‘Windows 10 Mobile beschikbaar vanaf september’

Windows 10 wordt in de zomer uitgerold, maar de smartphones moeten nog even wachten tot het besturingssysteem klaar is. Waarschijnlijk draaien de eerste telefoons vanaf september op Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile

Dit meldt Neowin, dat claimt een sheet uit een interne presentatie van Microsoft voor partners in handen te hebben. Hierop staat informatie over de uitrol van Windows 10 Mobile. “Windows Mobile zal aan het einde van volgend kwartaal beschikbaar zijn”, valt hierin te lezen.

Waarmee september de meest waarschijnlijke maand is waarop de uitrol van Windows 10 Mobile door Microsoft wordt gestart. Dit is twee maanden na de uitrol van Windows 10 voor computers, die start op 29 juli. De uitrol van Windows 10 Mobile valt waarschijnlijk samen met de eerste grote update voor Windows 10. Een exacte datum is nog altijd niet bekend, maar het echte lange wachten is wel al bijna voorbij: september? Dat is al over drie maanden.

Windows 10 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat draait op computers, tablets, de Xbox en smartphones. De meeste Microsoft Lumia-smartphones krijgen de update, maar bijvoorbeeld ook de Acer Liquid M220 krijgt een update naar Windows 10.

Met het besturingssysteem moeten computer-apps het ook op de smartphone doen en vice versa. Hiermee hoopt Microsoft het app-tekort ten opzichte van Android en iOS kleiner te maken. Daarnaast is het voor ontwikkelaars makkelijker om hun iOS- en Android-apps geschikt te maken voor Windows 10 Mobile, al is het natuurlijk altijd afwachten hoe dat in de praktijk gaat uitpakken, aangezien het marktaandeel van Windows Phone 8.1 nog altijd heel gering is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters