is. Waarschijnlijk draaien de eerste telefoons vanaf september op Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile

Dit meldt Neowin, dat claimt een sheet uit een interne presentatie van Microsoft voor partners in handen te hebben. Hierop staat informatie over de uitrol van Windows 10 Mobile. “Windows Mobile zal aan het einde van volgend kwartaal beschikbaar zijn”, valt hierin te lezen.

Waarmee september de meest waarschijnlijke maand is waarop de uitrol van Windows 10 Mobile door Microsoft wordt gestart. Dit is twee maanden na de uitrol van Windows 10 voor computers, die start op 29 juli. De uitrol van Windows 10 Mobile valt waarschijnlijk samen met de eerste grote update voor Windows 10. Een exacte datum is nog altijd niet bekend, maar het echte lange wachten is wel al bijna voorbij: september? Dat is al over drie maanden.

Windows 10 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat draait op computers, tablets, de Xbox en smartphones. De meeste Microsoft Lumia-smartphones krijgen de update, maar bijvoorbeeld ook de Acer Liquid M220 krijgt een update naar Windows 10.

Met het besturingssysteem moeten computer-apps het ook op de smartphone doen en vice versa. Hiermee hoopt Microsoft het app-tekort ten opzichte van Android en iOS kleiner te maken. Daarnaast is het voor ontwikkelaars makkelijker om hun iOS- en Android-apps geschikt te maken voor Windows 10 Mobile, al is het natuurlijk altijd afwachten hoe dat in de praktijk gaat uitpakken, aangezien het marktaandeel van Windows Phone 8.1 nog altijd heel gering is.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters