Windows 10 Mobile update nu beschikbaar voor Windows Phone 8.1 smartphones

Microsoft is vandaag, eindelijk, begonnen met het uitrollen van de Windows 10 Mobile update naar oudere Microsoft Lumia smartphones die nog op Windows Phone 8.1 lopen. Welke toestellen ondersteund worden, gaan we je in dit artikel vertellen.

Uitstel is geen afstel

Hoewel Microsoft initieel had gezegd oudere Lumia smartphones in 2015 nog naar Windows 10 Mobile te updaten, is het bedrijf hier wegens omstandigheden niet in geslaagd. Na het missen van deze deadline is het een tijd stil geweest omtrent de update, tot nu dan. Vandaag is Microsoft namelijk begonnen met het uitrollen van Windows 10 Mobile naar smartphones die nog op Windows Phone 8.1 lopen.

Ondersteunde toestellen

Microsoft Lumia 640
Microsoft Lumia 640

Zoals gewoonlijk het geval is bij een software-update, ondersteunen niet alle Lumia smartphones de update naar Windows 10 Mobile. De toestellen die momenteel voorzien worden van een update naar Windows 10 Mobile zijn de Lumia 640 en 640 XL, Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635, Lumia 735, Lumia 830 en Lumia 930. Andere toestellen kunnen later altijd worden toegevoegd, al kunnen we niet zeker zeggen of dit ook echt gaat gebeuren.

Omdat de update in fases wordt uitgerold, kan het goed zijn dat je nog een tijdje moet wachten voor jouw Lumia smartphone de update naar Windows 10 Mobile zal ontvangen. Om je smartphone alvast klaar te maken voor de update naar Windows 10 Mobile, heeft Microsoft een applicatie in de Windows Store gezet die je hier kunt downloaden. Deze applicatie zorgt er onder andere voor dat er genoeg geheugen vrij is op je Lumia smartphone om de update te kunnen installeren.

Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

Veranderingen in Windows 10 Mobile

Visueel zijn er, op de instellingen en lijst met geïnstalleerde applicaties, niet veel veranderingen doorgevoerd in Windows 10 Mobile. Microsoft heeft vooral gefocust op ontwikkelingen onder de motorkap, met als ‘hoogtepunt’ de universele apps. Met de universele apps hoopt Microsoft meer apps in de Windows Store te krijgen en zo dus ook meer Lumia smartphones te verkopen. Voor een gedetailleerde review van Windows 10 Mobile kun je hier terecht.

Laat ons zeker ook weten of jouw toestel de Windows 10 Mobile update al heeft ontvangen of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. strobbe georges -

  ik heb vandaag mijn lumia 535 naar windows 10 geupdated, en is kleine ramp geworden. Alle contacten weg, kalender leeg, … Het ergste is dat ik blijkbaar geen contacten meer kan aanmaken, na het aantikken van de “+” vraagt hij contactfoto maar sluit onmiddellijk de toepassing. In de kalender staat het “+” teken zelfs niet opgelicht en kun je dit niet aanklikken om een afspraak toe te voegen. Synchronisatie met mijn pc helpt ook niets om de afspraken terug in te voeren.
  Ben hier al een paar uur op aan het zoeken zonder minste resultaat.

 2. Kurt De Groof -

  Hoe maak ik een backup met een Lumia 635 8.1 en voer ik een hard reset uit zonder mijn contacten en agenda kwijt te raken ? Want momenteel kan ik geen apps downloaden, ik krijg telkens foutmelding nr. 80070019. Dank u.

 3. Svenska -

  Lumia 640 – zie de update.. hij gaat downloaden en knalt dan altijd eruit dat er een server connection error is ofzo.. is er een workaround of fix hiervoor?

 4. Ad Bulten -

  Ik heb een fout gemaakt. Ik heb een update gedaan naar windows 10 op mijn Lumia 640.
  Ik zou graag weer terug willen naar windows 7. Hier liep alles goed en wist hoe alles werkt.
  Ik was gewoon nieuwsgierig en dacht windows 10 is een betere windows 7. Stom, stom, stom.
  Indien dat niet lukt wordt mijn volgende mobiel 1 met Android. Ondanks dat de Lumia 640 een prettig toestel is.

 5. Sinnaeve Richard -

  Hallo ik een tijdje geleden Windows 10 geïnstalleerd op mijn mobiele telefoon Nokia Lumia 635 (upgrade uit Windows 8.1) maar sedert enkele dagen zijn bepaalde functies van Apps (bijvoorbeeld het + teken om nieuwe SMS berichten te maken, of het save teken om een agenda-item op te slaan) niet meer zichtbaar op het scherm. Ik zie hetzelfde fenomeen bij verschillende Apps waar de functies zich onderaan het scherm bevinden. De niet zichtbare functies zitten gedeeltelijk of volledig verborgen achter de navigatiebalk onderaan het scherm. Ik heb alle mogelijke parameters in de instellingen (tekstgrootte beeldscherm aanpassen, …) nagekeken maar niets helpt. Alle Apps worden automatisch bijgewerkt vanuit de Store dus volgens mij scheelt er niets aan de individuele software van de Apps. Volgens mij is er een probleem in de basissoftware van mijn toestel. Kan ik eventueel Windows 10 opnieuw installeren? Kent iemand dit probleem en hoe kan dit worden opgelost? Alvast bedankt!

  1. stoktok -

   Je kan inderdaad win 10 herinstalleren.
   Maar dan kom je eerst weer bij wp8.x en vandaaruit krijg je dan de update naar 10.

   Je kan voordat je gaat beginnen ook eens een soft reset proberen. En als dat niet werkt een harde reset ( terugzetten naar fabrieksinstellingen ).

   Voor het flashen van een kersverse windows heb je de windows recoverytool nodig. Deze is vrijelijk te downloaden.
   Maar je kan ook eerst informeren bij een gebruikersforum, bijvoorbeeld bij tweakers.net.
   Veel leesvoer en vrij veel kundigheid aanwezig.

 6. Pascal -

  Hoi, heb mijn lumia 640xl geupt naar windowsphone 10 verjaardags update en nu herkent hij mijn geheugenkaartje niet meer 🙁
  Kan ik dit oplossen?

 7. Andre007 -

  Lumia 640 LTE versie (gratis actie van Tele2 in verleden): OK, upgrade succesvol, Gewoon instructies volgen en zorg genoeg intern geheugen vrij 2GB minimaal

  1. Kroon Mobile -

   je moet de update met installeren via een app. deze app heet Upgrade-assistent.
   Ik raad je aan bij windows phone 8.1 te blijven. omdat windows 10 op een 640 niet stabiel is!

 8. Geert -

  Ik heb op mijn Lumia 640XL nu ook windows 10 geinstalleerd via de upgrade-assistent app uit de windows store en inderdaad ik ben ook al mijn contacten kwijt en mijn berichten .misschien een domme vraag hoe kan ik terug naar windows 8.1?

 9. Hans -

  Heb na een week van pure frustratie mijn telefoon 640 XL weer terug gezet op 8.1 niets werkte. ik hoop dat binnenkort een versie uitkomt die wel werkt…

 10. Fred -

  Niet aan beginnen. Mails moet je opnieuw instellen. (als het al werkt) en je contacten zijn weg en kan tevens geen contacten meer toevoegen.

 11. Cihan -

  Ook ik kan mijn mijn outlook account niet toevoegen, wel gmail. Maar Outlook lukt niet, hierdoor ben ik al mijn contacten kwijt en mijn agenda waardoor ik ook mijn afspraken kwijt ben. Ik heb hiervoor contact opgezocht met microsoft nederland, deze gaven aan dat ze mogelijk volgende week pas een cursus krijgen mbt windows phone 10 en dat ze op dit moment ons nog niet konden helpen. Vreemde zaak… update is er al maar bij Microsoft kunnen ze ons nu nog niet helpen.
  Je koopt een nieuwe auto bij de dealer, je rijdt er een week mee rond. Vervolgens gaat de auto kapot, terug naar de dealer die vervolgens antwoord met: Ja sorry we zijn er op dit moment nog niet voor geleerd om de gebreken van de auto op te knappen….?!??

  1. tom -

   Hallo Pjotr,
   Heel vreemd en niet bepaald klantvriendelijk. Heb precies hetzelfde. Ben trouwens ook mijn sms’jes kwijt.
   Hoe kom je in contact met Microsoft nederland?

   Tom

   1. Cihan -

    Reset en opnieuw installeren, doet toch wonderen. Bij mij doet alles het weer… Dus, reset en opnieuw installeren. Contacten zijn terug en agenda is weer up to date…

 12. Pjotr -

  Hallo,
  Ik heb geen problemen op mijn Lumia 830. Agenda was eerst leeg maar het duurt even voor alles weer gesynchroniseerd is. Irritanter is dat mijn camera nog steeds niet werkt. Doet het al niet meer sinds de zomer 2015. Hoopte dat Windows 10 het zou fixen maar het lijkt toch een hardware probleem. Iemand daar een oplossing voor? Ik lees heel veel op internet maar niets heeft geholpen tot nu toe. Opsturen naar MS is wel een optie, maar dan ben ik mn toestel lang kwijt.

 13. tom -

  Hallo,
  Mijn 930 geupdate: Alle contactpersonen kwijt en mijn agenda leeg. Ook is geen verbinding mogelijk met mijn livemail account…..

  1. mark -

   precies dezelfde problemen heb ik gehad met mijn lumia 640 xl. het rare vond ik dat ik geen contactpersonen kon toevoegen en de mail alleen via de browser open. via de appkan het niet. en de touch werkte niet 100%.daarom heb ik hem weggedaan een een cperia c5 ultra er voor teruggenomen

 14. ASE -

  Hallo, mijn Lumia 640 xl heeft sinds 2 dagen Windows 10. Ik ben zojuist al mijn “personen” dus de contacts in mijn telefoonlijst kwijt geraakt en begrijp niet hoe dan kan. Krijg nu update Windows 10 Mobile 10.0.10586.164
  Ik ben ingelogd bij al mijn yahoo accounts en Outlook account en Microsoft account. Hoop niet dat dit telkens gebeurd, hou je op de hoogte.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters