Windows 10 Mobile update nu beschikbaar voor Windows Phone 8.1 smartphones

Microsoft is vandaag, eindelijk, begonnen met het uitrollen van de Windows 10 Mobile update naar oudere Microsoft Lumia smartphones die nog op Windows Phone 8.1 lopen. Welke toestellen ondersteund worden, gaan we je in dit artikel vertellen.

Uitstel is geen afstel

Hoewel Microsoft initieel had gezegd oudere Lumia smartphones in 2015 nog naar Windows 10 Mobile te updaten, is het bedrijf hier wegens omstandigheden niet in geslaagd. Na het missen van deze deadline is het een tijd stil geweest omtrent de update, tot nu dan. Vandaag is Microsoft namelijk begonnen met het uitrollen van Windows 10 Mobile naar smartphones die nog op Windows Phone 8.1 lopen.

Ondersteunde toestellen

Microsoft Lumia 640
Microsoft Lumia 640

Zoals gewoonlijk het geval is bij een software-update, ondersteunen niet alle Lumia smartphones de update naar Windows 10 Mobile. De toestellen die momenteel voorzien worden van een update naar Windows 10 Mobile zijn de Lumia 640 en 640 XL, Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635, Lumia 735, Lumia 830 en Lumia 930. Andere toestellen kunnen later altijd worden toegevoegd, al kunnen we niet zeker zeggen of dit ook echt gaat gebeuren.

Omdat de update in fases wordt uitgerold, kan het goed zijn dat je nog een tijdje moet wachten voor jouw Lumia smartphone de update naar Windows 10 Mobile zal ontvangen. Om je smartphone alvast klaar te maken voor de update naar Windows 10 Mobile, heeft Microsoft een applicatie in de Windows Store gezet die je hier kunt downloaden. Deze applicatie zorgt er onder andere voor dat er genoeg geheugen vrij is op je Lumia smartphone om de update te kunnen installeren.

Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

Veranderingen in Windows 10 Mobile

Visueel zijn er, op de instellingen en lijst met geïnstalleerde applicaties, niet veel veranderingen doorgevoerd in Windows 10 Mobile. Microsoft heeft vooral gefocust op ontwikkelingen onder de motorkap, met als ‘hoogtepunt’ de universele apps. Met de universele apps hoopt Microsoft meer apps in de Windows Store te krijgen en zo dus ook meer Lumia smartphones te verkopen. Voor een gedetailleerde review van Windows 10 Mobile kun je hier terecht.

Laat ons zeker ook weten of jouw toestel de Windows 10 Mobile update al heeft ontvangen of niet.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters